(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Vrouwen leren het politieke spel in organisaties

politieke spel in organisatiesTijdens een van mijn 1-daagse carrière boosters voor vrouwen of maatwerk female leadership trainingen ontmoette ik Karin, een zeer op de inhoud gerichte specialiste. Ze kwam naar de training met de grote frustratie dat veel van haar adviezen niet werden overgenomen. Als ze voorbeelden gaf van wat haar was overkomen, zag je haar letterlijk verstarren. Eigenlijk vond ze haar werk niet meer leuk en dacht ze erover om minder te gaan werken. Heel langzaam was ze bezig haar ambitie te verliezen. Het werk kostte haar te veel energie. Tijdens de training legde ik haar uit hoe het politieke spel in organisaties er uitzien. Eigenlijk op dezelfde manier als je iemand voor de eerste keer ganzenbord uitlegt. Het is de bedoeling dat je wint en dat je jezelf zo snel mogelijk uit benarde posities redt. En als je door andere medespelers van het bord geslagen wordt, begin je gewoon met een vrolijk gezicht opnieuw.

Politieke spel in organisaties

Ik vroeg aan Karin om in de weken daarna de drie belangrijkste politieke spelregels van haar organisatie te ontdekken en het spel, zoals het gespeeld werd, goed te observeren. Ze pakte dit goed op en kwam terug met de volgende bevindingen:

  • Binnen haar organisatie werden beslissingen meestal informeel genomen. Dit was een eye opener voor haar, omdat zij zich meestal goed voorbereidt.
  • Haar collega’s wiens voorstellen werden aangenomen, presenteerden hun voorstellen met grote stelligheid. Terwijl Karin zelf bij haar presentaties ook vaak de zwakkere kanten van haar voorstel belichtte.
  • Haar collega’s waren vaak ook degenen die zichzelf, hun achtergrond en hun ervaringen in de schijnwerpers durfden te zetten. Ze namen ruim de tijd zichzelf als inhoudelijk expert goed neer te zetten. En dit had Karin zelf eigenlijk nog nooit gedaan.

Ik sprak met haar af dat ze de tijd zou nemen om zelf wat te gaan oefenen met het politieke spel in organisaties. En na een paar kleine blunders (waar ze gelukkig hartelijk om kon lachen) keerde het tij. Ineens had ze haar manier gevonden om ook actiever in de wandelgangen te worden en begon zo stelliger haar presentaties uit te voeren. Toen haar eerste project werd goedgekeurd, was ze trots en blij. En is ze in de loop der tijd alleen nog maar beter geworden in het politieke spel. Nog niet zo lang geleden is ze zelfs voorgedragen voor een prachtige promotie. Over minder werken hebben we nooit meer gesproken.

Ik denk dan ook dat wanneer je vrouwen op de juiste manier begeleidt binnen organisaties, zij zelf het beste in staat zijn het politieke spel in organisaties te spelen en de beste resultaten zullen behalen voor zichzelf en hun organisaties.

Wil je reageren of meer weten over bijvoorbeeld onze trainingen Female Leadership en Macht en politiek in organisaties, neem gerust contact met ons op 035 306 7979 / Sanne van Doorn.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
3-daagse Training: Macht en Politiek handelen in Organisaties3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
onderhandelenDe kunst van het onderhandelen
Beïnvloeden van BesluitvormingPower & Politics: Beïnvloeden van Besluitvorming met Martin Hetebrij
LeiderschapskwaliteitenVerbeter je leiderschapskwaliteiten
Cases