nlNederlands

Artikel

Ontdek de kwaliteiten om excellent te presteren

Lees verder
Harde en Zachte Kwaliteiten om excellent te presteren

Artikel

Innovatie in management trainingen

Lees verder
management trainingen

Artikel

Growing leaders – lessen uit Benin Afrika (3)

Lees verder
growing leaders

Visie op diversiteit

Diversiteit en leiderschap koppelt men vaak aan de verhouding mannen en vrouwen binnen een organisatie, maar het gaat eigenlijk om het creëren van een mensvriendelijke cultuur waarin iedereen op zijn sterktes wordt ingezet. In een mensvriendelijke werkomgeving voelt iedereen zich gehoord en gewaardeerd, kunnen we beter de behoeften van klanten in kaart brengen, beter inspelen op de markt, betere beslissingen nemen en uiteindelijk succesvoller zijn.

Diverse teams zijn succesvoller!

Esther Mollema over DiversiteitEen team dat lukt om heel divers te zijn, is veel beter in staat de robuuste dialoog te voeren. Hierdoor ontstaan meer alternatieven voor oplossingen, waardoor er voor een nog betere oplossing gekozen kan worden. En dat helpt organisaties beter te presteren!

Esther Mollema: ” Het moet nog bij veel mensen tussen de oren komen dat je streeft naar meer diversiteit, omdat je daar organisaties echt beter mee maakt. Er is een sterke positieve correlatie tussen diverse teams op alle niveaus binnen de organisatie en de resultaten. Je gaat voor diversiteit, omdat je weet dat homogene teams je op een zeker moment niet verder helpen.” 

Veel organisaties werken samen met Direction om van diversiteit echt een succes te maken. O.a. Heijmans, Ernst & Young, ING, NWO, Universiteit Utrecht, ABN AMRO Bank, Saint Gobain, Nederlandse Gasunie, AMC, MN en Philips Lighting werken samen met Direction aan verbetering rond mindbugs en diversiteit & inclusion. Lees hier enkele cases van onze klanten of bekijk hier het programma van de reguliere training ‘Female Leadership’.

Wilt u succesvol werken aan diversiteit en leiderschap binnen uw organisatie, neem dan contact op met Esther Mollema, 035-6037979.