(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

Avéro Achmea: Sturen op sterk leiderschap en management

 leiderschap en managementVraag van Avéro Achmea

Tussenpersonen zijn van het grootste belang voor Avéro Achmea. Alleen door samenwerking met dit kanaal kan deze aanbieder van verzekeringsproducten verder groeien. Samen zullen zij in staat zijn transparantie, passende producten en goed advies te bieden. Wat ontbreekt is tijd en gelegenheid om met elkaar uitgebreid te spreken over sterk leiderschap en management en hun gezamenlijke rol in de toekomstige markt. Uit ervaring weet men dat dergelijke bijeenkomsten zeer inspirerend werken en voor een versterking van het leiderschap en management zorgen.

Onze aanpak

Als eerste was van belang: het creëren van een juiste setting. Een omgeving waarin Avéro Achmea en haar tussenpersonen intensief kunnen werken aan sterk leiderschap en management, samenwerking en hun positiebepaling naar de markt. Om dit te bereiken heeft Direction een Masterclass ontwikkeld. Deze Masterclass bestond uit een vijftal bijeenkomsten (middag/avond). Er is bewust gekozen voor diverse, uitstekende inleiders om zo de juiste vraagstelling te krijgen en hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Samen buigen zij zich over die vragen die er echt toe doen. Vragen die in deze snel bewegende markt nog dwingender worden.

 • Hoe zorg ik voor sterk leiderschap en management in mijn organisatie?
 • Welke lijnen moet ik uitzetten?
 • Voor welke klanten ga ik kiezen?
 • Waarover moet ik beslissingen nemen?
 • Wat moet ik loslaten?
 • Wat wordt mijn nieuwe business model?

De kapstok hiervoor wordt aangereikt door Dr. Andre de Waal. Een internationale expert, door zijn passie gedreven om echt uit te zoeken wat het ene bedrijf nu beter maakt dan het andere. Is het de leider? Zijn het de strategische keuzes? Is het geluk? Is het kennis van de markt? Dr. Andre de Waal vulde het onderzoek van Jim Collins (‘Good to Great’) aan met nog meer feiten. High Performance Leiderschap en Management is een belangrijke factor van een HPO (High Performance Organisatie).

Resultaat: sterk leiderschap en management

De bijeenkomsten vormden telkens een andere mix van lezingen, workshops en bijeenkomsten. Alle inleiders werden gekozen op hun kwaliteiten als vakman, inspirator en hun wijze van presenteren. Iedere bijeenkomst bood een link met de praktijk in de vorm van een spiegel voor eigen functioneren en bruikbare instrumenten om in te zetten in de eigen organisatie en zo sterk leiderschap en management in de organisatie te gaan ontwikkelen.

Inzicht werd verkregen:

 • wat organisaties die in deze branche veel beter presteren echt beter doen
 • wat de deelnemer drijft rond leiderschap en management
 • hoe uniek de strategie van de deelnemende organisaties is
 • hoe andere ondernemers cq. leiders van koers veranderden
 • hoe concreet te sturen op resultaat door sterk leiderschap en management

Wilt u meer weten over onze maatwerk trainingen? Of heeft u een vraag over het programma voor Avéro Achmea? Neemt u voor meer informatie contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
feedback geven en ontvangen: feedforward je feedbackMaatwerktraining: Feedback geven en ontvangen