(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Veelzijdige diversiteitsprogramma bij ING ook internationaal

Diversiteitsprogramma bij ING door Esther Mollema van Direction

ING heeft Direction opdracht gegeven om een breed internationaal diversiteitsprogramma te ontwikkelen met als doel om diversiteit niet alleen binnen Nederland maar ook daarbuiten essentieel onderdeel te laten zijn van de bedrijfsvoering.

ING Nederland: Diversity Learning programma 2011-2012diversiteitsprogramma

Diversiteitsprogramma voor vrouwen, multicultureel talent, (senior) managers en HR- en talentmanagers

 • Voor talentvolle vrouwen ontwikkelden we een trainingstraject ‘Leiderschap en carrièreontwikkeling’ waarbij de nadruk lag op ambitie, de regels van het spel, persoonlijk leiderschap, change en intervisie.
 • Voor de groep multicultureel talent bij ING ontwikkelden we het traject ‘Multicultural high performers’ over leiderschap -en carrièreontwikkeling.
 • Voor de (senior)managers ontwikkelden we een intervisietraject en een training over ‘diversity awarenes en mindbugs’ en een training over ‘diversity management’ gericht op het creëren van inclusion en het leiden van diverse teams.
 • Voor HR- en talentmanagement ontwikkelden we een zeer uitgebreide diversity training met nadruk op het signaleren en aanpakken van barrières die diversiteit in de weg staan en een training waarin mindbugs, recruitment & retention, coaching vrouwen en coaching multicultureel talent centraal staan.

ING Operations & IT Banking: Diversiteitsprogramma en Awareness programmmaEsther Mollema - ING diversiteitsprogramma

 • Workshop Diversity Awareness voor individuen Vooraf ontvingen de deelnemers een mindbugstest en hun individuele rapportage. Tijdens de workshop werden de groepsuitkomsten besproken. Ook werd dieper ingegaan op het onderwerp diversiteit: waarom is het zo belangrijk en wat zijn de uitdagingen om diversity en inclusion integraal onderdeel te laten zijn van de organisatie.
 • Workshop Diversity Awareness voor managementteams Voor managementteams werd de workshop voor individuen aangevuld met oefeningen, feedback en calls to action. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan inclusion binnen ING.
 • Opfristraining voor managementteams Na de start met onderwerpen als diversity needs, challenges, mindbugs en de rol van de inner group leaders om diversity verder te promoten, is extra aandacht besteed aan de winst van diversiteit en inclusion binnen ING voor teams en het bedrijfsleven.

ING België: Female Leadership en Gender Awareness

Tweedaagse Female Leadership training voor ambitieuze vrouwen

 • Focus op ambitie en vrouwelijk talent
 • Het ‘spel’ van organisaties
 • Werken in een mannenwereld
 • Wat zijn de sterke kanten van vrouwelijke leiders
 • Werken aan de eigen carrière

Gender Awareness, mindbugs sessies, voor managers

 • Diversity test gericht op leiderschapsvoorkeuren
 • Wat zijn mindbugs en waarom spelen ze zo’n grote rol bij diversity en inclusion
 • Interactieve sessies gericht op diversiteit
 • Formuleren van doelstellingen m.b.t. diversiteit en opstellen van uitvoeringsplannen

Esther Mollema - ING diversiteitsprogrammaING Turkije en ING Roemenië: Diversiteitsprogramma Diversity & Inclusion

 • De kracht van de dialoog en inclusion voor betere business performance
 • Inclusion en de ongeschreven regels van het spel binnen ING
 • The ‘wall of opportunities’: brainstorm en het maken van plannen om diversity & inclusion binnen ING op de kaart te zetten

Wilt u weten wat Direction voor uw organisatie kan betekenen rond leiderschap en diversity & inclusion? Neemt u voor meer informatie contact op met Sanne Ockhuijsen (T. 035-6037979)!

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Loopbaantraject voor professionals en managersLoopbaantraject voor professionals en managers
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops