(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

Adviseren en Communiceren: zonder formele macht

De training ‘Adviseren en communiceren zonder formele macht’ leert je bewust te worden van je persoonlijke effectiviteit en leiderschapsstijl. Je krijgt inzicht in hoe jij bewuster en effectiever kan adviseren en communiceren op verschillende niveaus binnen je organisatie, ook zonder formele macht te hebben. Leer steviger invloed uitoefenen (zonder formele macht) in een krachtenveld waar verschillende belangen spelen.

Effectief inzetten van macht en communicatie; beïnvloeding en aansturing zonder formele macht; en oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Hieronder een mogelijke opzet van een 1-daagse training. Tijdens de training krijgen de deelnemers allereerst een goed beeld van wat er aandacht nodig heeft wanneer je ‘samen steeds beter wilt leren worden in het realiseren van specifieke resultaten’.

Adviseren en Communiceren: zonder formele macht

 • Wat is belangrijk aandacht te geven? En waarom?
 • Hoe coach je en stuur je op het proces als informeel aanstuurder?
 • Welke vragen stel je? Samen stellen we een lijst van mogelijke vragen op.
 • Actief en constructief luisteren, hoe doe je dat?
 • Hoe trek je een gesprek vlot wanneer het stagneert?
 • Hoe ga je om met ‘lastige’ collega’s en/of weerstand?
 • Hoe spreek je de ander aan, zonder dat diegene in het defensief schiet?

Met nadruk wordt er in de middag geoefend i.s.m. een trainingsacteur die betrokken wordt bij het programma. De professionals leren ‘in de  beweging’ wat zij al goed doen en waar zij bewuster aandacht aan hebben te besteden wanneer zij effectiever willen coördineren en communiceren.

 • Hoe maak je verwachte resultaten en ontwikkeling duidelijk bespreekbaar?
 • Hoe bouw je aan vertrouwen?
 • Welke vragen kun je beter stellen? Hoe luister je actiever en constructief?
 • Hoe neem je een besluit bij verschillen van mening, zonder formele macht te hebben, zodat deze ook door de ander gedragen wordt?
 • Hoe spreek je de ander positief aan? (waarderend én kritisch, op een manier dat de ander er ook van kan leren).

Door de daadwerkelijke oefening aan te gaan krijgen de deelnemers meer inzicht in hun eigen handelen op communicatief gebied. Zij zullen in het vervolg, hun eigen kwaliteiten nog beter benutten én zich bewuster afstemmen op wat de ander nodig heeft (en bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend alleen vanuit hun primaire reactie reageren).

Extra Inzicht

Tijdens het programma wordt regelmatig (indien gewenst) gebruik gemaakt van de feedforward analyse™. Samen wordt gekeken naar jouw advies-en communicatiestijl.

 • Welke kwaliteiten worden gezien door je omgeving?
 • In hoeverre komen jouw zelfbeeld en het beeld van je omgeving met elkaar overeen?
 • Wanneer sta je in je kracht?
 • Wat maakt je mogelijk nog effectiever?
 • Met welk ander gedrag ga jij de komende 66 dagen experimenteren voor nog meer succes?

Resultaten training Adviseren en Communiceren zonder formele macht

 • Meer inzicht in je eigen kwaliteiten en deze beter weten te benutten
 • Coördinatie, communicatie en samenwerking die er meer toe doen
 • Met meer plezier steviger in je werk staan, ook en juist wanneer je geen formele macht hebt
 • Je leert effectiever coachen, aansturen en draagvlak creëren
 • De collega’s die je coördineert, adviseert en/of mee communiceert voelen zich meer betrokken
 • Verbeterde prestaties van alle betrokkenen
 • Grote uitwisseling onderling (jullie weten elkaar beter te vinden, te betrekken en aan te spreken) en je leert samen met anderen steeds beter te worden in het realiseren van gewenste resultaten
 • Je leert anderen mee te nemen in een open leer- en aanspreekcultuur waarin effectief wordt samengewerkt
 • Je leert samen met je deelnemende collega’s leren, samen reflecteren op herkenbare vraagstukken
 • Je leert eigenaarschap nemen voor vraagstukken en de oplossing daarvan
 • Je geeft elkaar blijvend feedback/feedforward op functioneren en op de eigen (voorbeeld)rol

Voor meer informatie over deze training kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (035 603 7979). 

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Macht en politiek handelen in organisaties - Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Inzicht in besluitvorming voor KPN young potentialsInzicht in besluitvorming voor young potentials
Beïnvloeden van BesluitvormingPower & Politics: Beïnvloeden van Besluitvorming met Martin Hetebrij
Cases
Marco Schreurs

Écht maatwerk

Samen met onze klanten creëren wij maatwerk trainingen die verbeteren op de leerdoelen van jouw team en/of organisatie. Maatwerk is bij Direction ook écht maatwerk. Geen gedwongen locaties, trainers, materiaal, etc. Direction ontwerpt en organiseert maatwerk programma’s die 100% aansluiten bij de wensen en doelstellingen van onze klanten. We helpen jou en je team of organisatie bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

Neem contact op om verder te praten!