(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Nieuws

dinsdag, 16 oktober 2012

Hamlet in business, een game over macht en politiek in organisaties

Hamlet in Business – a game about complexity

Een tijd geleden hebben we in onze nieuwsbrief een oproep gedaan om geïnteresseerden deel te laten nemen aan de serious game ‘Hamlet in Business’. Een serious game kan serieuze problematiek op een versimpelde manier aan de orde brengen. Door de realiteit na te bootsen op heldere en simpele wijze, kunnen spelers ‘zien’ waar de oplossingen liggen. ‘Hamlet in Business’ gaat over de structuren van organisaties, die de fase van expansie voorbij zijn. Het laat zien hoe medewerkers binnen die vaak complexe structuur tot nieuwe initiatieven kunnen komen. Het laat echter ook zien waar nieuwe plannen, motivatie en energie gefrustreerd worden en waarom.

Tijdens een zeer geslaagde bijeenkomst hebben we kennis kunnen maken met de game. In vijf teams en in samenwerking met professionele acteurs werden we uitgedaagd om de case op te lossen van een organisatie in roerige tijden. Naast de rol die je in het team speelde, werden ook vooraf ieders persoonlijke en teamdoelen bepaald. Aan de hand hiervan zijn we met het team aan de slag gegaan. Tijdens diverse speelrondes en scenerondes moesten vaak lastige beslissingen worden genomen. Tegelijkertijd was het van belang om de gestelde doelen niet uit het oog te verliezen. Zo werd het een uitdagende en politieke kwestie.

Tijdens een uitgebreide teamevaluatie werden de gestelde doelen besproken. Allereerst de teamdoel en vervolgens ieders persoonlijke doelen. Interessant was dat de persoonlijke doelen niet vooraf met de rest van het team gedeeld werden, waardoor je aan het eind pas geconfronteerd werd met de handel en wandel van je teamgenoten.

De game werd vol enthousiasme ontvangen en gespeeld. Net als bij onze training ‘Macht en politiek in organisaties’, was ook tijdens deze game de macht en politiek de rode draad.

De game is ontwikkeld door bureau LOKOMO. Voor meer hierover en onze eigen training, kun je contact opnemen met Sanne van Doorn.