(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Mentor Mentee Programma voor Universiteit Twente

Mentor Mentee Programma voor Universiteit Twente“Mentoring is to support and encourage people to manage their own learning in order that they may maximise their potential, develop their skills, improve their performance and become the person they want to be.” Eric Parsloe, The Oxford School of Coaching & Mentoring.

Workshop Mentees door Esther Mollema

Deze workshop tijdens het Mentor Mentee Programma voor Universiteit Twente laat zien dat de ambities van vrouwen niet minder zijn die van mannen, alleen spreken ze het vaak minder duidelijk uit. Vanuit die optiek zijn de volgende vragen besproken:

 • Waarom werkt ambitie voor vrouwen net anders dan voor mannen?
 • Hoe maak je dat vervolgens kenbaar en zichtbaar aan anderen en weet je het spel binnen de organisatie mee te spelen?
 • Waarom is het belangrijk om te weten wat iemand drijft en wilt?
 • Wanneer kan ik leiderschap tonen?
 • Wat doe ik onbewust al goed en wat kan beter?
 • Kan ik momenten benoemen en kiezen waarin ik me door een kleine aanpassing zichtbaarder kan opstellen, zonder mezelf te verloochenen?

Workshop Mentoren door Muriel Schrikkema

 • Tijdens deze workshop voor het Mentor Mentee Programma voor Universiteit Twente werden onderwerpen als Mindbugs behandeld, zoals: Waarom hebben we een voorkeur voor bepaalde mensen, boven anderen?
 • Ambitie: Is de mentee duidelijk over wat zij wil/haar ambities?
 • De regels voor succes binnen Universiteit Twente?
 • Tot slot is samen is gekeken naar het gesprek tussen de mentor en mentee. De structuur van een mentorgesprek de effectiviteit van vragen stellen en hoe geef je op een constructieve wijze feedback.

Oefenworkshop met mentees ‘Hoe kan ik het spel actiever spelen’ door Esther Mollema en Muriel Schrikkema

Tijdens deze oefensessie kwamen de volgende vragen aan bod:

 • Wat zijn de regels van succes binnen Universiteit Twente?
 • Hoe krijg je promotie binnen Universiteit Twente?
 • Wanneer lever je kwaliteit binnen Universiteit Twente?

Vervolgens hebben de deelnemers aan het Mentor Mentee Programma een eigen persoonlijke ambitiematrix en actieplan uitgewerkt aan de hand van de volgende onderwerpen: Wat zijn mijn drijfveren? Aan welke spelregels wil ik aandacht besteden? Wat zijn mijn leiderschapskwaliteiten? Wat zijn mijn drie tot vijf ambities?

Voor meer universiteiten ontwikkelen wij Mentor Mentee programma’s. 

Voor meer informatie neem contact op met Robert Smit of Marco Schreurs (T. 035 – 6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops