(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Reflecties op een Podcast: over Privileges en Weerstand

BNR Podcast met Diana Matroos over onbewuste vooroordelen: https://www.bnr.nl/podcast/all-inclusive/10380372/onbewuste-vooroordelen

In de aanval

Ik denk dat je het kunt horen. Ik was compleet verrast. Wie is deze man? Wat zegt hij? Hoe komt hij aan zijn kennis? In het eerste gedeelte van de podcast die Diana Matroos van BNR met mij maakte net voor de zomer rond het thema Onbewuste Vooroordelen, wordt een voor mij onbekende quote afgespeeld en krijg ik de vraag daarop te reageren. Journalist Roderik Velo zegt in het opgenomen fragment dat onbewuste vooroordelen niet bestaan en dat ze mensen vooral worden aangepraat door louche diversiteitstrainers. Vooral aangepraat aan witte mensen die die vooroordelen helemaal niet hebben.

Wow. Vooral de stelligheid en beschuldiging in de quote lieten me even sprakeloos. Zoekend naar een repliek, hoor ik mezelf in deze podcast gelukkig, na wat aarzelingen en eh’s en ah’s, wel de goede vragen stellen: Hoe weet deze journalist dit zo zeker? Heeft Velo zelf trainingen hierover gevolgd of onderzoek naar gedaan? Al vrij snel werd mij duidelijk dat deze stellige quote vooral een slecht onderbouwde mening was. Toen Diana Matroos nog riep dat Velo wel een serieus journalist is, bevestigde dit voor mij vooral dat serieuze journalisten soms ook rare dingen kunnen zeggen. Maar al met al sloeg het me even uit het veld.

Aangeboren privileges

Mensen die zeggen dat ze helemaal nooit last hebben van onbewuste vooroordelen en denken dat deze helemaal niet spelen, zijn vaak geboren met een aantal privileges die veel anderen niet hebben. In hun wereld is hun norm de norm van de samenleving. Je ondervindt geen last van onbewuste vooroordelen die jou minder kansen geven. In een stuk van de briljante Daniella Braun zag ik laatst een prachtige rankingsbingo – een soort privilege bingo. Hoe meer vakjes je in de bingo over jezelf kan aankruisen hoe minder last je hebt van de onbewuste vooroordelen van anderen. Zie je ook dat veel van deze vakjes aangeboren privileges zijn?

Reflecties op een Podcast: over Privileges en Weerstand

Hoe zit dat bij jou? Mensen met veel vakjes horen tot de groep die zich vaak niet bewust is van de subtiele uitsluitingsmechanismen die in onze maatschappij iedereen op zijn plek houden. Deze groep is zich niet bewust hoe andere groepen minder kansen hebben door onbewuste vooroordelen. “Laten we gewoon de beste kiezen zoals we tot nu toe gedaan hebben,” zeggen die mensen in organisaties. “Laten we ons niets aanpraten,” zeggen mensen als Roderik Velo. Het is anno 2019 in Nederland nog een veelgehoord geluid. Mensen met veel privileges die oproepen tot gewoon even normaal gaan doen. Pasgeleden nog op Linkedin een post van een politieman: “Laten we allemaal weer even gewoon normaal gaan doen. Niet al dat gedoe met diversiteit en elkaar daarop aanvallen.” De politieagent stelde dat hij gewoon een aardige, witte, hetero politieman was die iedereen altijd gelijk behandelde en opriep aan iedereen dat ook te doen. Deze lieve, vertederende oproep is met alle wetenschappelijke inzichten én ervaringen van diverse groepen in onze maatschappij echt naïef. Kan je je voorstellen dat een politieman zo niet het vertrouwen wint van de mensen die niet al die aangeboren privileges bezitten?

Nieuwsgierig?

Kennis over onbewuste vooroordelen en hoe deze te beslechten, daar gaat gelukkig 90% van deze podcast over. Nieuwsgierig naar de podcast? Hier de link!

De hele serie van podcasts is leuk om te luisteren als je meer over inclusie wilt weten. Luister bijvoorbeeld ook het deel met de oprechte en altijd verbindende Jamila el Mourabet over haar persoonlijke en zakelijke reis naar meer inclusie.

Bronnen: Blog Danielle Braun

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases
Esther Mollema

Het begint allemaal bij het herkennen en erkennen van onze Mindbugs. Hoe kun je zelf met Mindbugs aan de slag om jouw team, afdeling en organisatie te versterken?

Neem contact op met Esther Mollema