(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Eerste bijeenkomst van het Nederlands Professional Boards Forum

Op 7 november is de eerste bijeenkomst van het Professional Boards Forum gehouden. De top van het Nederlandse bedrijfsleven, maar liefst 25 voorzitters en leden van raden van bestuur en commissarissen, werd via een bijzondere netwerkformule in contact gebracht met 45 potentiële vrouwelijke commissarissen. Elin Hurvenes tijdens het Professional Boards Forum.

Dick Benschop tijdens het Professional Boards Forum

Hans Wijers

Dick Benschop tijdens het Professional Boards Forum

Dick Benschop

Elin Hurvenes tijdens het Professional Boards Forum

Elin Hurvenes

 

 

 

 

 

Het welkomstwoord was van Elin Hurvenes, oprichtster van het Professional Boards Forum in Noorwegen en de UK. Daarna was het de beurt aan Dick Benschop, president-directeur van gastheer Shell Nederland. Hij benadrukte in zijn toespraak het belang van meer vrouwen in de top: “Het Professional Boards Forum is een aantrekkelijk concept om genderdiversiteit te verbeteren op commissarisniveau. We zijn verheugd om deze formule in Nederland te ondersteunen. Binnen Shell is er geen discussie over diversity, het is een essentiële voorwaarde voor succes. Teams presteren namelijk beter als ze divers van samenstelling zijn.”

Aansluitend gaf Hans Wijers, vice-voorzitter raad van commissarissen Royal Dutch Shell, commissaris bij Heineken en voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, op een heldere wijze weer aan welke spelregels een commissaris zich moet houden. Het belangrijkste deel van dit event was wel het netwerken. Hiervoor was een speciale vorm ontwikkeld die zelfs nog tijdens de afsluitende borrel werd voortgezet.

Reacties van de deelnemers

  • Seada van den Herik, directeur LOB Leven Reaal bij SNS Reaal: “Dit is een hele goede opzet, omdat je op een inhoudelijke manier met elkaar aan het werk bent en aan kunt geven welke bijdrage je zou leveren aan de board. Het is fantastisch te zien welke senior board members hier aanwezig zijn. Dat ze het belang hier van inzien en er de tijd voor nemen. Ik heb zelfs een paar heren gesproken die op mijn eigen ‘shortlist’ stonden. Daarnaast ben ik zeer onder de indruk van het professionele niveau van de vrouwen die hier zijn.”
  • Petra Koselka, General Manager Aviation Europe bij Shell: “Wat is dit een excellente netwerkgelegenheid geweest! En wat bijzonder om zoveel vrouwen met geweldige kwaliteit te ontmoeten uit de meest uiteenlopende sectoren. Ik denk dat we allen van deze unieke vorm van netwerken veel profijt zullen hebben. Wat ik me verder ook heb gerealiseerd vandaag, is dat een groot aantal vrouwen werkt in grote bedrijven die joint ventures hebben. Zelf heb ik veel geleerd van mijn eigen joint venture board ervaringen. Ik zou alle vrouwen daarom willen stimuleren om actief deze opportunities op te zoeken, want daar word je uitstekend geprepareerd voor non-executive posities oftewel commissariaten.”
  • Lieselot Oosterkamp, managing director Baker & McKenzie: “Mijn dank is groot dat ik in de gelegenheid werd gesteld om deel te nemen aan dit event van het Nederlands Boardsforum. Mijn complimenten voor de interactieve set-up van het evenement. Een uitstekende setting die me de kans gaf om mijn competenties te tonen en me de mogelijkheid bood om van de andere deelnemers te leren. Ik was onder de indruk van het aantal en de kwaliteit van de deelnemende commissarissen en CEO ‘s. Tot slot was het ook een uitstekende gelegenheid om andere ambitieuze vrouwen te ontmoeten.”
Netwerken tijdens het Professional Boards Forum

Uitgebreid netwerken

Het Professional Boards Forum organiseert deze bijeenkomsten om talentvolle vrouwen een platform te bieden hun visie ten toon te spreiden over complexe strategische, bestuurlijke en financiële issues en de toegevoegde waarde die zij kunnen bieden aan raden van bestuur en commissarissen. Elin Hurvenes, oprichtster van het Forum: “De meeste bedrijven onderkennen de noodzaak van vrouwen in de top. Van de bestuurders in de top van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven is slechts 4% vrouw en 11% commissaris. Er was veel belangstelling, niet alleen van de vrouwelijke kandidaten maar ook vanuit de bestuurderskant.”

Bekijk hier de foto’s

Voor Direction, Nederlandse partner van het Boardsforum, was dit een unieke gelegenheid om zoveel talent bij elkaar te brengen. Esther Mollema, directeur Direction: “Ik denk dat we met dit eerste event een unieke weg zijn ingeslagen. Door zoveel vrouwelijk talent in contact te brengen met de top van het bedrijfsleven gaan we echt een verschil maken. Er was echte interesse in elkaar van alle partijen.  Mijn dank gaat uit naar de sponsors, Shell Nederland, Gasunie, Accenture, PWC, Heineken en SNS Reaal.”

Onze volgende bijeenkomst is op 29 mei 2013 bij PricewaterhouseCoopers in Amsterdam. Hiervoor hebben we al een interessante namenlijst en gastsprekers: Alexander Rinnooy Kan en Adri Baan. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten, kun je contact opnemen met Esther Mollema of kijk op Boardsforum.eu.