(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Bewust leiderschap in veranderlijke tijden

Nieuwe inzichten, verdiepen en bijtanken, voor een grotere impact!

Wel eens het gevoel geleefd te worden? Wil je plannen maken voor jezelf en je team voor volgend jaar en wat je meer, minder of anders wilt doen? Lukt het je niet de rust te vinden om daar echt tijd voor te maken? Dan zijn deze dagen voor jou.

In onze drukke, steeds hoger eisen stellende werkomgevingen kunnen we behoorlijk uitgeput raken. We draaien maar door in onze gewoontepatronen van gedachten, emoties en gevoelens. Zeker wanneer het gaat om snel veranderlijke werkomgevingen waarin de factor zekerheid steeds verder afneemt, willen we toch optimaal blijven anticiperen op alle bewegingen.

bewust leiderschap

We kijken deze dagen naar jou, de uitdagingen die je als leider hebt om je teams echt beter en inclusiever te maken en hoe je nog meer samenwerking, uitwisseling en feedback geven stimuleert.

Inhoud Update Programma ‘Bewust leiderschap in veranderlijke tijden’

Tijdens deze update leer je over en doe je ervaring op rond essentiële leiderschapskwaliteiten in veranderlijke tijden:

bewust leiderschapBewust leiderschap

Bewust leiderschap vraagt bewust te kijken. Bewust te kijken naar jezelf en naar de dynamieken in je team en/of organisatie. Reflectief zijn. Excellente managers en medewerkers doen de hele dag niets anders. Wat doen zij dan precies? Waar besteden ze veel aandacht aan en waaraan minder? Welke kwaliteiten doen er toe, juist in onzekere tijden, bij zowel managers als medewerkers? En hoe stuur je je mensen aan, ook wanneer hun toekomst bij de organisatie onzeker is?

Realiseren van individuele en collectieve ambities

In hoeverre laat je je meenemen in de hectiek van alledag? Heb je nog goed contact met je ambitie(s) of ben je die langzamerhand wat kwijtgeraakt? Waar gaat het jou in de kern ook alweer om? En hoe passen jouw ambities bij de ambities van je organisatie? Hoe realiseer je je ambities, ook wanneer deze voor een deel tegen de, gevoelsmatige, stroom in gaan? Hoe geef je daarnaast leiding aan je mensen in deze tijden van onzekerheid? Passen jouw en hun ambities nog bij de collectieve ambitie, of is deze vraag inmiddels een luxe-vraag geworden?

Het formeren en/of aansturen van (diverse) teams

Hoe formeer je een topteam? Hoe stuur je (een diverse club) mensen aan? Hoe benoem en benut je de verschillen? Hoe stem je optimaal af op de ontwikkelingsfase van je team? Welke rol en stijl van leidinggeven heeft je team nodig van jou? Hoe maak je van ‘los zand’ een hecht team? Hoe ga je om met baan-onzekerheid in je team? Hoe geef je je team zekerheid in onzekere tijden?

Spreek uit, spreek af, spreek aanbewust leiderschap

Welke spelregels bestaan er binnen jouw organisatie? Welke motto’s en mindbugs herken je op organisatieniveau? Hoe ga je om met het spel wanneer de regels inclusiviteit tegenwerken? Hoe zorg je ervoor dat de juiste en diverse mensen worden aangenomen en bijdragen aan besluiten? Hoe maak je plaats voor dialoog, feedback en elkaar aanspreken?

Omgaan met niet-presteerders: beslis en beweeg

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van de werkpopulatie ondermaats presteert. Mogelijk dat jij er ook een paar aanstuurt of ziet in je omgeving? Wat zijn de oorzaken van het ondermaats presteren? En wat doe jij daar als manager c.q. collega aan? Laat je ze zitten, want druk met belangrijker positievere zaken? Of ga je orde op zaken stellen? En hoe doe je dat dan succesvol? Welke interventies werken en welke niet?

Op basis van de intakes wordt het inhoudelijke programma nog verder aangescherpt. Casuïstiek wordt van tevoren geformuleerd. Zo krijgt iedere deelnemer ook echt de gelegenheid te werken aan eigen vragen en gaat hij/zij naar huis met een concreet actie- en/of stappenplan.

Resultaat

Ruim 3 dagen om op adem te komen, nieuwe inzichten en ervaringen uit te wisselen en op te doen. Om zo vol (nieuwe) energie 2014 in te gaan en nog meer het verschil te maken binnen je organisatie. Een boost programma waarin we het stressniveau zo laag mogelijk houden en de persoonlijke stretchfactor zo hoog mogelijk, zodat jouw impact vergroot en jij je organisatie verder helpt ontwikkelen. Je wordt een betere leider in veranderlijke en/of onzekere tijden! En daarmee breng je, ook nu, in je organisatie meer innovatiekracht, diversiteit, openheid, actiegerichtheid en veerkracht!

Maatwerk training rond bewust leiderschap

Wilt u meer weten over de maatwerkmogelijkheden voor dit programma? Neemt u dan contact op met Marco Schreurs voor het maken van een afspraak (T. 035–6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!