(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Organisaties worden eerlijker en alerter. Goed nieuws!

Organisaties worden eerlijker en alerter.Twee belangrijke trends die ik heb waargenomen

  1. Veel organisaties, ook waar wij mee mochten werken dit jaar (en dat zijn er toch ruim 50) zijn eerlijker geworden over hoe lastig het is om diversiteit echt waar te maken.
    Ze zijn realistischer over hoe de ongeschreven regels in hun eigen organisatie diversiteit verhinderen.In het onderzoek naar de 100 beste Werkgevers dat Lof samen met ACCR en Direction opzette, kwam dit jaar bijvoorbeeld naar voren dat meer organisaties aangeven dat verlof, in welke vorm dan ook, vaak een negatieve uitwerking op je carrièreverloop heeft. Van zo’n uitkomst kun je schrikken, maar ik denk dat je het anders moet zien; steeds meer organisaties kijken serieus naar wat hun organisatiecultuur te maken heeft met het niet waarmaken van meer diversiteit op alle niveaus. Ze komen erachter dat veel systemen, (de vaak ongeschreven) regels of manieren van selectie zo werken, dat ze diversiteit tegenhouden.Zo kan er in een cao best staan dat allerlei soorten verlof mogelijk zijn, maar kan het gebruik ervan in de praktijk wel eens tegen je werken. Ik denk dat veel organisaties zich realiseren, dat tussen intentie en gedrag heel veel ruis bestaat. Ze begrijpen dat daar echte slagen gemaakt moeten worden. Steeds meer organisaties zijn veel serieuzer aan de slag met retentie. Ze willen begrijpen waarom vrouwen weggaan. Was het voorheen vooral window dressing, nu is er echt de wil om het te doorgronden.Ik juich deze verandering toe. Ik kan me voostellen dat sommigen hadden gehoopt dat het implementeren van diversiteit niet zo’n impact hoefde te hebben. Bedenk dan, dat wanneer je het aandurft om het gedrag in je organisatie op een dergelijke manier onder de loep te nemen en mensen in je organisatie echt op hun gedrag durft aan te spreken, je beloning niet alleen meer diversiteit is. Het resultaat is een gezondere organisatie, die naar betere prestaties leidt.
  2. Awareness sessies zijn zeer effectief
    Wij hebben dit jaar heel veel awareness sessies gegeven. Dat zijn luchtige sessies van 1 tot 4 uur waarin we directieleden en managers laten zien waarom diversiteit vaak niet vanzelf komt. Omdat we eigenlijk niet in staat zijn echt de beste mensen te selecteren …. Vaak is de eerste stap, awareness te creëren, de lastigste. Mensen denken vaak genoeg van het onderwerp te weten en juist dat blijkt de grootste valkuil.Ik ben er trots op dat de meeste mensen na zo’n sessie tegen me zeggen dat ze niet wisten dat werken aan meer diversiteit zo leuk en inspirerend kon zijn. Alhoewel, het gaat soms ook wel eens fout ….Deze korte awareness sessie (op basis van de kennis van Mahzarin Banaji, Harvard Hoogleraar Social Ethics) met veel oefeningen en dialoog, brengt mensen op hele nieuwe gedachtes. Ze realiseren zich bijvoorbeeld dat het diversiteitsprobleem niet de schuld is van vooral mannen; het blijkt dat we allemaal dezelfde soort onbewuste vooroordelen hebben.Onderzoek toont aan dat deze nieuwe inzichten, gekoppeld aan je actieve voornemen om vanaf nu anders te kijken, jouw keuzes significant verbeteren. In het afgelopen jaar werkten we op dit gebied intensief samen met ING, Ernst &Young en Philips.

Esther Mollema is algemeen directeur en oprichter van Direction. Esther heeft in 2009 het boek ’50% meer talent: zo scoor je met vrouwen’ geschreven. Over hoe je diversiteit in je organisatie doorvoert. 

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voordelen Feed Forward AnalyseLeiderschapsreis naar de essentie van jouw Leiderschap
Cases