nlNederlands

Artikel

Persoonlijk leiderschap tips voor vrouwelijk talent 

Lees verder
Persoonlijk leiderschap tips voor vrouwelijk talent - kies je baas

Case

Infographic: Vrouwen in de IT-sector

Lees verder
Vrouwen-in-de-IT-sector-2

Artikel

Vrouwelijk leiderschap – lessen uit India en Benin (5)

Lees verder
vrouwelijk leiderschap

Mindbugs

Diversiteit in leiderschap binnen organisaties kan een krachtig concurrentievoordeel opleveren. Diverse teams zijn succesvoller en ze halen betere resultaten dan homogene teams. Maar waarom kost het organisaties zoveel moeite om diversiteit in leiderschap te realiseren? We kiezen toch allemaal de beste mensen in onze teams! Het antwoord is verrassend. Nee, dat doen we niet. Mindbugs maken dat we niet in eerste instantie kiezen voor de beste mensen, maar een onbewuste voorkeur hebben voor mensen die op ons lijken.

Klik hier voor onze nieuwe Mindbugstest website!

Esther Mollema: “Mindbugs spelen een grote rol bij het inrichten van de diversiteit. Want één van de geheimen van een succesvolle organisatie is het creëren van een werkomgeving waarin mensen op een goede, eerlijke en constructieve manier een dialoog met elkaar kunnen aangaan. Dus openheid en gelijkwaardigheid. Hoe diverser de teamsamenstelling is, hoe robuuster de dialoog binnen de organisatie zal zijn. Om die reden zou ik iedereen aanraden de Mindbugstest te doen.”

“Ik heb enorm genoten van de workshop Mindbugs. Niet omdat de inzichten zo nieuw voor me waren, maar meer omdat ik erg onder de indruk was van hoe impactvol die inzichten en mindbugs voor het voetlicht werden gebracht.”
Hetty Fenton, kantoordirecteur Everheds Faasen, advocaten en notarissen

“In deze training werd duidelijk dat we bij het nemen van beslissingen beïnvloed worden door ‘mindbugs’, onbewuste vooroordelen en stereotypen. Een mindbug zou kunnen zijn: vrouwen kunnen niet goed leidinggeven. Als je deze mindbugs eenmaal hebt blootgelegd, wordt het mogelijk om hier met gerichte oefeningen wat aan te doen zodat ze je niet meer in de weg staan.”
Ruud Gal, voormalig Director Innovation Strategy Philips Lighting

“Enorm veel positieve reactie gekregen over awareness training. Raad van Bestuur vond de training echt heel goed. Energiek, goed onderbouwd, met humor maar met ook veel kracht. Ze hebben besloten alle managers te gaan trainen!”
Alma Krug, diversiteitsmanager Heijmans

Een mooi filmpje waarin duidelijk zichtbaar wordt waarom het herkennen en erkennen van onze Mindbugs zo belangrijk is.

Enkele Mindbugs cases binnen Nederlandse organisaties

“Iedereen zou de mindbugs van zijn organisatie moeten kennen, omdat hier de sleutel ligt om de organisatie echt en blijvend beter te maken!”
Tamara Breevoort, ASR

Wij bieden de testen in twee verschillende varianten aan:

De individuele Mindbugstest (NL en UK)

De Mindbugstest groepstest (NL en UK)

De test geeft uw persoonlijke onbewuste voorkeuren aan die gebruikt kunnen worden om enerzijds de eigen gedachten rond mindbugs te vormen. Anderzijds om binnen organisaties de juiste teams samen te stellen die de diversiteit bevorderen.

Voor uitgebreide informatie over de Mindbugstest en onze Mindbugs workshops, kun je contact opnemen metSanne Ockhuijsen, 035 603 7979.