(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Veranderingstrajecten met een ‘houdbaarheidsdatum’?

Door Muriel Schrikkema, partner Direction

Wij van Direction blijven optimistisch over de toekomst van organisaties in Nederland. We zien dat het al een aantal organisaties lukt steeds meer de regie in handen te nemen en minder afhankelijk te zijn van hulp van externe consultancy- en adviesdiensten. Muriel Schrikkema, partner van Direction, ziet het management binnen deze organisaties als de sleutel. 

veranderingstrajectenOnze samenwerkingspartner The Hunger Project (THP is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger wereldwijd), werkt met een ‘houdbaarheidsdatum’ binnen haar projecten. In termen van The Hunger Project moeten mensen ‘zelf leren vissen’ en niet alleen maar ‘vis ontvangen’. En dat ook nog eens binnen afzienbare tijd. In de dorpsgemeenschappen in Benin Africa, waar THP o.a. actief is, worden mensen bijvoorbeeld gestimuleerd te ondernemen. Hen wordt een kleine lening gegeven en daarmee kans om zelf een bedrijfje te starten. Ze krijgen de gelegenheid het geleende bedrag binnen korte tijd te verdubbelen. Wanneer dit niet voldoende oplevert binnen de afgesproken termijn, trekt THP het krediet weer terug. Zij geeft echter niet op, maar gaat het gesprek aan met de specifieke ondernemer/ster en achterhaalt wat maakt dat het niet lukte en wat hij/zij nu nodig heeft om wél succesvol te ondernemen.

Houdbaarheidsdatum op veranderingstrajecten binnen organisaties

Wij zijn van mening dat managers in Nederland eigenlijk ook met een ‘houdbaarheidsdatum’ zouden moeten werken, wanneer zij adviesbureau’s vragen veranderingstrajecten voor hen te begeleiden. Wanneer deze managers vervolgens niet in staat zijn, met de nodige ondersteuning en binnen een bepaalde tijd, een gewenste ontwikkeling door te maken; stop dan met de bestaande veranderingstrajecten. Blijf niet doormodderen, maar toon lef en ga opnieuw in gesprek met elkaar: Waarom lukt het niet? Welke mentaliteit en/of vaardigheden missen we dat het niet lukt? Waarom willen we dit ook alweer? Ben ik de juiste persoon om veranderingstrajecten te trekken? Werken we samen met de juiste partijen? Achterhaal wat je als organisatie en management nodig hebt om wel de regie op de gewenste ontwikkeling te kunnen nemen.

THP maakt mensen bewust van hun eigen kunnen en helpt ze bij het herkennen van kansen en het grijpen van die kansen. Daar zoeken ze continue het gesprek over. Ook durven ze een stap terug te zetten wanneer het beoogde resultaat niet behaald wordt: hebben we iets over het hoofd gezien? Niet alleen de vorm van het visnet en de wijze van vissen; ook de ambities, visie en commitment van de vissers zijn bepalend in de ondersteuning die geboden wordt op maat. In deze filosofie herkent Direction zich volledig.

Is de houdbaarheidsdatum van jouw veranderingstrajecten al verlopen? Durf jij het moedige gesprek aan te gaan?

Wilt u meer informatie over de reguliere en maatwerk trainingen van Direction? Neem dan contact met Muriel Schrikkema (schrikkema@dir.nl).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
3-daagse Training: Macht en Politiek handelen in Organisaties3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen
Cases