(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Ontwikkeling Abbott Star Academy voor high potentials

Ontwikkeling Abbott Star Academy voor high potentialsPresentatietechnieken en slagvaardig onderhandelen voor high potentials binnen Abbott

Het farmaceutische bedrijf Abbott vroeg Direction mee te denken over het ontwerp van een Academy voor de high potentials onder artsen in opleiding. Deze Star Academy geeft invulling aan diverse opleidingen, met als insteek: Stop Performing, Start Connecting!

De Star Academy voor high potentials biedt vooralsnog twee opleidingen:

 • ’Presenteer jezelf succesvol’ (5 dagdelen)
 • ’Slagvaardig onderhandelen’ (5 dagdelen)

Opleiding ’presenteer jezelf succesvol’ (5 dagdelen)

Om jezelf succesvol te kunnen presenteren gaat het niet om een paar tips en trucs die je de ene dag leert en de andere dag in praktijk brengt. Het gaat in deze training presenteren erom verbinding met jezelf en de ander te maken. Wanneer je daartoe in staat bent, ben je beter afgestemd op je toehoorders en zul je vrijer voor publiek spreken.

De kern

De tips en trucs reiken we je ook aan tijdens deze training. Maar met name ga je tijdens dit programma terug naar jezelf en je eigen kracht; wat doet de vaardigheid/techniek met jou?

De drie manieren van presenteren vormen het thema. Ga je voldoen aan de verwachting van anderen? Probeer je te voldoen aan het beeld van jezelf? Of ben je gewoon jezelf?

 • Onderdelen die aan bod komen zijn onder meer:
 • Een korte, vakinhoudelijke update.
 • Oefeningen en theorie die zorgen voor inzicht en bewustwording; inzicht door theorie en bewustwording door oefenen en demonstraties.
 • Oefeningen in subgroepen om de benodigde diepgang te bereiken.
 • De oorzaken van spanning en omgaan met spanning.
 • Een huiskamergesprek met een bekende en zeer ervaren presentator/presentatrice. We luisteren, wisselen van gedachten met elkaar en leren van de ervaringen van anderen.

Resultaat

De high potentials leren verbinding te maken met zichzelf, met hun eigen oprechtheid en bezieling. Hiermee is de basis gelegd om inspirerend te zijn naar anderen. Hierdoor zijn zij in staat om op een natuurlijke, ontspannen wijze en met overtuigingskracht te kunnen presenteren. Zowel voor kleine als grote groepen en voor de media.

Opleiding ’Slagvaardig onderhandelen’ (5 dagdelen)

Een onderhandeling ingaan doe je niet zomaar. Wat wil je bereiken en minstens zo belangrijk: hoe ga je het bereiken? Veel mensen vinden het lastig om vooraf te bepalen voor welke ’winst’ ze de onderhandeling ingaan en hoe ze hun eigen kracht hierbij kunnen gebruiken. Wanneer je dit voor jezelf bepaald hebt ga je bewuster en zekerder de onderhandeling in.

De Kern

Onderhandelingen bestaan voor een deel uit rationele ruilhandel. Psychologische beïnvloeding is echter een factor die lastiger te hanteren is. Welke fasen van onderhandeling zijn er, wanneer is iets wel/niet een onderhandeling en wie neemt de ’leiding’?

Onderdelen die aan bod komen zijn onder meer:

 • Bespreken van de intake/enquête die voorafgaand aan de opleiding is ingevuld.
 • De deelnemers gaan aan de slag met hun individuele leerdoelen. Theorie en voorbeelden van goede’ en ’slechte’ onderhandelingen wisselen elkaar af.
 • Een huiskamergesprek met een ervaren ‘onderhandelaar’.
 • Om aan te sluiten bij de praktijk van de deelnemers maken we gebruik van rollenspellen. Afgewisseld met tips en trucs.

Resultaat: Abbott Star Academy voor high potentials

De deelnemers leren verbinding te maken met zichzelf en hun onderhandelingspartner en van daaruit de onderhandeling te voeren. Hierdoor zijn ze in staat bewuster en zekerder onderhandelingen te voeren en flexibel om te gaan met de verschillende emoties tijdens de onderhandeling.

Deze maatwerktraining passen wij uiteraard aan op uw individuele wensen en behoeften. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Muriel Schrikkema of 035 603 79 79.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Maatwerktraining: Besluitvorming versterken - politieke vaardigheden voor (project-)leiders en professionals3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie/project effectiever spelen
Maatwerk trainingen
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen