Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Zorgrapport: Analyse van Kwaliteiten en Ontwikkelingspotentieel in de Zorgsector

De complexiteit van de zorgsector vraagt om specifieke vaardigheden en competenties van zorgmedewerkers en -managers. Met onze 360° breinvriendelijke feedforward analyse™ hebben we een grondige studie uitgevoerd onder 3064 respondenten, afkomstig van 211 zorgorganisaties in Nederland. Het onderzoek richt zich op het identificeren en stimuleren van groeipotentieel binnen de zorg. De analyse van kwaliteiten en ontwikkelingspotentieel in de zorgsector is opgenomen in dit rapport.

Naast dit rapport hebben we ook een rapport geschreven over de onderwijssector.

Belangrijke uitdagingen en vereiste vaardigheden

De zorgsector wordt geconfronteerd met tal van vraagstukken, waaronder een tekort aan gekwalificeerd personeel, de vergrijzende bevolking, en de noodzaak voor effectieve samenwerking en technologische innovatie. Om deze problemen aan te pakken, zijn er specifieke vaardigheden nodig. Denk aan expertise, aanpassingsvermogen, innovatief denken, het oplossen van problemen, en competenties op het gebied van digitaal werken en teammanagement.

Kernvaardigheden in de zorg

Uit onze analyse blijkt dat er tien kwaliteiten zijn die zorgprofessionals in staat stellen om effectief te functioneren. Deze vaardigheden dienen als een betrouwbaar richtsnoer voor iedereen die werkzaam is in de zorg.

Aandachtspunten voor Ontwikkeling

Er zijn ook vaardigheden die aanwezig zijn, maar verder ontwikkeld kunnen worden om de complexe uitdagingen in de zorg aan te kunnen. Deze zijn van groot belang voor het realiseren van verbeteringen in de zorgsector.

Toekomstgericht werken in de zorg

Het succes van toekomstige zorgverlening is afhankelijk van het vermogen van zorgorganisaties om deze kernvaardigheden te herkennen en te ontwikkelen. Na het lezen van ons rapport is de centrale vraag: welke vaardigheden verdienen in jouw team en organisatie meer focus?

Voor een uitgebreid inzicht en gedetailleerde aanbevelingen kun je ons volledige rapport gratis downloaden via deze link. Deel deze waardevolle informatie ook met je collega’s in de zorg.

Voor verdere vragen kun je terecht bij Marco Schreurs op telefoonnummer 035-6037979.

Mobiele versie afsluiten