(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Leiderschap door zelfinzicht

Door Esther MollemaSucces in Veelvoud

Laatst was ik weer bij zo’n uitgesproken managementteam. Slechts een enkele vrouw in de top 100 van deze organisatie te bekennen. Door de raad van commissarissen gedwongen, moesten ze nu toch met een soort actieplan rond diversiteit voor de organisatie komen. De dialoog begon vooral met uitgesproken stellingen van hun kant: ze geloofden echt wel in diversiteit en zij zouden zelf een vrouw in hun directie heus toejuichen, maar die vrouwen zijn er gewoon niet. Waarschijnlijk lag het aan de soort industrie waarin ze werkten. Die zou weleens geen vrouwen kunnen aantrekken. En ja, vrouwen in Nederland zijn gewoon niet zo ambitieus, was ook een spontaan aangedragen reden. Zij werkten allen wel zeker vijftig tot zestig uur in de week en dat willen vrouwen toch vaak niet, was hun stelling.

Wij lieten hen ons alles uitleggen, we luisterden aandachtig en lieten de uitslagen van hun test zien. Ze knikten heftig bij de uitslag dat de hele directie volmondig ‘ja’ had geantwoord op de vraag of mannen en vrouwen even competent zijn als leiders. Zie je nou wel, zeiden ze, wij discrimineren echt niet. Wij willen het graag.
Ze moesten beetje besmuikt lachen toen we ze lieten zien dat 75 procent van alle toekomstige leiderschapseigenschappen die ze, volgens hun eigen antwoorden, zochten voor hun organisatie, eigenschappen waren die vrouwelijke managers meer bezitten dan mannelijke. En toen lieten we ze de uitslag zien van de Direction Mindbugs test. Hun scores waren een nieuw record: 100 procent van het zevenkoppige bestuur had een sterke onbewuste neiging naar mannen als leiders. Er was niet één afwijkende score.

Leiderschap door zelfinzichtDe dialoog die volgde, ging over wat er gedaan moest worden en hoe het team zichzelf moest uitdagen hier stappen in te zetten. Omdat meer diversiteit in dit team echt niet zomaar komt. Als dit team de volgende leiders moet gaan aanstellen, hebben vrouwen gewoon geen kans. En daarmee ontnemen deze leiders zich de kans om precies die eigenschappen in hun team te halen, die ze zelf zeggen heel hard nodig te hebben. We bespraken ook dat er waarschijnlijk heel veel zeer kundige vrouwelijke leiders rondlopen die een echte aanwinst zouden zijn, maar dat waarschijnlijk niemand in het team die vrouwen werkelijk zal zien staan en als goed beoordelen. De slag kwam hard aan, maar zette wel de juiste toon.

Leiderschap door zelfinzicht

Nu ze dit wisten, beseften ze dat zijzelf de grootste belemmering voor meer diversiteit zijn. Niet de vrouwen die niet willen. Het inzicht heeft geholpen. Ik weet dat er nu zeker een vrouw op de nominatie staat benoemd te worden en we spreken binnenkort samen verder. Een andere Leiderschap door zelfinzicht maatregel die ze direct namen was om de leeftijdsgrenzen voor hun high potential programma los te laten toen ze de analyse van Zenger en Folkman begrepen. Hierdoor kwamen vier vrouwen op de high potential lijst.

Ik heb respect voor managers die bereid zijn zichzelf te verbeteren. Dat je mindbugs hebt, daar kan je bar weinig aan doen. Dat je weet dat je ze hebt en bereid bent de inzet en discipline te tonen om jezelf te verbeteren, dat is het verschil tussen middelmatige managers en echte leiders.

Succes in Veelvoud door Esther Mollema

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops