nlNederlands

Case

Interview Janneke Hermes (Gasunie): Feedforward geeft een mooie spiegel van jezelf

Lees verder
NV Nederlandse Gasunie

Case

Infographic: Vrouwen in de IT-sector

Lees verder
Vrouwen-in-de-IT-sector-2

Artikel

Persoonlijk leiderschap tips voor vrouwelijk talent 

Lees verder
Persoonlijk leiderschap tips voor vrouwelijk talent - kies je baas

Cases

Avéro Achmea: Sturen op sterk leiderschap en management

 leiderschap en managementVraag van Avéro Achmea

Tussenpersonen zijn van het grootste belang voor Avéro Achmea. Alleen door samenwerking met dit kanaal kan deze aanbieder van verzekeringsproducten verder groeien. Samen zullen zij in staat zijn transparantie, passende producten en goed advies te bieden. Wat ontbreekt is tijd en gelegenheid om met elkaar uitgebreid te spreken over sterk leiderschap en management en hun gezamenlijke rol in de toekomstige markt. Uit ervaring weet men dat dergelijke bijeenkomsten zeer inspirerend werken en voor een versterking van het leiderschap en management zorgen.

Onze aanpak

Als eerste was van belang: het creëren van een juiste setting. Een omgeving waarin Avéro Achmea en haar tussenpersonen intensief kunnen werken aan sterk leiderschap en management, samenwerking en hun positiebepaling naar de markt. Om dit te bereiken heeft Direction een Masterclass ontwikkeld. Deze Masterclass bestond uit een vijftal bijeenkomsten (middag/avond). Er is bewust gekozen voor diverse, uitstekende inleiders om zo de juiste vraagstelling te krijgen en hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Samen buigen zij zich over die vragen die er echt toe doen. Vragen die in deze snel bewegende markt nog dwingender worden.

 • Hoe zorg ik voor sterk leiderschap en management in mijn organisatie?
 • Welke lijnen moet ik uitzetten?
 • Voor welke klanten ga ik kiezen?
 • Waarover moet ik beslissingen nemen?
 • Wat moet ik loslaten?
 • Wat wordt mijn nieuwe business model?

De kapstok hiervoor wordt aangereikt door Dr. Andre de Waal. Een internationale expert, door zijn passie gedreven om echt uit te zoeken wat het ene bedrijf nu beter maakt dan het andere. Is het de leider? Zijn het de strategische keuzes? Is het geluk? Is het kennis van de markt? Dr. Andre de Waal vulde het onderzoek van Jim Collins (‘Good to Great’) aan met nog meer feiten. High Performance Leiderschap en Management is een belangrijke factor van een HPO (High Performance Organisatie).

Resultaat: sterk leiderschap en management

De bijeenkomsten vormden telkens een andere mix van lezingen, workshops en bijeenkomsten. Alle inleiders werden gekozen op hun kwaliteiten als vakman, inspirator en hun wijze van presenteren. Iedere bijeenkomst bood een link met de praktijk in de vorm van een spiegel voor eigen functioneren en bruikbare instrumenten om in te zetten in de eigen organisatie en zo sterk leiderschap en management in de organisatie te gaan ontwikkelen.

Inzicht werd verkregen:

 • wat organisaties die in deze branche veel beter presteren echt beter doen
 • wat de deelnemer drijft rond leiderschap en management
 • hoe uniek de strategie van de deelnemende organisaties is
 • hoe andere ondernemers cq. leiders van koers veranderden
 • hoe concreet te sturen op resultaat door sterk leiderschap en management

Wilt u meer weten over onze maatwerk trainingen? Of heeft u een vraag over het programma voor Avéro Achmea? Neemt u voor meer informatie contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).