(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Wat is teamcoaching?

Wat is teamcoaching? Teamcoaching is succesvol samenwerken en tot zelfontwikkeling komen! Sommige (management) teams of besturen ontwikkelen zich tot een hecht samenwerkingsverband die topprestaties neerzetten en ambities waarmaken. Andere teams of afdelingen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep – het teamresultaat – zelfs maar in zicht is. Teamcoaching is dan vaak een goede interventie.

Leer hoe je op een positieve manier leiding geeft aan je team en teamdoelen behaalt, in het inspirerende managementboek ‘Feedforward in Leiderschap.Managementboek Feedforward in Leiderschap

Om de prestaties en samenwerking van een team te verbeteren, kijken we tijdens teamcoaching naar verschillende factoren:

  • De fase en groepsdynamiek van het team of bestuur als entiteit.
  • De management en leiderschapskwaliteiten van ieder individu in het team en van he team als totaal. Waarin vullen we elkaar aan? Wat waarderen we in elkaar? Wat missen we?
  • De doelmatigheid van een team in termen van missie, doelen en ambities, taken/rollen, werkprocedures/ afspraken en onderlinge verhoudingen.

“Wat hebben jullie in beweging gezet! Prima stap om naar elkaar toe te groeien: persoonlijke levensverhalen, inzicht in patronen en toegankelijkheid naar elkaar (loslaten agenda’s).”
Arnold Colijn – Resourcemanager Networks SLNWS


Tijdens veel teamcoaching sessies gebruiken wij de feedforward analyse™. Onder ander voor thema’s zoals:


Wat is teamcoaching?

Individuele coaching en teamcoaching is van grote waarde wanneer je Wat is teamcoachinggedragsverandering wenst. Het helpt je de onderliggende overtuigingen en emoties te onderzoeken en een juiste plek te geven waardoor gedragsverandering op de langere termijn makkelijker en blijvender wordt.

Tijdens teamcoaching is het onder andere van belang om duidelijk te maken wat het verschil is tussen een fixed mindset en een groei mindset. Tijdens teamcoaching kan je medewerkers stimuleren om vanuit een groei mindset iedere dag een betere versie van zichzelf neer te zetten?

Teamcoaching zorgt allereerst voor bewustwording van je eigen rol binnen het team, de onderlinge dynamiek en hernieuwde energie om met elkaar te werken aan verbetering. De onderlinge verhoudingen worden zichtbaar, individuele drijfveren worden bespreekbaar en waardering voor elkaar kwaliteiten wordt besproken. Daarna komt de volgende stap in teamcoaching: met de gesignaleerde punten aan de slag gaan als team.

Met behulp van feedforward kan je je team versterken en vooruitgaan. Het is een middel om een beeld te krijgen van jezelf en je team. Dat beeld kan je benutten voor je persoonlijke ontwikkeling en die van je team.
Roel Kramer – Algemeen Directeur Sociaal – Gemeente Maastricht

Al meer dan 20 jaar werkt Muriel Schrikkema op basis van teamcoaching binnen veel organisaties (o.a. RAVO, gemeente Maastricht, Koenen & Co, RTL Nederland, Scholengroep Het Plein, WonenBreburg, De Goudse, Hands on IT, Staatsbosbeheer, SBO De Bouwsteen, Liandon, Nederlandse Gasunie, Red Bull, etc.) aan deze bewustwording en inzichten.

Gebruikte methodieken zijn o.a. de feedforward analyse™, RealDrives en  het HPO-gedachtegoed.

Wilt je meer informatie ontvangen of een afspraak maken? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema via 035 603 79 79.

Muriel Schrikkema

https://www.leiderschapontwikkelen.nl/direction-in-leadership/high-performance-leiderschapFeedforward tijdens persoonlijke- en teamontwikkeling

Dit praktische werkboek geeft je inzicht in hoe jij als leidinggevende de kwaliteiten in jezelf en je team nog beter kunt benutten om de doelen effectiever te realiseren. Daarvoor moet je in de spiegel kijken en reflecteren: Wat doe ik goed als leidinggevende? Wat kan nog beter? En hoe dan?

Dit werkboek geeft je geen kritische feedback op wat je niet goed doet. Het geeft je feedforward. Dé brandstof om jouw leiderschap te verbeteren en jullie doelen nog succesvoller te realiseren.

Neem contact op met Muriel Schrikkema