nlNederlands

Artikel

Lessen rond leiderschap van de Harvard Business School

Lees verder
Lessen rond leiderschap van de Harvard Business School

Maatwerk training

2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema

Lees verder
 diversiteit en inclusie programma

Artikel

Jouw leiderschap is de doorslaggevende factor!

Lees verder
Jouw leiderschap

Wat is teamcoaching?

Wat is teamcoaching? Teamcoaching is succesvol samenwerken en tot zelfontwikkeling komen! Sommige teams of besturen ontwikkelen zich tot een hecht samenwerkingsverband dat topprestaties neerzet. Andere groepen vallen ruziënd uiteen voordat de eindstreep – het teamresultaat- zelfs maar in zicht is. Teamcoaching is dan vaak een goede interventie.

Om de doelmatigheid en samenwerking van een team te verbeteren, kijken we tijdens teamcoaching naar verschillende factoren zoals:

Teamcoaching zorgt allereerst voor bewustwording van je eigen rol binnen het team, de onderlinge dynamiek en Wat is teamcoachinghernieuwde energie om met elkaar te werken aan verbetering. De onderlinge verhoudingen worden zichtbaar, individuele drijfveren worden bespreekbaar en waardering voor elkaar kwaliteiten wordt besproken. Daarna komt de volgende stap in teamcoaching: met de gesignaleerde punten aan de slag gaan als team.

Al meer dan 20 jaar werkt Muriel Schrikkema op basis van teamcoaching binnen veel organisaties (o.a. RAVO, gemeente Maastricht, Koenen & Co, WonenBreburg, De Goudse, Hands on IT, SBO De Bouwsteen, etc.) aan deze bewustwording en inzichten. Gebruikte methodieken zijn o.a. de feedforward analyse™, RealDrives en  het HPO-gedachtegoed.

Wilt u n.a.v. deze pagina rond ‘Wat is teamcoaching’ meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact op met Muriel Schrikkema via 035 603 79 79. Of kijk hier voor meer informatie over coaching en training bij Direction in Leadership.