(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Diversiteit en Inclusie programma’s

Sinds 1999 zet Direction zich in voor effectiever leiderschap en meer diversiteit en inclusie in organisaties. Door middel van onderzoek, trainingen, workshops en coaching helpen we organisaties om succesvol en langdurig diversiteit en inclusie te creëren. D&I binnen organisaties kan écht het verschil maken. Om te beginnen presteren diverse teams beter dan homogene teams, wat uiteindelijk tot betere financiële en strategische resultaten leidt. Dat is niet iets dat wij vinden, maar bewezen is in een wereldwijd onderzoek naar de succesfactoren van High Performance OrganisatiesMasterclass High Performance Leiderschap. Diversiteit & Inclusie vraagt om inzicht in die kwaliteiten van mensen waarmee ze bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het team, afdeling of organisatie. Met de feedforward analyse zorgen we dat iedereen betrokken wordt op zijn/haar kwaliteiten. 

Teams met meer diversiteit en inclusie zijn creatiever en innovatiever dan homogene teams, wat resulteert in betere diversiteit en inclusieprobleemoplossing en daarmee tot betere individuele, team-, en organisatieprestaties leidt. Daarnaast toont onderzoek aan dat meer divers leiderschap in organisaties innovatie en een hogere medewerkerstevredenheid in de hand werkt.

Ondanks de onbetwistbare voordelen van bijvoorbeeld genderdiversiteit en inclusie voldeed geen enkel bedrijf in de Nederlandse top in 2015 aan het streefgetal van 30% vrouwen in de hogere bestuurslagen. Niet alleen in het bedrijfsleven is het nog altijd treurig gesteld met de man/vrouw verhouding in de hogere regionen; binnen de Nederlandse universiteiten was in 2015 slechts 17% van alle hoogleraren een vrouw.

Het bewijs is onmiskenbaar; diversiteit en inclusie heeft een sterk positief effect op het (economische) succes van de organisatie. Maar het creëren van meer diversiteit en inclusie blijkt zo eenvoudig nog niet.

Van Mindbugs workshop naar resultaatgericht Diversiteit en Inclusie programma

We werken met veel profit-, non-profit en overheidsorganisaties (o.a. Ministerie van Buitenlandse Zaken, Wintershall, ABN Amro, EY, Universiteit Utrecht, Saint Gobain, UMC Utrecht, etc.) aan meer diversiteit en inclusie. Dit kan starten met een inspirerende en uitdagende mindbugs workshop, gevolgd door een resultaatgericht D&I programma. Een voorbeeld van zo’n diversiteit en inclusie programma kan zijn:

  1. Kick-off met Raad van Bestuur / MT
  2. Onderzoek en analyse van reeds beschikbare diversiteit en inclusie gegevens (o.a. uit MTO) en/of aanvullend (online) onderzoek door D&I experts van Direction
  3. Plan van aanpak: aandachtspunten worden in een inspirerende workshop besproken: zien waar de aandachtspunten liggen, herkenning/erkenning, samen acties bedenken welke impact hebben
  4. Structuur voor D&I bewaking / taskforce wordt door diversiteit en inclusie expert van Direction opzet
  5. Voorstel hoe u kan zorgen voor goede uitrol / overdracht binnen de organisatie (naar managers en medewerkers).
  6. diversiteit en inclusie programma's met Esther MollemaDenk hierbij aan train de trainer programma’s, workshops, etc.
  7. Tips, inzichten en inspiratie om het D&I programma actueel en levendig te houden binnen de organisatie.

Door de aanpak van onze D&I Experts bent u altijd zeker van resultaat. Neem voor meer informatie contact op met Esther Mollema (mindbugs) of Muriel Schrikkema (feedforward), 035 603 7979.

“Enorm veel positieve reactie gekregen over de awareness training. Raad van Bestuur vond de training echt heel goed. Energiek, goed onderbouwd, met humor maar met ook veel kracht. Ze hebben besloten alle managers te gaan trainen!”
Alma Krug, diversiteitsmanager Heijmans

Esther Mollema

Het begint allemaal bij het herkennen en erkennen van onze Mindbugs. Hoe kun je zelf met Mindbugs aan de slag om jouw team, afdeling en organisatie te versterken?

Neem contact op met Esther Mollema