(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Cases

AMBASSADEURSCONFERENTIE 2019 – Goede leiders garant voor goed presterende teams

Diverse, inclusieve organisaties zorgen voor hun mensen. Ze zorgen voor sterke leiders die bouwen aan sterke, flexibele en veerkrachtige teams. Een themasessie tijdens de Ambassadeursconferentie over veilige werkomgeving, diversiteit en inclusiviteit zet managers aan het werk. ‘Het duurt 66 dagen voordat je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd.’

‘Mensen zijn onze grootste asset’, zegt sg Joke Brandt deze dinsdagmiddag. Ze opent een plenaire sessie over diversiteit en inclusiviteit in de Grote Zaal. De sessie is onderdeel van de Ambassadeursconferentie. Prijzen zijn er ook. Marion Diekema (CSO) en Barbara van Hellemond (Harare) krijgen voor hun inzet, werk en impact op hun teams de D&I Award uit handen van Joost Flamand (voorzitter Taskforce D&I).Esther Mollema - Goede leiders garant voor goed presterende teams

Diversiteit binnen organisaties zorgt voor betere resultaten. Dat geldt ook voor het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Daarbij komt dat het ministerie dan een goede afspiegeling is van de samenleving waarvoor BZ zich inzet.

Alle vormen

Diversiteit gaat hand in hand met inclusiviteit.

Als je niet weet dat je inbreng telt, dat je gewaardeerd en gerespecteerd wordt, dan ga je weer weg. Inclusiviteit zorgt ervoor dat je mensen blijven. En ja, met inclusiviteit bedoel ik alle vormen van diversiteit, ook die van ‘diversity of thought’, zegt Joke.

Party and dance

Nog een pakkende Engelstalige definitie. Joke hoorde hem een keer in Washington D.C.: ‘Diversity is the invitation to a

party. Inclusiveness is the invitation to a dance at this party.’ Goede organisaties hebben goede leiders. ’t Komt op de leiders aan wat zij voor hun teams kunnen doen’, aldus Joke.

Daarom is te gast directeur Esther Mollema van Direction. Zij geeft de aanwezigen inzicht, inspiratie en concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan.

BouwenEsther Mollema - Esther Mollema - Goede leiders garant voor goed presterende teams

Teams zijn de afgelopen decennia steeds belangrijker geworden. Managers zijn tegenwoordig 50% meer tijd kwijt aan het bouwen van sterke teams. ‘Goede leiders hebben altijd goed presterende teams. Slechte leiders altijd slecht presterende teams’, aldus Esther Mollema.

Zorg

Ze spoort alle aanwezige leiders (chefs de poste in BZ-jargon) aan om te blijven reflecteren op je eigen rol. Vijf punten (prestatiegericht gedrag) zijn wat haar betreft essentieel om een team uitstekend te laten presteren:

  1. Zorg van de manager voor de medewerkers (caring) zorgt voor veiligheid
  2. Besluitvaardig zijn
  3. Focus op duidelijke doelen
  4. Iedere dag een beetje beter worden
  5. Flexibele en veerkrachtige teams maken.

66 dagen

Esther Mollema legt uit hoe moeilijk het is om gewoontes en gedachten te veranderen en een betere leider te worden: Esther Mollema - Esther Mollema - Goede leiders garant voor goed presterende teams‘Maak het klein, zodat je brein een verandering aankan. Het duurt 66 dagen om één nieuwe gewoonte aan te leren. Onderzoek toont dat aan. 66 dagen van volharding, betekent 6 gewoonteveranderingen per jaar. Stel je dan voor hoe snel een organisatie zou kunnen veranderen’, zegt ze met een kwinkslag.

Valkuilen zijn er ook. ‘Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders een heel prettig zelfbeeld hebben. We scoren daar heel hoog op.’ Met volharding, aandacht en zelfreflectie zou dit zelfbeeld realistischer kunnen worden. Dan komen we misschien hierop uit. Mollema: ‘Je opvolger op een post belt je. En complimenteert je met wat je hebt achtergelaten. Als we dat bereiken, dan is er sprake van een 3 sterren leiderschap.’ Dan heb je ook consistent leiderschap.

Wordt vervolgd

Over 66 dagen krijgt dit onderwerp opnieuw aandacht. Dan komt aan het woord Gerda Vrielink, coördinator aanpak grensoverschrijdend gedrag/veilige werkomgeving. Zij is één van de trekkers binnen BZ voor een veilige en integere organisatie die divers en inclusief is.

Mollema bereidde haar voordracht gedegen voor. Om BZ als organisatie te leren kennen voerde ze achtergrondgesprekken met Margriet Vonno (Singapore), Robert de Groot (PV EU Brussel) en Margriet Leemhuis (Mexico).

Sinds 2017 ondersteunen wij BZ in het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie. De gedrevenheid binnen BZ om dit tot een succes te maken is groot. En dat werpt al snel zijn vruchten af. Echt compliment voor de grote stappen die BZ maakt. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Esther Mollema (035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
 diversiteit en inclusie programma2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases
Esther Mollema

Het begint allemaal bij het herkennen en erkennen van onze Mindbugs. Hoe kun je zelf met Mindbugs aan de slag om jouw team, afdeling en organisatie te versterken?

Neem contact op met Esther Mollema