nlNederlands

Artikel

Leiderschap = Ondernemerschap: Lessen uit Benin (1)

Lees verder
Leiderschap en ondernemen – lessen uit Benin Afrika

Artikel

Serious about sex: de 3 grootste voordelen van meer diversiteit

Lees verder
meer diversiteit

Maatwerk training

Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender

Lees verder
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender

Cases

Wageningen UR Young Management Development traject 2014 afgerond!

Wageningen UR Young Management Development traject 2014 afgerondVoor het derde jaar op rij heb ik, Muriel Schrikkema, voor tien talenten van Wageningen UR een young management development traject 2014 mede ontworpen en begeleid. Een half jaar lang hebben 10 talenten hard gewerkt aan zichzelf, om zo meer het verschil te maken en hun organisatie op een hoger plan te krijgen. We hebben een mooie reis afgelegd. Thema’s zoals ‘Visie’, ‘Verbinden’ en ‘Resultaatgerichtheid’ hebben de talenten concreet en persoonlijk gemaakt. Zelfreflectie en zelfsturing bleken ook hier de sleutels voor succes te zijn. Veelvuldig zijn de deelnemers uit hun comfortzones gegaan. Ze hebben met ander en nieuw (effectiever) gedrag geëxperimenteerd. Ook hebben de talenten het geleerde continu toegepast in hun eigen praktijk, middels het werken aan bestaande opdrachten en projecten. Door intervisie, coaching en onderlinge feedback sessies hielden zij zichzelf en elkaar steeds weer de spiegel voor rond de vorderingen die ze maakten. Spannend op z’n tijd en ook vooral met heel veel plezier!

Ook de leidinggevenden en HR verantwoordelijken van de talenten sloten op gezette tijden op het programma aan. Zo werd het een gezamenlijke exercitie en niet een slechts een ‘stand-alone’ ervaring van alleen de talenten. Door het samen concreet maken en toepassen van de leiderschapskenmerken (en bijbehorend gedrag) die maken dat Wageningen UR haar ambities zal realiseren, heeft zij hiermee haar toekomstig succes wederom een stukje zeker Wageningen UR Young Management Development traject 2014 afgerondgesteld. Mooi hoe Wageningen UR haar talent niet alleen benoemt maar ook de gelegenheid geeft verder te ontwikkelen. Want, talent alleen is niet voldoende; het is een werkwoord. Contact maken met de ambitie eronder en veelvuldige concrete oefening maken of je het succes daadwerkelijk realiseert.

Wageningen UR Young Management Development traject 2014 afgerondDank dat ik van jullie reis getuige mocht zijn!

Wilt meer informatie over Muriel Schrikkema of de mogelijkheden van een Management Development traject binnen uw organisatie ontvangen? Neemt u dan contact op met Sanne van Doorn (T. 035-6037979).