Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Coachend Leiderschap voor 24 lijnmanagers Ministerie van Defensie

Vraag van Ministerie van Defensie: Coachend Leiderschap voor 24 lijnmanagers

De afdeling Serviceline Network Services had een groot aantal nieuwe lijnmanagers. Uit een uitgebreide evaluatie intern was gebleken dat het leiderschap nieuw elan vergde. Doel was coachend leiderschap ontwikkelen bij de lijnmanagers (24 personen) van deze afdeling. Neveneffect dat men hoopte te bereiken was het stimuleren van de samenwerking.

Onze aanpakCoachend Leiderschap bij Ministerie-van-Defensie

In overleg met de klant werden er werden een drietal bijeenkomsten met op elkaar aansluitende thema’s georganiseerd:

“Wat hebben jullie in beweging gezet! Prima stap om naar elkaar toe te groeien: persoonlijke levensverhalen, inzicht in patronen en toegankelijkheid naar elkaar (loslaten agenda’s).”
Arnold Colijn, Resourcemanager Networks SLNWS

Uitgangspunt bij het ontwikkelen van het programma voor deze 3 bijeenkomsten

Om je van manager tot leider te ontwikkelen is de eerste stap een groter zelfbewustzijn. De intentie om te veranderen impliceert de bereidheid zichzelf te onderzoeken. Het is vooral een uitdaging voor managers die in het normerende systeem succes hebben geboekt (door het beheersen van processen en controleren van resultaten) om te zoeken naar hun zelfbewustzijn.

Resultaat

“Het hele traject was boeiend: inzicht in jezelf en je collega’s, de zaken die boven tafel kwamen en het besef dat we er met z’n allen iets aan kunnen/moeten doen. De eerste resultaten van die sessies zijn er al. Ik had het gevoel dat ik heel goed mezelf kon blijven en dat is me niet bij al dit soort trainingen gelukt. Een compliment voor jullie lijkt me op z’n plaats!”
Ronald Verhulst, Manager Network Control

Voor uitgebreide informatie over het coachend leiderschap programma of de overige programma’s van Direction kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema, 035 603 7979.

Mobiele versie afsluiten