(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Vrouwelijk leiderschap in India inspireert Muriel Schrikkema

Hoe universeel is vrouwelijk leiderschap? Wat kunnen wij hierin van andere culturen leren?

Begin dit jaar bezocht Muriel Schrikkema samen met een internationale groep investeerders het werk van The Hunger Project (THP) in India. Zij ontmoetten daar 40 van de in totaal 90.000  vrouwen die THP daar coacht, voorafgaand aan een 5-jarig vrouwelijk leiderschap programma voor vrouwen die zitting nemen in dorpsraden.

Van I cannot > I can > We can!

Vrouwelijk leiderschap in India inspireert Muriel SchrikkemaIn februari bezocht ik samen met een internationale groep investeerders het werk van The Hunger Project (THP) in India. We ontmoetten daar 40 van de in totaal 90.000 vrouwen die THP daar coacht, voorafgaand aan een 5-jarig vrouwelijk leiderschap programma voor vrouwen die zitting nemen in dorpsraden. Door deze programma’s vinden de vrouwen hun eigen kracht. Ze worden ondersteund in het bouwen van netwerken en bij hun werk in de dorpen. Moedige vrouwen die zo de verantwoordelijkheid nemen om zelf én samen een einde te maken aan de honger in hun dorpen!

We keken mee tijdens een indrukwekkend programma rond vrouwelijk leiderschap in India. Hier leren deze vrouwen dat de wereld groter is dan de plek die ze kennen binnen de grenzen van hun eigen dorp. Ze leren hoe die wereld werkt; wat de ‘spelregels’ zijn in hun eigen dorp en welke plaats zij daarin in kunnen nemen. Hun horizon wordt letterlijk verbreed door context te schetsen en hun eigen leiderschap daarin te plaatsen.

Van I cannot naar I can

We spraken uitgebreid met de vrouwen over hun werk en hun dromen. De belangrijkste gemeenschappelijke deler van al die verhalen: “Ik heb ontdekt dat ik kan praten. Dat ik vrouwelijk leiderschap in Indiavrouwelijk leiderschap in IndiaIk heb een aantal vrouwen gevraagd hoe ze dit in zo’n korte tijd voor elkaar hadden gekregen, vanuit de context waarin zij leven (ondervoeding, huiselijk geweld en corruptie!). Het antwoord was heel duidelijk: “We geloven hier in en doen dit met maar één beeld voor ogen: onze kinderen, om hen een betere omgeving te bieden! En we kunnen dit alleen maar mét elkaar doen. Samen bouwen we aan deze betere omgeving, dat kun je niet alleen.” De vrouwen vertelden me over hun federations (vrouwennetwerken) die ze leren bouwen, vanuit waar ze zich veilig, zeker genoeg en gesteund voelen om te durven gaan staan (ook al worden ze bij thuiskomst weer in elkaar geslagen of genegeerd in hun dorp omdat ze van een lagere kaste zijn)….

Lees hier haar verhaal: Vrouwelijk-leiderschap-in-India-inspireert-Muriel-Schrikkema

Wilt u meer informatie over Muriel Schrikkema, onze programma’s rond o.a. vrouwelijk leiderschap of wilt u meer informatie over The Hunger Project? Neemt u dan contact op met Sanne van Doorn (T. 035-6037979) van Direction.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
De meest gewilde leiderschapskwaliteitenGezocht vrouwelijk talent
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases