(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Wageningen University & Research met Direction op Leiderschapsexpeditie

Iedere organisatie moet blijvend alert zijn op continue veranderingen in de steeds complexer wordende omgeving. Onmisbaar hierin is de goede balans tussen de ontwikkeling van medewerkers en organisatie. Wageningen University & Research gaf Direction de opdracht een Young Talent programma te ontwikkelen: de WUR Leiderschapsexpeditie. Deze Leiderschapsexpeditie, die recentelijk met succes is afgesloten, stond voor een groot deel in het teken van High Performance leiderschap.

Welke afwegingen maakt een high performance leider en hoe balanceert hij of zij tussen inspiratie, resultaten, actie, feiten en mensen?

Opzet van de Leiderschapsexpeditieleiderschapsexpeditie Wageningen UR

De expeditie bestaat uit een intake- en eindgesprek en vijf modules. Het totaal is een mix van cognitieve inzichten, praktische ervaringen, dialogen en heeft een directie link met de praktijk van Wageningen UR:

 • Kick-off Leiderschapsexpeditie: Wat zijn de kenmerken van het leiderschap in de van 21ste eeuw leiderschap en de spelregels en high performing leiderschap?
 • Wageningen UR Leiderschap & Bedrijfsvoering: Uitgebreide analyse van de besturing van Wageningen UR met het oog op visie, kernwaarden, besluiten en verbinding. Welke elementen in bedrijfsvoering zijn cruciaal?
 • Leiderschap & Business Development: Wat is de waarde en het nut van strategisch positioneren van organisatieonderdelen?
 • Leiderschap & Organisatieontwikkeling: Organisatieontwikkeling is meer dan de optelsom van individuele veranderingen, maar waarom mislukken veel veranderingen? Middels intervisie werd de vraag binnengebracht over Hoe vergroot je het vermogen tot veranderen binnen de Wageningen UR?
 • Leiderschap & Teamontwikkeling: Onderling uitwisselen van teamdynamieken die het meest lastig zijn om mee om te gaan en de invloed daarop in kaart brengen. Hoe krijg je al die gezichten dezelfde kant om zo samen het gemeenschappelijke doel te realiseren? Hoe ga je om met teamleden die niet doen wat je zegt, kunnen of willen ze het niet?

LeiderschapsexpeditieResultaat Leiderschapsexpeditie

Aan het eind van de Leiderschapsexpeditie leverden de deelnemers de volgende resultaten:

 • Onderscheiden van de verschillende vormen van leiderschap in relatie tot eigen functioneren.
 • Effectief reageren en durf tonen in verschillende werksituaties.
 • Ontwikkelen van inspirerend leiderschap en de impact hiervan toe passen in eigen werksituatie.
 • Beter zicht op het managen van bedrijfsvoeringaspecten.
 • Loopbaanwensen betere richting geven en uitwerken eigen ontwikkelplan.
 • Effectief gebruik maken van netwerk binnen Wageningen UR.
 • Sturen op resultaat op basis van vertrouwen.
 • Een katalysator in veranderingsprocessen.

Na de Leiderschapsexpeditie zullen de mensen binnen de Wageningen UR beter met de processen verbonden zijn en groeien ze samen toe naar de toekomst! Momenteel wordt een nieuwe Leiderschapsexpeditie voorbereidt voor het Young Talent programma 2012-2013.

Ook geïnteresseerd in een leiderschapsexpeditie en wat deze voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Loopbaantraject voor professionals en managersLoopbaantraject voor professionals en managers
HPO InsightMasterclass High Performance Leiderschap