(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Coachend Leiderschap voor 24 lijnmanagers Ministerie van Defensie

Vraag van Ministerie van Defensie: Coachend Leiderschap voor 24 lijnmanagers

De afdeling Serviceline Network Services had een groot aantal nieuwe lijnmanagers. Uit een uitgebreide evaluatie intern was gebleken dat het leiderschap nieuw elan vergde. Doel was coachend leiderschap ontwikkelen bij de lijnmanagers (24 personen) van deze afdeling. Neveneffect dat men hoopte te bereiken was het stimuleren van de samenwerking.

Onze aanpakCoachend Leiderschap bij Ministerie-van-Defensie

In overleg met de klant werden er werden een drietal bijeenkomsten met op elkaar aansluitende thema’s georganiseerd:

  • Eerste bijeenkomst: kennismaking & bewustwording kader Leiderschap. Het belang van zelfbewust en coachend leiderschap ontdekken.
  • Een tweedaagse bijeenkomst rond ‘De lijnmanager centraal’
  • Een tweedaagse en afsluitende bijeenkomst rond ‘De lijnmanager in relatie tot zijn team en organisatie’.

“Wat hebben jullie in beweging gezet! Prima stap om naar elkaar toe te groeien: persoonlijke levensverhalen, inzicht in patronen en toegankelijkheid naar elkaar (loslaten agenda’s).”
Arnold Colijn, Resourcemanager Networks SLNWS

Uitgangspunt bij het ontwikkelen van het programma voor deze 3 bijeenkomsten

Om je van manager tot leider te ontwikkelen is de eerste stap een groter zelfbewustzijn. De intentie om te veranderen impliceert de bereidheid zichzelf te onderzoeken. Het is vooral een uitdaging voor managers die in het normerende systeem succes hebben geboekt (door het beheersen van processen en controleren van resultaten) om te zoeken naar hun zelfbewustzijn.

Resultaat

  • Bijeenkomst 1: Inzicht in de noodzaak van effectiever coachend leiderschap en waar dit voor staat.
  • Bijeenkomst 2: De Lijnmanager centraal: de eigen leiderschapsvraag werd duidelijk. Daarnaast maakte men uitgebreid kennis met elkaar en werd men zich beter bewust van elkaars individuele leiderschapskwaliteiten en aandachtspunten. Ook kreeg men inzicht in de wijze waarop men graag samenwerkt met anderen en waarom dat soms lastig is. Als laatste oefende men zich in het geven en ontvangen van feedback en in het aangaan van de dialoog met de ander.
  • Bijeenkomst 3: Inzicht hoe de lijnmanager het contact met zijn/haar teamleden vorm geeft. Inzicht in groepsdynamica en in de invloed van de lijnmanager en onder welke invloed zij zelf staan.

“Het hele traject was boeiend: inzicht in jezelf en je collega’s, de zaken die boven tafel kwamen en het besef dat we er met z’n allen iets aan kunnen/moeten doen. De eerste resultaten van die sessies zijn er al. Ik had het gevoel dat ik heel goed mezelf kon blijven en dat is me niet bij al dit soort trainingen gelukt. Een compliment voor jullie lijkt me op z’n plaats!”
Ronald Verhulst, Manager Network Control

Voor uitgebreide informatie over het coachend leiderschap programma of de overige programma’s van Direction kun je contact opnemen met Muriel Schrikkema, 035 603 7979.