nlNederlands

Artikel

Jouw intentie ≠ Jouw gedrag

Lees verder
Jouw gedrag ≠ Jouw intentie

Artikel

Nelson Mandela over leiderschap, leven en liefde – 15 inspirerende lessen

Lees verder
Nelson Mandela over leiderschap, leven en liefde – 15 inspirerende lessen

Artikel

Scoor met ambitie: Haal het beste uit al je mensen

Lees verder
Doen is de beste manier van denken?

High Performance Leiderschap

Welke afwegingen horen bij High Performance Leiderschap Hoe balanceert een HPO-leider iedere dag maar weer tussen resultaat en inspiratie, tussen ‘push and pull’ of tussen actie en ontspanning? De eisen die aan High Performance Leiderschap worden gesteld, sluiten naadloos aan bij het gedachtegoed van HPO (High Performance Organisaties).

Klik hier voor meer informatie over de Masterclass High Performance Leiderschap!

Kennis delen
In ons dagelijks werk is er onderling veel contact maar meestal over het afhandelen van praktische zaken. Zelden vinden we de tijd om elkaar te inspireren of om uitgebreid de toekomstige werktaken en ontwikkelingen te bespreken en onze rollen daarin te ontdekken. We weten uit ervaring dat dit de onderlinge relatie nog sterker zal maken maar we vinden er de tijd en omgeving niet voor. Want het zijn juist de onderlinge verbanden die leidinggevenden sterker maken. Goede kwaliteit van het management is dan ook de belangrijkste pijler van het HPO-gedachtegoed, waarbij uitwisseling van kennis en ervaring een essentieel zijn. Een sterk management is onmisbaar om de organisatie te laten bloeien en te verbeteren.

Commitment
Het ontwikkelen van High Performance Leiderschap gaat niet vanzelf. De directie en de leidinggevenden moeten het verschil willen maken en dit laten zien. Zij dienen voorbeeldgedrag te vertonen en anderen aan te zetten tot het gewenste gedrag. Alle leidinggevenden zullen zelf in de spiegel moeten kijken naar hun eigen gedrag en verantwoordelijkheid moeten nemen om verandering mogelijk te maken.

High Performance Leiderschap gebaseerd op het HPO-gedachtegoed van het HPO CenterHPO bijeenkomsten
Het HPO-gedachtegoed van Direction’s HPO Center geeft invulling aan de thema’s van management development (MD) en leiderschapsprogramma’s en vormt daarmee een krachtige basis en gedragen visie. Op basis van de HPO resultaten van uw organisatie, worden de thema’s van de bijeenkomsten specifiek voor uw organisatie gekozen en in modules uitontwikkeld. Elke bijeenkomst start met een korte introductie en een koppeling naar HPO, de aansluitende thema’s en de voorbeelden die uit de analyse en voorgesprekken naar voren zijn gekomen. Verschillende HPO-aspecten die van belang zijn, zullen in relatie worden gebracht met de thema’s van de bijeenkomst.

Voorbeelden van High Performance Leiderschap Programma’s

Wilt u ook dat uw managers en medewerkers High Performance Leiderschap laten zien? Neemt u dan voor meer informatie of het maken van een afspraak, contact op met Muriel Schrikkema, 035 603 7979.