(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

De rol van de Ondernemingsraad in roerige tijden: ‘Omgaan met Onzekerheid’

De rol van een ondernemingsraad, ligt vaak zowel bij bestuurder als bij medewerkers gevoelig. Enerzijds dient de ondernemingsraad de belangen van het personeel te behartigen, maar anderzijds dienen zij ook rekening te houden met de belangen van de organisatie als geheel. Dat maakt dat er niet altijd een relatie van vertrouwen is.

Een actiegerichte, open dialoog voeren, met zowel het bestuur als de achterban, is in elke fase van ontwikkeling van een organisatie voor een ondernemingsraad van essentieel belang. In tijden van onzekerheid, wanneer de druk aan beide kanten toeneemt, is het echter des te belangrijker middels de constructieve dialoog continue aan het vertrouwen met het bestuur en de achterban te blijven bouwen. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je antwoord op vragen van de achterban waar je zelf het antwoord ook niet op hebt? Hoe ga je bijvoorbeeld om met de emoties van medewerkers en managers betreffende mogelijk baanverlies? Hoe geef je de ‘informatie onder embargo’ toch een goede plek, zodat je er volwassen mee om kunt gaan en effectief blijft? Hoe blijf je het bestuur een juist beeld geven van wat er leeft op dit moment in de organisatie?

1-daags programma: Ondernemingsraad als proactieve partner van het bestuur en de medewerkers

OndernemingsraadMuriel Schrikkema heeft een praktisch 1-daags programma ontwikkeld, voor o.a. de ondernemingsraad van een zorginstelling. Door dit programma kwam deze ondernemingsraad dichter bij de kern van haar eigen vragen en dus ook bij wat haar nu te doen stond. Door meer kritische gerichte en doordachte vragen te stellen, veranderde deze ondernemingsraad in een pro-actiever partner, van zowel het bestuur áls de medewerkers. De ondernemingsraadleden leerden welke vragen en hoe zij deze effectief konden stellen. Hoe zij met onzekerheid, weerstand en emoties van zowel het bestuur als de achterban effectiever om konden gaan. Ook verkenden zij de diverse mogelijkheden voor ondersteuning van de managers die straks mensen ‘boventallig’ dienen te verklaren. Ook de ‘opvang’ en ‘nazorg’ van de mensen die zelf boventallig gaan raken, kwam hierin aan bod. Wat kun je hen als organisatie aan ondersteuning bieden en hoe doe je dit vooral mensgericht?

De ondernemingsraad leerde dat zij zelf de regie in handen heeft naar een mensgerichte aanpak. Een natuurlijke reactie is, wanneer er druk ontstaat en/of onzekerheid is, om te ‘vechten’, ‘vluchten’ of ‘bevriezen’ en snel van A naar B te willen. Weg uit de onzekerheid en bijbehorend oncomfortabele gevoel. De ondernemingsraadleden ontdekten dat er juist heel veel aandacht nodig is tussen van A naar B gaan. De ‘oncomfortabele fase’ die iedere grote transitie met zich meebrengt. De enige manier om echt te leren, de verandering te doorvoelen, het oude afgehecht los te laten en naar de toekomst te kijken en vorm te geven (in welke vorm dan ook).

In dit compacte 1-daagse programma voor ondernemingsraden, reikt Muriel Schrikkema handvatten en tools aan hoe je als ondernemingsraad in deze lastige periode samen met directie en medewerkers de koers kunt blijven bepalen, in dialoog blijft met en mensgericht omgaat met de onzekerheid en emoties van alle betrokkenen. Juist door aandacht te hebben en interventies uit te voeren in de fase tussen A en B.

Wilt u weten wat Direction voor uw ondernemingsraad kan betekenen? 

Direction adviseert, coacht en traint (vrij van btw) personen, teams, ondernemingsraden en organisaties rond high performance leiderschap, teamontwikkeling, ambities waarmaken, omgaan met niet-presteerders en diversiteit & vrouwelijk leiderschap. Neemt u dan contact op met Marco Schreurs of Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Iedereen mee in verandering!Succesvol omgaan met de ‘positieve’ en ‘negatieve’ uitschieters in je team
Maatwerk trainingen
drijfverenAansluiten op de drijfveren van anderen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen