nlNederlands

Maatwerk training

Mindfulness: Van ‘Mind full’ naar ‘Mindful’

Lees verder
Mindfulness - Van Mind full naar Mindful (3)

Case

Infographic: Vrouwen in de IT-sector

Lees verder
Vrouwen-in-de-IT-sector-2

Artikel

Waarom diversiteit ons niet komt aanwaaien

Lees verder
Waarom diversiteit ons niet komt aanwaaien

Actueel

Inclusief Werven en Selecteren – Hoe doe je dat?

11 januari 2017

Download hier gratis het eBoek Inclusief Werven en Selecteren – Hoe doe je dat?

Sinds 1999 zet Direction zich in voor effectiever leiderschap en meer diversiteit in organisaties. Door middel van trainingen, workshops en coaching helpen we werknemers in uiteenlopende organisaties om meer grip te krijgen op hun leiderschap, en om meer diversiteit en inclusiviteit te creëren. Diversiteit en inclusiviteit binnen de hedendaagse organisatie kan écht het verschil maken. Om te beginnen presteren diverse teams beter dan homogene teams, wat uiteindelijk tot betere (financiële) bedrijfsresultaten leidt. Diverse teams zijn namelijk creatiever en innovatiever dan Inclusief Werven en Selecteren door Esther Mollemahomogene teams, wat resulteert in betere probleemsoplossing en daarmee tot betere individuele, team-, en organisatieprestaties leidt. Daarnaast toont onderzoek aan dat meer divers leiderschap in organisaties innovatie en een hogere medewerkerstevredenheid in de hand werkt. Onder andere de Women Matter studie uit 2014, van het gerenommeerde adviesbureau McKinsey & Company toont aan dat organisaties met meer genderdiversiteit meer winst maken dan de gemiddelde organisatie binnen dezelfde branche. Het onderzoek laat zien dat de operationele winst met 3,5% stijgt bij iedere 10% meer vrouwen in de bestuurslagen van de organisatie, tot aan een gelijke man/vrouw verdeling. Ondanks de onbetwistbare voordelen van (gender)diversiteit voldeed geen enkel bedrijf in de Nederlandse bedrijventop in 2015 aan het streefgetal van 30% vrouwen in de hogere bestuurslagen. Niet alleen in het bedrijfsleven is het nog altijd treurig gesteld met de man/vrouw verhouding in de hogere regionen; binnen de Nederlandse universiteiten was in 2015 slechts 17% van alle hoogleraren een vrouw.

Het bewijs is onmiskenbaar; een divers personeelsbestand heeft een sterk positief effect op het (economische) succes van de organisatie. Maar het creëren van een divers personeelsbestand blijkt zo eenvoudig nog niet.

Inclusief Werven en SelecterenInclusief Werven en Selecteren

Waar vind je divers talent, en nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat zij voor jouw organisatie kiezen? Met het eBoek Inclusief Werven en Selecteren biedt Direction jou de handvatten die je nodig hebt bij het vinden van meer vrouwen voor jouw organisatie, stichting of universiteit. We laten je zien welke factoren van invloed zijn op het sollicitatiegedrag van de mens en hoe jij als organisatie deze positief kunt beïnvloeden.We bespreken welke concrete stappen jij kunt zetten om werkelijk inclusief te gaan werven en selecteren.

Download hier gratis het eBoek Inclusief Werven en Selecteren – Hoe doe je dat?