(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Bouw een succesvol team!

Voorbeeld training voor teamleiders die willen bouwen aan een succesvol team!

Veel leidinggevenden komen in hun rol als Teamleider terecht door hun behaalde successen op ‘de inhoud’. Heeft iemand jou echter ooit geleerd hoe je andere mensen aanstuurt en begeleidt in hun ontwikkeling? En ben je je bewust van zowel de sturende als begeleidende voorbeeldrol die je daarin hebt? Hoe vul jij die rol in? En wanneer ben je een goede coach voor de verschillende mensen uit verschillende generaties in je team? Kun je eigenlijk wel voor iedereen een goede teamleider zijn? Ofwel: Hoe bouw je een succesvol team?

“Als je niet weet wat jezelf drijft, kom je uit waar je niet wilt zijn. Als je niet weet wat de ander drijft, realiseer je wat je niet wilt realiseren.”

Onderwerpen tijdens de maatwerktraining: Bouw een succesvol team!

  • Jij als teamleider: wat zijn jouw kwaliteiten?
  • Het aansturen en begeleiden van teamleden in hun ontwikkeling.
  • Verschillende generaties in je team: hoe ga je daarmee om?
  • De spagaat tussen leiderschap ontvangen en leidinggeven aan je medewerkers.
  • Wat is jouw kracht en hoe laat je die tot uiting komen?
  • Het belang van het voeren van krachtige gesprekken en goed luisteren.
  • Teamfases.
  • Omgaan met niet-presteerders.

1. Jij als leider van je team: een spiegel

Wat zijn jou/jullie kwaliteiten?

Er wordt in deze workshop middels de feedforward analyse™ methodiek gekeken naar wat jou als leidinggevende succesvol maakt. Je krijgt zowel inzicht in je eigen profiel (persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten) als in alternatieve profielen, waardoor inzicht c.q. begrip ontstaat voor andere gezichtwijzen (dat biedt jou weer alternatieve handelingswijzen) en mogelijk voorkomende irritaties, spanningen en communicatiestoringen die je ervaart in de samenwerking met je team.

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?succesvol team

We hebben onderzoek gedaan naar wat succesvolle (team)leiders nou precies anders doen dan middelmatig presterende teamleiders. Hoe duidelijk schets jij het eindpunt waar jullie naar toe werken met het team? Hoe kwetsbaar stel jij je op als (team)leider? Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe integer en betrouwbaar ben jij? En hoe resultaatgericht ben je? Scoor jezelf langs onze meetlat!

Wat merkt de ander? Dialoog en feedback.

Krachtige gesprekken voeren en goede vragen weten te stellen is cruciaal in het vormen van een succesvol team. Alleen door goed te kijken, open te luisteren en gedrag (zowel positief als negatief) met elkaar te benoemen, creëer je eenduidigheid en maak je het gezamenlijk streven duidelijk/herkenbaar. Hoe lastig is het voor jou om feedback te geven, goed te luisteren en de ander serieus te nemen in zijn/haar bijdrage? Wat laat je wel eens onder de tafel liggen wat zou je er eigenlijk op moeten leggen?

Ernest Shackleton: Bouw een succesvol team!

Ernest Shackleton

Laat je inspireren door expeditieleider Shackleton!

Aan het einde van deze middag kijken we naar een aantal filmfragmenten over een expeditie naar de Zuidpool, geleid door Sir Ernest Shackleton. Leer van deze bijzondere expeditieleider die later door zijn bemanning werd herdacht als: “The greatest leader that ever came on God’s earth, bar none.”

Resultaat van deze eerste dag

Je kijkt in de spiegel en krijgt inzicht in je voorbeeldrol, krachten en aandachtspunten. Als teamleider ontdek je jouw persoonlijke ontwikkelingsrichtingen, zodat je snapt welke bijdrage jij levert en het beste uit je team haalt. Daarmee bouw je aan een succesvol team.

2: Hoe bouw je een succesvol team!

CASUS: Jouw team staat centraal!

Hoe bouw je nu tot nu toe aan een succesvol team? Wat werkt wel en wat niet?In deze workshop gaan we kijken naar de dynamieken in jouw team. Wat zie je gebeuren en hoe speel je daar op in? In welke fase van ontwikkeling bevindt jouw team zich? En welke rol heb je als teamleider in welke fase? Ook kijken we naar wat succesvolle teams specifiek anders doen dan middelmatig presterende teams. Wat betekent dit voor jou en je team? Waar ga jij de focus aanbrengen? Welke balans breng jij aan tussen individuele autonomie en collectieve actie?

Hoe overbrug je de verschillen, zoals bijvoorbeeld een generatiekloof, in je team?

Na jaren zelf voor een leidinggevende gewerkt te hebben, heb je nu zelf die mooie positie. Je hebt je eigen ‘club’ mensen. Maar hebben al je mensen wel een zelfde beeld over wat samenwerken is en hebben ze wel een gelijk beeld over wat een goed resultaat is?

Een net afgestudeerd jong talent staat bijvoorbeeld vaak op een heel andere manier in zijn/haar werk en heeft ook een andere kijk op zaken als hiërarchie, autoriteit en prioriteit. Wat doe je? Hoe ga jij ermee om wanneer je autoriteit wordt uitgetest? Hoe zorg je dat medewerkers van een hele andere generatie toch samen naar jouw verwachte resultaat toewerken? Hoe effectief werken deze medewerkers samen? Wat moet je weten over generatieverschillen? Welk perspectief is meer waard en/of hoe haal je hier het beste uit?

Resultaat van deze tweede dag

Jij als teamleider leert minder op inhoud te sturen en meer op talent en eigen verantwoordelijkheid. Je weet nu de dynamieken in jouw team te (her)kennen en hoe hier het beste mee om te gaan. Specifiek heb je geleerd te schakelen met medewerkers afkomstig uit verschillende generaties en hoe je die succesvol met elkaar laat samenwerken.

“De training heeft veel impact gehad. Ik heb direct zaken aangepakt waar ik voorheen moeite mee had. Muriel vertelt op een enthousiaste manier, heeft aandacht voor elk persoonlijk verhaal en geeft praktijkgerichte tips. Een aanrader!”
Judith van IJserloo, teamleider Robeco

Wanneer u zich afvraagt hoe Direction u nog verder kan helpen, neem dan contact op met Muriel Schrikkema van Direction, 035 – 603 79 79 of via schrikkema@dir.nl Zij spreekt graag de mogelijkheden met u door.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
feedforward professionalTraject tot gecertificeerd feedforward professional
Maatwerk trainingen
feedforward professionalgecertificeerd feedforward toepassen binnen je organisatie
Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voerenKwalitatief goede ontwikkelgesprekken voeren
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!