Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Muriel Schrikkema

Muriel Schrikkema ondersteunt in het positief bespreekbaar maken van verschillen die eerder niet bespreekbaar waren. En hoe je dezeManagementboek Feedforward in Leiderschap verschillen (perspectieven, kwaliteiten of meningen) vervolgens in kunt inzetten om als individu, team of organisatie ambities (nog) beter te realiseren. Hierdoor wordt leren, ontwikkelen en verbeteren eenvoudiger, effectiever en vooral leuker!

Ze is een zeer ervaren organisatiepsycholoog, executive-, team- en feedforward coach. Daarnaast is Muriel programmadirecteur van diverse high performance leiderschap- en veranderprogramma’s. Zowel als keynote-speaker, netwerkdirector en intervisor weet zij steeds weer een veilige omgeving te creëren waarin datgene gezegd wordt wat gezegd moet worden.

Met een goed begrip van de complexiteit van organisatorische groei en verandering, ondersteunt Muriel bij het doorbreken van barrières en vastgeroeste patronen. Op zowel individueel-, team- als organisatieniveau. Daarmee worden, voorheen onmogelijk geachte, resultaten behaald. Ze is vaak een sparringpartner van beslissers binnen profit, non-profit en overheidsinstellingen. Ze biedt een stevige eerlijke spiegel op een warme en respectvolle wijze.

Als een thought leader en expert in 360-graden feedforward (positieve feedback), heeft Muriel het  managementboek ‘Feedforward in Leiderschap – Het ultieme werkboek voor jou als leidinggevende, om met nog meer succes (team)doelen te realiseren’ geschreven. Feedforward vormt daarin de kern en is gericht op het stimuleren van een positieve, open en actiegerichte dialoog met als doel te leren en te ontwikkelen. Wat gaat al goed én wat kan er nog beter? De feedforward analyse™ wordt momenteel gebruikt door veel profit en non-profitorganisaties en brengt hun mensen en organisaties daarmee naar een hoger niveau.

Muriel Schrikkema is spreker, teamcoach, trainer, programmadirecteur en coach. Ze is gekwalificeerd psycholoog en daarnaast gecertificeerd NLP Practitioner, Personal Coach, Management Drives/ Real Drives, alsmede practitioner in Deep Democracy (de Lewis-methode voor optimale besluitvorming) en systemisch werk.

Muriel reist de wereld rond om geïnspireerd te blijven en haar eigen kennis up-to-date te houden door trainingen te volgen bij gerenommeerde management denkers, zoals Robert Kegan, verbonden aan Harvard en IMD-professor George Kohlrieser.

Enkele quotes over Muriel Schrikkema

“We durven elkaar nu ook aan te spreken op zaken. En wanneer er bij een teammeeting lastige punten ter discussie staan, kunnen we die ook benoemen.”
Marieke Visser – Teamleider

Het was Muriel die meteen duidelijk maakte dat feedforward dé manier kan zijn om een open aanspreekcultuur te promoten. Onder leiding van Muriel hebben we, kort na de netwerkbijeenkomst, een workshop georganiseerd met mijn afdeling waarbij we ook feedforward hebben toegepast. Hierbij werd de focus gelegd op continu leren beter worden met elkaar. Je geeft positieve feedback, zodat de mensen die feedback krijgen, er meer voor openstaan”.
Janneke Hermes – CFO Nederlandse Gasunie

“Ik heb mijn coaching gesprekken met Muriel als zeer leerzaam ervaren. Groot compliment hoe aandachtig zij luistert en mij heeft geholpen om me verder te ontwikkelen als leider.”
Maurice van Muiden – Bedrijfsleider Casino Diamond Palace

“Het grote effect van intervisie heeft de deelnemers positief verrast. De intervisiebijeenkomsten worden door hen als inspirerend, heel waardevol en diepgaand ervaren. Andere reacties zijn: heel goed begeleid en heel leerzaam. Muriel houdt de teugels in handen bij het blijven hanteren van het intervisiemodel, dat is heel prettig. Ook als je geen casus inbrengt leer je veel.”
Lucette Teurlings – beleidsmedewerker Talentontwikkeling Universiteit Utrecht

“Wat mij vooral heeft geholpen, is het feit dat ik opnieuw kon beseffen welke kwaliteiten anderen in mij herkennen en waarderen. Dat was voor mij dat extra duwtje in de rug dat ik nodig had. Het gaf me de moed om vanuit mijn eigen kracht invulling te geven aan mijn verantwoordelijkheden.”
Joachim Berkenbosch – Manager Royal FloraHolland

Heeft u vragen, interesse of opmerkingen, neem dan contact op met Muriel Schrikkema.

Mobiele versie afsluiten