(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Programma rond HPO Leiderschap bij Beweging 3.0

HPO Leiderschap bij Beweging 3.0 combineert ziel en zakelijkheid

De toekomstontwikkelingen in de zorgsector en de ambities van zorginstellingen vragen van het management de

HPO Leiderschapsprogramma bij Beweging 3.0

vaardigheden om ziel en zakelijkheid te combineren. Een uitdagende opdracht voor management en leidinggevenden binnen deze organisaties. Concreet betekent het dat leidinggevenden de opdracht hebben samen met medewerkers de kwaliteit van de zorg en de waardering hiervoor van klanten te verbeteren.

De aanpak

Op basis van het HPO-gedachtegoed hebben we een programma rond HPO Leiderschap van 6 modules vormgegeven, verspreid over een jaar, waarin verschillende aspecten van High Performance Leiderschap aan de orde komen. Tijdens het leiderschapsprogramma krijgt de top 100 van Beweging 3.0 de HPO-spiegel voorgehouden en leggen zij zichzelf langs de lat. Hoe werken ze? Hoe daadkrachtig zijn ze? Hoe gaan ze om met bijvoorbeeld verantwoordelijkheden? En zoeken ze voldoende de samenwerking? Verder delen en leren ze ook uitgebreid met en van collega’s gedurende dit traject. Om zo gezamenlijk te groeien tot sterkere leidinggevenden.

  1. HPO Leiderschap: Wat voor soort leiderschap past hierbij? Deelnemers maken kennis met het HPO-gedachtegoed en welke vorm van leiderschap hierbij past.
  2. Waarden en normen: Jouw persoonlijk leiderschap. Deelnemers krijgen inzicht in hun persoonlijke drijfveren en in hun persoonlijke ‘bril’ waarmee zij naar het HPO-gedachtegoed kijken en hoe zij een vertaling maken op basis van de test Realdrives Care and Cure.
  3. Gevoel, kennis en kunde: Leider of manager? Deelnemers maken kennis met de belangrijkste eigenschappen van high performance managers en reflecteren dit op hun eigen vorm van leidinggeven.
  4. Om verbinding te maken en samen te werken met anderen om een High Performance Organisatie te worden moet je High Performance Individual (HPI) zijn en moet je visie helder zijn. De leidinggevenden krijgen inzicht in de kracht van dialoog en samenwerking bij het delen van de visie.
  5. Push, pull of flow: Hoe verander je het gedrag in je team om iedereen op een gemeenschappelijke koers te krijgen? Deelnemers krijgen inzicht in hun gedrag en de belemmeringen voor gedragsverandering. Hiervoor krijgen ze handvatten aangereikt om gedragsverandering mogelijk te maken en bij anderen ander gedrag te bevorderen. Ze leren ook welke aspecten van belang zijn om een succesvol team te bouwen en reflecteren op hun eigen vermogen om een team te sturen.
  6. Eén voor allen, allen voor één: Verbinden en blijven bewegen. Tijdens deze laatste module richten de deelnemers hun blik naar buiten, naar het maken van verbinding met het grotere geheel. Ze worden getraind in het aanleren van een vraaggerichte houding en klantgedreven en relatiegericht gedrag.

Het geheel maakt dat er een beweging op gang komt waarmee Beweging 3.0 werkt aan het verder verbeteren van de HPO-status. “Elke medewerker verdient een goede leidinggevende en een goede organisatie. Daar gaan we met elkaar hard aan werken.” Maar ’ziel en zakelijkheid’ combineren is niet alleen van belang binnen de zorgsector.

Marlijn Lenselink, directievoorzitter van Beweging 3.0.: “We gaan zeker verder met het HPO leiderschap programma. Ik ben enorm trots op wat we hier met z’n allen hebben bereikt. Terugkijkend op dit traject zie ik de ideeën die naar voren zijn gekomen, hoe klein ook, als zeer belangrijke resultaten. Ze zijn namelijk van grote betekenis als het gaat om veranderen en verbeteren. Er is al een heleboel tot stand gekomen en we zien het als een plezierige uitdaging om de HPO-gedachte verder te gaan borgen binnen Beweging 3.0.”

Ook geïnteresseerd in een programma rond HPO leiderschap wat deze voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Voordelen Feed Forward AnalyseLeiderschapsreis naar de essentie van jouw Leiderschap