(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Wat zie je je teamleden en jezelf (niet) doen?

We merken in de praktijk dat er binnen veel organisaties niet voor 100% goed door teamleden met elkaar wordt samengewerkt. Men bereikt dan ook niet de beste resultaten met elkaar en het potentieel aan kwaliteiten aanwezig in alle teamleden wordt niet volledig benut. Of het nu gaat om een overheids- of zorginstelling of toonaangevende multinational. Het lijkt voor ons allemaal binnen diverse branches nog niet makkelijk onze doelen optimaal te realiseren met elkaar. Er zijn allerlei redenen aan te wijzen waarom dit een grote uitdaging vormt; allemaal herkenbare en soms plausibele redenen of soms ook excuses … We beschrijven er een aantal:

  • Mensen werken individualistisch Wat zie je je teamleden en jezelf (niet) doen?De reden voor écht intensief samenwerken ontbreekt vaak. Het blijkt dat veel professionals en teams vaak nog individualistisch werken aan de eigen (persoonlijke) doelen en ambities.
  • Mensen verschillen
    Het wordt als oncomfortabel ervaren om écht samen te werken met collega’s die vanuit andere kwaliteiten bijdragen dan wijzelf. Echt samenwerken met elkaar. En daarmee dus luisteren naar elkaar. Ook als we van mening verschillen.
  • Mensen werken vanuit automatische patronen
    Mensen zijn gewoontedieren. Automatische patronen zien we niet alleen bij individuen. Ook binnen organisaties horen we vaak “zo doen wij dat hier altijd”. Passen onze gewoontes nog wel bij de mogelijk veranderende teamdoelen die behaald moeten worden?
  • We hebben niet mínder managers nodig. We hebben meer góede managers nodig.
    Collega André de Waal schrijft er boeken vol over. Uit heel veel wetenschappelijke- en praktijkonderzoeken blijkt dat managers echt het verschil kunnen maken. Positief én negatief.

Hoe goed wordt er binnen jouw team samengewerkt? Hoe divers is jouw team? En weten jullie alle verschillen optimaal te includeren? Welke signalen krijg jij die aangeven of jij het volledig potentieel van je mensen al benut of dat dat (nog) beter zou kunnen?

Klik hier voor de 1-daagse teamtraining: Effectiever samenwerken met resultaat

REFLECTIE: Wat zie je je teamleden en jezelf (niet) doen?

Mijn uitnodiging is om bewust naar je team en jullie gewoontes te kijken en op zoek te gaan naar de zaken die optimaal gaan in de onderlinge samenwerking en die niet optimaal gaan. Wat zie je ze en jezelf (niet) doen?

Welke signalen van sub-optimale samenwerking herken jij in je team?

Maar ik wil je nog iets verder uitdagen om bewust naar je eigen team te kijken. Welke signalen herken jij dat samenwerken en elkaars kwaliteiten benutten goed dan wel minder succesvol gaat? Hoe effectief is jouw team of afdeling samen aan het leren de doelen steeds beter te realiseren, vanuit ieders kwaliteiten?

Het is een greep uit de oorzaken waarom het niet altijd lukt om samen te leren steeds beter te worden in het realiseren van gemeenschappelijke doelen vanuit ieders unieke kwaliteiten. Het gevolg is vaak een ‘6-jes’- cultuur of erger.

Kijk je voldoende bewust naar je teamleden? Ken je je mensen voldoende? Met welke blik kijk jij naar je team? Vergroot je alleen de zaken uit die niet goed gaan? Of kun je ook zien wat er wel goed gaat? En als je merkt dat het niet helemaal goed gaat, hoe los je dat dan op? Ga je bijvoorbeeld op de zeepkist staan om nog maar weer een keer de gemeenschappelijke doelen helder te maken? Of ga je mee klagen over de directie die het inderdaad niet begrepen heeft (‘als zij het punt op de horizon al niet eens zien, wat moeten wij dan…?’).

En hoe handel jij wanneer je teamleden over hun collega roddelen die het echt heel anders ziet of handelt dan zij? Doe je met hen mee? Kun jij nog onbevooroordeeld naar diegene luisteren en diens mening includeren en benutten?

Het is best lastig om eerlijk in de spiegel te kijken naar de ineffectieve gedragingen in je team, de aandachtspunten die ‘ruis’ veroorzaken en jezelf de vraag te stellen in hoeverre je deze zelf mede in stand houdt en hoe dit te keren. Zie je de signalen überhaupt dat het niet goed gaat? Dat er ineffectief gedrag getoond wordt (dan wel door jezelf, dan wel door je teamleden) waardoor teamresultaten niet optimaal behaald worden? En dat gebeurt al heel snel en in bijna ieder team.

Mensen drukken hun eigen waarheid door. Ze zoeken elkaar niet frequent genoeg op en/of er vindt te weinig uitwisseling plaats. De mening van bepaalde mensen wordt niet geïncludeerd, beluisterd en serieus genomen (de drie basisbehoeften van ieder mens). En daardoor wordt er ineffectief gedrag vertoond. Kan het zijn dat ook in jouw team sommige van je teamleden zich mogelijk niet volledig gehoord voelen? Door welke reden dan ook. Dat de individuele gerichtheden de boventoon voeren, men vaart op de eigen automatische patronen en men zich irriteert aan de ander die het anders doet dan zij. En herken je dat zij daardoor minder gericht zijn op samenwerken en dat het zelfs kan zijn dat zij hun kwaliteiten niet langer meer optimaal inzetten?

Neem voor meer informatie contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979) of kijk op onze website voor alle beschikbare maatwerkprogramma’s

Verder ontwikkelen...

Trainingen
HPO - High Performance OrganisatieDe eerste stap richting een High Performance Team / Organisatie
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Download hier Animal Firm in PDF!HPO Animal Firm (management) Team Workshop
Samen ambities waarmakenSamen ambities waarmaken en doelen écht realiseren
Cases
Muriel Schrikkema

https://www.leiderschapontwikkelen.nl/direction-in-leadership/high-performance-leiderschapFeedforward tijdens persoonlijke- en teamontwikkeling

Dit praktische werkboek geeft je inzicht in hoe jij als leidinggevende de kwaliteiten in jezelf en je team nog beter kunt benutten om de doelen effectiever te realiseren. Daarvoor moet je in de spiegel kijken en reflecteren: Wat doe ik goed als leidinggevende? Wat kan nog beter? En hoe dan?

Dit werkboek geeft je geen kritische feedback op wat je niet goed doet. Het geeft je feedforward. Dé brandstof om jouw leiderschap te verbeteren en jullie doelen nog succesvoller te realiseren.

Neem contact op met Muriel Schrikkema