(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Vrouwen business: ambitie met een hart

Ik vertelde op ons jaarlijks Diversiteitscongres en daarna ook tijdens de vele Diverisiteits awareness sessies over het fenomeen ‘The Soccket Ball’. Dit deed ik aan de hand van het filmpje op ons Youtube kanaal. Vier Harvard studentes wilden iets doen met hun denkkracht en technisch inzicht en bedachten the Soccket Ball. Een bal die stroom levert als je de bal beweegt. Eén uur voetbal levert maar liefst zes uur stroom op. Bijvoorbeeld om een hele kamer mee te verlichten. Wat een prachtige vinding en wat een uitkomst voor zoveel gezinnen in de wereld die het zonder stroom moeten stellen. Door heerlijk te voetvallen, helpen kinderen op deze manier hun families.Vrouwen business: ambitie met een hart

De vraag die direct rijst in alle gezelschappen waar ik hierover vertel is: Waarom heeft niemand dit eerder bedacht? De waarheid is dat het wel eerder bedacht is maar niemand een verdienmodel kon vinden. Want deze arme families konden zo’n bal niet betalen en dus was er nauwelijks geld te verdienen. Er waren dus vier vrouwen van Harvard nodig om het principe om te draaien. Het uitgangspunt was niet de vraag of zij er rijk mee konden worden, maar of ze er heel veel mensen mee konden helpen.

Ik las in de Intermediair nog een voorbeeld dat me raakte. De Nederlandse Siebrecht Bouwstra ontwierp de ‘Smart Jacket’. Een katoenen vestje dat een baby in de couveuse kan dragen waarbij de oude plakelektroden zijn vervangen door elektroden van geleidende textiel. Om het garen zit een klein laagje zilver wat zacht aanvoelt en niet irriteert. De electroden zijn in het vestje verwerkt en meten net als de oude plakker de hartslag, de ademhaling en het zuurstofgehalte van de baby. Het voordeel is dat de baby zich met dit vestje makkelijker kan bewegen waardoor de ouders hun kind gemakkelijker uit de couveuse kunnen halen en tegen zich aanhouden. Wat een prachtige vinding! De techniek lijkt me niets nieuws en dus rijst weer de vraag: Waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht?

Ik wacht nog met smart op een paar vindingen. Boeken op goedkope tablets die het mogelijk maken om overal in de wereld aan alle kinderen onderwijs te geven met het beste en nieuwste materiaal. Of slimme initiatieven die nog meer microkredieten en ondersteuning mogelijk maken. Ja, al die prachtige blogs van Muriel Schrikkema over haar reis naar Benin Afrika hebben ook mij in de greep.

En ook nog eentje voor mezelf: auto waarvan je met een doekje de lak kunt herstellen bij krassen en butsen voor een normale prijs… Maar deze is iets minder altruïstisch…

In de Fortune stond vorig jaar een interessant artikel met de vraag ‘Will the next Facebook be founded by a women?’ In het artikel vroeg men zich af of vrouwen, die sociale netwerken als grootste gebruikers domineren, ooit ook diensten al Google, Facebook en Twitter zouden bedenken. Ik denk dat er zeker vrouwen zijn die dat kunnen. Ik ontmoet ze telkens weer tijdens onze trainingen rond Vrouwelijk Leiderschap en aan de 1-daagse carrière boosters voor vrouwen. Maar ik hoop eigenlijk dat vrouwen hun ambitie en denkkracht zullen inzetten voor nog meer producten en diensten als The Soccket Ball en de Smart Jacket. Dat is niet meer van hetzelfde en groot, groter, grootst, maar ambitie met een hart en klein, fijner, fijnst. Go women go!

Bronnen:
Intermediair, Hollands Glorie, nr 10, 2012
Fortune, Is there a female Mark Zuckerberg? Oktober 5, 2011

Neem voor meer informatie contact op Esther Mollema, trainer van onder andere Female Leadership.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
 diversiteit en inclusie programma2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
mindbugs testMindbugs Workshop
Cases