nlNederlands

Case

Puck Bossert (MN): diversiteitsbeleid is een kwestie van doen!

Lees verder
Puck-Bossert-diversiteitsbeleid-is-een-kwestie-van-doen-MN-logo

Artikel

7 aandachtspunten voor diverse High Performance Teams

Lees verder
7 aandachtspunten voor diverse High Performance Teams

Case

Coach case: Eindelijk richting op het carrièrepad

Lees verder
Coach case - Eindelijk richting op het carrièrepad

Maatwerk trainingen

2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema

Deze 2-daagse training rond vrouwelijk leiderschap is speciaal ontwikkeld voor vrouwen om je zakelijke en persoonlijke ambities nog meer vorm te geven. Tijdens deze training krijg je niet alleen de handvatten om zelf aan het roer van je carrière te gaan staan, maar ook een goed beeld van hoe ‘de wereld van organisaties’ in elkaar zit en wat de rol van diversiteit zo waardevol maakt.


We organiseren deze 2-daagse training regelmatig intern binnen organisaties. Ben je op zoek naar een reguliere training?
Kijk dan voor de data van de 1-daagse training 7 carrière boosters voor vrouwen
!


2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap)

Je hebt je loopbaan redelijk op orde en je wilt verder groeien. Maar je realiseert je dat daar meer voor nodig is dan het hebben van de juiste opleiding en hard werken. Om meer grip en focus op je loopbaan te krijgen, is het belangrijk om je ambities en je rol in de organisatie in kaart te brengen.

Tijdens deze tweedaagse training rond vrouwelijk leiderschap krijg je de tools hiervoor aangereikt en ga je van afstand naar jezelf kijken en ontdekken wat je sterk maakt. Je krijgt scherp inzicht in je doelen en ambities en hoe je deze kenbaar maakt. Je gaat bepalen of en welke van de negen valkuilen voor vrouwen ook voor jou gelden. Je krijgt handvatten om je doelen te bereiken, gebruikmakend van je sterke kanten als vrouw. En je leert de ’regels van het spel’ binnen organisaties.

Onderwerpen die aan bod komen:

Referenties deelnemers van meer dan 2.000 tevreden deelnemers:

 

Maatwerktrainingen rond Vrouwelijk Leiderschap:

Wilt u meer weten over de maatwerkmogelijkheden voor dit programma? Neemt u dan contact op met Sanne Ockhuijsen voor het maken van een afspraak (T. 035–6037979).


Female Leadership (vrouwelijk leiderschap)

Dag 1: Wat maakt jou authentiek? Focus, ambitie én vrouwelijk talenten

“Deze training gaat me echt helpen om uitvoering te geven aan mijn dromen!”
Marieke van Miltenburg – Teamleider P&O Gemeente Doetinchem

Het spel van organisaties – it is still too much a man’s world
Het is niet zo raar dat mannen het spel beter spelen dan vrouwen. Zij hebben het tenslotte bedacht. Maar onze nieuwe wereld vraagt om andere waarden. We behandelen de regels van het spel en de communicatieverschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. Door middel van een oefening kun je bepalen of jij een goede ‘spelspeler’ bent.

Mindbugs
Waarom diversiteit niet vanzelf komt. De mens blijkt niet altijd in staat ´het beste´ te kiezen. De beslissingen die we nemen zijn vaak minder rationeel dan we denken. Ons onderbewuste leidt ons naar veel beslissingen, zonder dat wij dat weten en zonder dat we dat willen. Aan de hand van een aantal grappige en verbluffende testjes ervaar je zelf wie, mannen of vrouwen, het vaakst als potentiële leiders worden gezien. We helpen je de discussie in je organisatie over dit onderwerp op te starten.

“Zeer nuttig, had ik jaren eerder moeten doen!”
Ingeborg Höld – Engineering Manager NXP

Dag 2 : Resultaat voor jezelf en je organisatie

Netwerken en omgaan met tegenslag
Je gaat je eigen netwerk in kaart brengen. Hoe ziet jouw zakelijk netwerk eruit? Heb je het op orde? Hoe ga je nu om met tegenslag en hoe zou je dat anders kunnen aanpakken?

Vrouwen en zorgtaken
Waarom betekent kinderen krijgen ook vaak minder werken voor vrouwen en waarom gaan de meeste mannen juist harder werken? Hoe ga je om met zorg? En wat is de invloed van de stress van het werk thuis op jouw ambities en hoe kun je deze stress verminderen? Veel vrouwen (én mannen) gaan onderhandelen liever uit de weg. Maar goed onderhandelen is een must als je je ambities wilt realiseren en succesvol wilt zijn. We laten je de belangrijkste uitgangspunten zien.

Hoe houd je je ambities vast?
Aan de hand van de drie belangrijkste inzichten van deze tweedaagse training maak je je eigen plan van aanpak. Hoe zorg jij ervoor dat je de inspiratie die je hebt opgedaan ook daadwerkelijk omzet in actie?

“Deze training heeft mij enorm geïnspireerd om écht mijn ambitie waar te gaan maken.”
Liesbeth Leurdijk – Airline Marketeer Schiphol

Wilt u meer weten over dit programma? Neemt u dan contact op met Sanne Ockhuijsen (T. 035–6037979).