nlNederlands

Artikel

Deel je met mij het geheim om als organisatie 70% meer rendement te halen?

Lees verder
70 procent meer rendement

Artikel

Jouw leiderschap is de doorslaggevende factor!

Lees verder
Jouw leiderschap

Artikel

De toegevoegde waarde als leidinggevende

Lees verder
De toegevoegde waarde als leidinggevende

Diversiteit en Inclusie programma’s

Sinds 1999 zet Direction zich in voor effectiever leiderschap en meer diversiteit en inclusie in organisaties. Door middel van onderzoek, trainingen, workshops en coaching helpen we organisaties om succesvol en langdurig diversiteit en inclusie te creëren. D&I binnen organisaties kan écht het verschil maken. Om te beginnen presteren diverse teams beter dan homogene teams, wat uiteindelijk tot betere financiële en strategische resultaten leidt. Dat is niet iets dat wij vinden, maar bewezen is in een wereldwijd onderzoek naar de succesfactoren van High Performance Organisaties.

Teams met meer diversiteit en inclusie zijn creatiever en innovatiever dan homogene teams, wat resulteert in betere diversiteit en inclusieprobleemoplossing en daarmee tot betere individuele, team-, en organisatieprestaties leidt. Daarnaast toont onderzoek aan dat meer divers leiderschap in organisaties innovatie en een hogere medewerkerstevredenheid in de hand werkt.

Ondanks de onbetwistbare voordelen van (gender) diversiteit en inclusie voldeed geen enkel bedrijf in de Nederlandse top in 2015 aan het streefgetal van 30% vrouwen in de hogere bestuurslagen. Niet alleen in het bedrijfsleven is het nog altijd treurig gesteld met de man/vrouw verhouding in de hogere regionen; binnen de Nederlandse universiteiten was in 2015 slechts 17% van alle hoogleraren een vrouw.

Het bewijs is onmiskenbaar; diversiteit en inclusie heeft een sterk positief effect op het (economische) succes van de organisatie. Maar het creëren van meer diversiteit en inclusie blijkt zo eenvoudig nog niet.

Van Mindbugs workshop naar resultaatgericht Diversiteit en Inclusie programma

We werken met veel profit-, non-profit en overheidsorganisaties (o.a. Ministerie van Buitenlandse Zaken, Wintershall, ABN Amro, EY, Universiteit Utrecht, Saint Gobain, UMC Utrecht, etc.) aan meer diversiteit en inclusie. Dit kan starten met een inspirerende en uitdagende mindbugs workshop, gevolgd door een resultaatgericht D&I programma. Een voorbeeld van zo’n diversiteit en inclusie programma kan zijn:

  1. Kick-off met Raad van Bestuur / MT
  2. Onderzoek en analyse van reeds beschikbare diversiteit en inclusie gegevens (o.a. uit MTO) en/of aanvullend (online) onderzoek door D&I experts van Direction
  3. Plan van aanpak: aandachtspunten worden in een inspirerende workshop besproken: zien waar de aandachtspunten liggen, herkenning/erkenning, samen acties bedenken welke impact hebben
  4. Structuur voor D&I bewaking / taskforce wordt door diversiteit en inclusie expert van Direction opzet
  5. Voorstel hoe u kan zorgen voor goede uitrol / overdracht binnen de organisatie (naar managers en medewerkers).
  6. diversiteit en inclusie programma's met Esther MollemaDenk hierbij aan train de trainer programma’s, workshops, etc.
  7. Tips, inzichten en inspiratie om het D&I programma actueel en levendig te houden binnen de organisatie.

Door de aanpak van onze D&I Experts bent u altijd zeker van resultaat. Neem voor meer informatie contact op met Esther Mollema, 035 603 7979.

“Enorm veel positieve reactie gekregen over de awareness training. Raad van Bestuur vond de training echt heel goed. Energiek, goed onderbouwd, met humor maar met ook veel kracht. Ze hebben besloten alle managers te gaan trainen!”
Alma Krug, diversiteitsmanager Heijmans