(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Universiteit Utrecht: Vrouwelijk Talent in de Wetenschap

universiteit utrecht - Vrouwelijk Talent in de WetenschapVoor de Universiteit Utrecht organiseren wij onder andere de Workshop De voor(oor)delen van Diversiteit en de training Vrouwelijk Talent in de Wetenschap.

Het programma werd met een 9,2 beoordeeld. Ook de trainers werden zeer gewaardeerd, Esther Mollema (9,3) en Erna Versteegden (9,0).

“Recommendable to other women in my group!”

Thank you very much for this inspiring training!”

Het programma bestond uit meerdere onderdelen

Voorwerk voor alle aanwezigen

  • Voorafgaand aan de workshop ‘De voor(oor)delen van Diversiteit’ vragen we de deelnemers de Minbugstest via het internet in te vullen. Met de gegevens uit deze test kan Esther Mollema haar presentatie feitelijker en uitdagender maken. De link voor deze test wordt toegestuurd. In de bijlage is een voorbeeld betreffende de uitnodiging tot het invullen van de Mindbugstest te vinden.
  • Voor de training Vrouwelijk Talent in de Wetenschap vragen wij de deelnemers vooraf een profielschets in te vullen en te retourneren.

Workshop ´De voor(oor)delen van Diversiteit´

De workshop bestaat uit een 2, 5 uur durende sessies waarin de deelnemers in een energieke setting inzicht krijgen in waarom we onbewust naar gelijken zoeken waardoor anderen minder zichtbaar worden. De workshop is gebaseerd op het gedachtegoed van Harvard Social Ethics hoogleraar Mahzarin Banaji en hoogleraar Mark van Vugt. Tijdens de workshop kijken we naar hoe onze hersenen werken en waarom zowel mannen als vrouwen onbewust vooroordelen hebben en op basis daarvan keuzes maken. De workshop bestaat uit een presentatie en dialoog/discussie sessie waarbij de eigen bias wordt onderzocht. De input van alle deelnemers wordt gebruikt in de presentatie om de Mindbugs te duiden.

Daarnaast ontvangen alle deelnemers na de sessie digitaal per mail hun eigen mindbugs rapportage, met daarin hun score dat inzicht geeft hoe sterk hun vooroordelen zijn. In de uitgebreide rapportage die bij hun scores geleverd wordt, kunnen de deelnemers hun score nog eens nalezen en overdenken. Tevens kunnen zij aan de slag met de vermelde tips.

Tweedaagse training: Vrouwelijk Talent in de Wetenschap

De 2-daagse training Vrouwelijk Talent in de Wetenschap is vooral geschikt voor vrouwen met een academische ambitie. Deze training wordt aangeboden aan de vrouwelijke wetenschappelijke medewerkers van de Universiteit Utrecht.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is ambitie?
  • Wat is jouw ambitie en wat is het belang van het uitspreken van ambitie, vooral voor vrouwen?
  • Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels van succes bij jouw faculteit?
  • Welke percepties bestaan er over vrouwen in de wetenschap?
  • Hoe bouw je aan een nuttig en dragend netwerk?
  • Hoe ervaar je tegenslag en hoe kan je dit ombuigen?
  • Hoe werk je aan een gezonde privé/werk balans?
  • Wat is jouw kracht in je academische loopbaan en hoe kun je die het beste inzetten?

 

Onder andere voor Radboud Universiteit Nijmegen, NWOVU Amsterdam, Wageningen UR en Universiteit Twente ontwikkelen wij diversiteitsprogramma’s voor Vrouwelijk Talent in de Wetenschap. Voor meer informatie neem contact op met Robert Smit of Marco Schreurs (T. 035 – 6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops