Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Ontwikkeling Abbott Star Academy voor high potentials

Ontwikkeling Abbott Star Academy voor high potentials

Presentatietechnieken en slagvaardig onderhandelen voor high potentials binnen Abbott

Het farmaceutische bedrijf Abbott vroeg Direction mee te denken over het ontwerp van een Academy voor de high potentials onder artsen in opleiding. Deze Star Academy geeft invulling aan diverse opleidingen, met als insteek: Stop Performing, Start Connecting!

De Star Academy voor high potentials biedt vooralsnog twee opleidingen:

Opleiding ’presenteer jezelf succesvol’ (5 dagdelen)

Om jezelf succesvol te kunnen presenteren gaat het niet om een paar tips en trucs die je de ene dag leert en de andere dag in praktijk brengt. Het gaat in deze training presenteren erom verbinding met jezelf en de ander te maken. Wanneer je daartoe in staat bent, ben je beter afgestemd op je toehoorders en zul je vrijer voor publiek spreken.

De kern

De tips en trucs reiken we je ook aan tijdens deze training. Maar met name ga je tijdens dit programma terug naar jezelf en je eigen kracht; wat doet de vaardigheid/techniek met jou?

De drie manieren van presenteren vormen het thema. Ga je voldoen aan de verwachting van anderen? Probeer je te voldoen aan het beeld van jezelf? Of ben je gewoon jezelf?

Resultaat

De high potentials leren verbinding te maken met zichzelf, met hun eigen oprechtheid en bezieling. Hiermee is de basis gelegd om inspirerend te zijn naar anderen. Hierdoor zijn zij in staat om op een natuurlijke, ontspannen wijze en met overtuigingskracht te kunnen presenteren. Zowel voor kleine als grote groepen en voor de media.

Opleiding ’Slagvaardig onderhandelen’ (5 dagdelen)

Een onderhandeling ingaan doe je niet zomaar. Wat wil je bereiken en minstens zo belangrijk: hoe ga je het bereiken? Veel mensen vinden het lastig om vooraf te bepalen voor welke ’winst’ ze de onderhandeling ingaan en hoe ze hun eigen kracht hierbij kunnen gebruiken. Wanneer je dit voor jezelf bepaald hebt ga je bewuster en zekerder de onderhandeling in.

De Kern

Onderhandelingen bestaan voor een deel uit rationele ruilhandel. Psychologische beïnvloeding is echter een factor die lastiger te hanteren is. Welke fasen van onderhandeling zijn er, wanneer is iets wel/niet een onderhandeling en wie neemt de ’leiding’?

Onderdelen die aan bod komen zijn onder meer:

Resultaat: Abbott Star Academy voor high potentials

De deelnemers leren verbinding te maken met zichzelf en hun onderhandelingspartner en van daaruit de onderhandeling te voeren. Hierdoor zijn ze in staat bewuster en zekerder onderhandelingen te voeren en flexibel om te gaan met de verschillende emoties tijdens de onderhandeling.

Deze maatwerktraining passen wij uiteraard aan op uw individuele wensen en behoeften. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Muriel Schrikkema of 035 603 79 79.

Mobiele versie afsluiten