Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Wat is teamcoaching?

Wat is teamcoaching? Teamcoaching is succesvol samenwerken en tot zelfontwikkeling komen! Sommige (management) teams of besturen ontwikkelen zich tot een hecht samenwerkingsverband die topprestaties neerzetten en ambities waarmaken. Andere teams of afdelingen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep – het teamresultaat – zelfs maar in zicht is. Teamcoaching is dan vaak een goede interventie.

Leer hoe je op een positieve manier leiding geeft aan je team en teamdoelen behaalt, in het inspirerende managementboek ‘Feedforward in Leiderschap.

Om de prestaties en samenwerking van een team te verbeteren, kijken we tijdens teamcoaching naar verschillende factoren:

“Wat hebben jullie in beweging gezet! Prima stap om naar elkaar toe te groeien: persoonlijke levensverhalen, inzicht in patronen en toegankelijkheid naar elkaar (loslaten agenda’s).”
Arnold Colijn – Resourcemanager Networks SLNWS


Tijdens veel teamcoaching sessies gebruiken wij de feedforward analyse™. Onder ander voor thema’s zoals:


Wat is teamcoaching?

Individuele coaching en teamcoaching is van grote waarde wanneer je gedragsverandering wenst. Het helpt je de onderliggende overtuigingen en emoties te onderzoeken en een juiste plek te geven waardoor gedragsverandering op de langere termijn makkelijker en blijvender wordt.

Tijdens teamcoaching is het onder andere van belang om duidelijk te maken wat het verschil is tussen een fixed mindset en een groei mindset. Tijdens teamcoaching kan je medewerkers stimuleren om vanuit een groei mindset iedere dag een betere versie van zichzelf neer te zetten?

Teamcoaching zorgt allereerst voor bewustwording van je eigen rol binnen het team, de onderlinge dynamiek en hernieuwde energie om met elkaar te werken aan verbetering. De onderlinge verhoudingen worden zichtbaar, individuele drijfveren worden bespreekbaar en waardering voor elkaar kwaliteiten wordt besproken. Daarna komt de volgende stap in teamcoaching: met de gesignaleerde punten aan de slag gaan als team.

Met behulp van feedforward kan je je team versterken en vooruitgaan. Het is een middel om een beeld te krijgen van jezelf en je team. Dat beeld kan je benutten voor je persoonlijke ontwikkeling en die van je team.
Roel Kramer – Algemeen Directeur Sociaal – Gemeente Maastricht

Al meer dan 20 jaar werkt Muriel Schrikkema op basis van teamcoaching binnen veel organisaties (o.a. RAVO, gemeente Maastricht, Koenen & Co, RTL Nederland, Scholengroep Het Plein, WonenBreburg, De Goudse, Hands on IT, Staatsbosbeheer, SBO De Bouwsteen, Liandon, Nederlandse Gasunie, Red Bull, etc.) aan deze bewustwording en inzichten.

Gebruikte methodieken zijn o.a. de feedforward analyse™, RealDrives en  het HPO-gedachtegoed.

Wilt je meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema via 035 603 79 79.

Mobiele versie afsluiten