Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Diversiteit & Mindbugs programma Universiteit Utrecht: We zitten in een echte mannenfaculteit

Voor de Universiteit Utrecht organiseren wij veel programma’s, waaronder Mentoring & Coaching Traject, individuele coaching en het Diversiteit & Mindbugs programma. Over dit laatste programma staat een leuk interview op de website van de Universiteit Utrecht: We zitten in een echte mannenfaculteit!

“In een professionele omgeving probeer je natuurlijk zo objectief mogelijk te zijn en uit te zoeken wat de ‘beste kandidaat’ precies betekent. Maar ik heb ook te maken met beelden en perceptie. Misschien zoeken we inderdaad onbewust naar iemand die het beste bij ons past. Maar gelukkig wordt dit ondervangen door bijvoorbeeld het Utrechtse beleid om meer mensen van buiten de UU aan te nemen. Zo zijn sommige benoemingscommissies sterk gericht op het aannemen van een externe kandidaat.”
Ellen Moors, hoogleraar Innovation & Sustainability

“Naast confrontatie met mijn eigen mindbugs hoop ik ook op nieuw inzicht: zo’n 30-50 % van de aio’s is vrouw, dat verschilt per land. Maar waarom bereiken hiervan weinigen de top? Ligt het aan de zittende staf? Ik kan me niet voorstellen dat het te maken heeft met dat we nieuwkomers anders beoordelen. Ik ben erg benieuwd naar de inzichten en ervaringen van anderen.”
Wim Spakman, hoogleraar Geofysica

Lees op de website van de UU het gehele interview!

Wilt u meer weten over de mogelijkheid van een Diversiteit & Mindbugs programma voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met Sanne van Doorn (T. 035-6037979).

Mobiele versie afsluiten