(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Maatwerk programma

2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema

Deze 2-daagse training rond vrouwelijk leiderschap is speciaal ontwikkeld voor vrouwen om je zakelijke en persoonlijke ambities nog meer vorm te geven. Tijdens deze maatwerktraining krijg je niet alleen de handvatten om zelf aan het roer van je carrière te gaan staan, maar ook een goed beeld van hoe ‘de wereld van organisaties’ in elkaar zit en wat de rol van diversiteit zo waardevol maakt.

 • Weet jij echt waar je ambities liggen?
 • Wil je het maximale uit jezelf halen, voor jezelf en je organisatie?
 • Kun je én vrouw zijn én meer impact hebben?

We organiseren deze 2-daagse training regelmatig intern binnen organisaties.
Ben je op zoek naar een reguliere training?
Kijk dan voor de data van de 1-daagse training 7 carrière boosters voor vrouwen
!


2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap)

Je hebt je loopbaan redelijk op orde en je wilt verder groeien. Maar je realiseert je dat daar meer voor nodig is dan het hebben van de juiste opleiding en hard werken. Om meer grip en focus op je loopbaan te krijgen, is het belangrijk om je ambities en je rol in de organisatie in kaart te brengen.download gratis 50 procent meer talent in PDF

Tijdens deze tweedaagse training rond vrouwelijk leiderschap krijg je de tools hiervoor aangereikt en ga je van afstand naar jezelf kijken en ontdekken wat je sterk maakt. Je krijgt scherp inzicht in je doelen en ambities en hoe je deze kenbaar maakt. Je gaat bepalen of en welke van de negen valkuilen voor vrouwen ook voor jou gelden. Je krijgt handvatten om je doelen te bereiken, gebruikmakend van je sterke kanten als vrouw. En je leert de ’regels van het spel’ binnen organisaties.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Wat maakt jou authentiek? Focus, ambitie én vrouwelijke talenten
 • Socialisatie – de invloed van onze opvoeding en opleiding op onze keuzes
 • Het ‘spel van organisaties’ – it is still too much a man’s world
 • Perceptie over vrouwelijk leiderschap
 • Netwerken en omgaan met tegenslag
 • Vrouwen en zorgtaken – het glazen plafond thuis
 • Mindbugs – onze onbewuste aannames
 • Hoe houd je je ambities vast?  Je eigen plan van aanpak

Referenties deelnemers van meer dan 2.000 tevreden deelnemers:

 • “Heel positief. Veel inzichten gekregen, op een leuke manier gebracht door inspirerende vrouwen.”
  Jorien Soethout, Clustermanager Zorg, Regioplan Beleidsonderzoek
 • “Inhoudelijk heel interessant, zeer gefundeerd, verrassend en leerzaam. Fijne interventies n.a.v. persoonlijke vragen. Bedankt voor deze training.”
  Wendy de Wild, senior adviseurs public affairs, Dröge en van Drimmelen
 • “Terugkijkend realiseer ik mij weer welk geweldig cadeau Esther Mollema alle vrouwen heeft gegeven. Hoop dat ik weer een training kan volgen en van haar kan leren!”
  Ilse Roeleveld, Compliance Officer ING
 • “Heel goed, confronterend en leerzaam. Als je denkt dat je alles hebt bereikt, dat je alles al goed doet, dan raad ik download Inclusief werven en selecteren gratis in PDFje deze training aan!”
  Maret Noordermeer, Schiphol
 • “Een uitstekende basis voor vrouwen om bewust hun carrière te plannen!”
  Sabrina Jim, a.s.r.
 • “Prima training! Ik heb inzichten gekregen in mijn drijfveren en ambities en hoe ik binnen mijn organisatie ervoor kan zorgen dat ik hier invloed op heb.”
  Manon Schrijnemaekers, Hogeschool Windesheim
 • “Goede training, met veel enthousiasme gegeven. Dit werkt inspirerend!”
  Viool Schreuder – Ketenmanager Service Telfort Mobiel
 • “De training heeft veel inzicht gegeven in het spel dat gespeeld wordt en hoe ik mij hierin beter kan bewegen.”
  Nicole Boden – EY
 • “Zeer goede training; zou elke vrouw moeten willen doen!”
  Stephanie Lange – Senior projectmanager a.s.r.

 

Maatwerktrainingen rond Vrouwelijk Leiderschap:

Wilt u meer weten over de maatwerkmogelijkheden voor dit programma? Neemt u dan contact op met Robert Smit voor het maken van een afspraak (T. 035–6037979).


Female Leadership (vrouwelijk leiderschap)

Dag 1: Wat maakt jou authentiek? Focus, ambitie én vrouwelijk talenten

 • Wat drijft jou?
 • Heb je duidelijk voor ogen wat je wilt bereiken?
 • Wie kent jouw ambities?
 • Hoeveel tegenslag ben je bereid te accepteren?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van diversiteit?

“Deze training gaat me echt helpen om uitvoering te geven aan mijn dromen!”
Marieke van Miltenburg – Teamleider P&O Gemeente Doetinchem

Het spel van organisaties – it is still too much a man’s world
Het is niet zo raar dat mannen het spel beter spelen dan vrouwen. Zij hebben het tenslotte bedacht. Maar onze nieuwe wereld vraagt om andere waarden. We behandelen de regels van het spel en de communicatieverschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. Door middel van een oefening kun je bepalen of jij een goede ‘spelspeler’ bent.

Mindbugs
Waarom diversiteit niet vanzelf komt. De mens blijkt niet altijd in staat ´het beste´ te kiezen. De beslissingen die we nemen zijn vaak minder rationeel dan we denken. Ons onderbewuste leidt ons naar veel beslissingen, zonder dat wij dat weten en zonder dat we dat willen. Aan de hand van een aantal grappige en verbluffende testjes ervaar je zelf wie, mannen of vrouwen, het vaakst als potentiële leiders worden gezien. We helpen je de discussie in je organisatie over dit onderwerp op te starten.

“Zeer nuttig, had ik jaren eerder moeten doen!”
Ingeborg Höld – Engineering Manager NXP

Dag 2 : Resultaat voor jezelf en je organisatie

Netwerken en omgaan met tegenslag
Je gaat je eigen netwerk in kaart brengen. Hoe ziet jouw zakelijk netwerk eruit? Heb je het op orde? Hoe ga je nu om met tegenslag en hoe zou je dat anders kunnen aanpakken?

Vrouwen en zorgtaken
Waarom betekent kinderen krijgen ook vaak minder werken voor vrouwen en waarom gaan de meeste mannen juist harder werken? Hoe ga je om met zorg? En wat is de invloed van de stress van het werk thuis op jouw ambities en hoe kun je deze stress verminderen? Veel vrouwen (én mannen) gaan onderhandelen liever uit de weg. Maar goed onderhandelen is een must als je je ambities wilt realiseren en succesvol wilt zijn. We laten je de belangrijkste uitgangspunten zien.

Hoe houd je je ambities vast?
Aan de hand van de drie belangrijkste inzichten van deze tweedaagse training maak je je eigen plan van aanpak. Hoe zorg jij ervoor dat je de inspiratie die je hebt opgedaan ook daadwerkelijk omzet in actie?

“Deze training heeft mij enorm geïnspireerd om écht mijn ambitie waar te gaan maken.”
Liesbeth Leurdijk – Airline Marketeer Schiphol

Wilt u meer weten over dit programma? Neemt u dan contact op met Robert Smit (T. 035–6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases
Marco Schreurs

ÉCHT MAATWERK VOOR BLIJVENDE IMPACT

Bij Direction beloven we écht maatwerk: trainingen die aansluiten bij de leerdoelen van jouw team en organisatie. Wij gaan verder dan het aanpassen van de inhoud; wij ontwerpen ervaringen die inzicht geven en die leiden tot resultaten die beklijven. Met methoden als de 66 dagen challenge en intervisiesessies zorgen we ervoor dat nieuwe vaardigheden niet alleen worden aangeleerd, maar ook worden toegepast.

Een maatwerktraining begint met een lerende mindset en eindigt met het behalen van individuele -en teamdoelen. Deze focus op resultaatgerichtheid zorgt ervoor dat elke training niet alleen voldoet, maar de verwachtingen overtreft. Neem contact met ons op voor een maatwerktraining die leidt tot échte verandering en tastbare vooruitgang.

Neem contact op om verder te praten!