(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten/perspectieven worden geïncludeerd en daadwerkelijk benut. Ze is een veelgevraagd expert rond Feedforward, Inclusie, High Performance Leiderschap en Samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het transformeren van de prestaties van teams en organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s

Naast veel maatwerk trainingen en mindbugsfeedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

Testen

Direction gebruikt verschillende zelf ontwikkelde testen die wetenschappelijk en in de praktijk zijn bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en vrouwelijk leiderschap. De strategische doelstellingen van jouw organisatie vormen de basis. Het programma, de trainers, cases en uitkomsten brengen deelnemers en organisaties dichter bij de beoogde resultaten.

lees verder

Artikelen

loopbaanontwikkeling – ambities waarmaken…maar hoe?

Loopbaanontwikkeling staat bij veel mensen hoog op de prioriteitenlijst. Wie aan de slag gaat met zijn/haar loopbaanontwikkeling merkt al snel dat het bepalen van een volgende stap nog niet zo eenvoudig is. Waar liggen je ambities? Waarin wil je doorgroeien? Hoe kun je jouw kwaliteiten nog beter benutten? Hoe zorg je ervoor dat je regie houdt over je eigen loopbaan?

Direction helpt al meer dan 20 jaar vele professionals, (beginnende) teamleiders, managers bij hun loopbaanontwikkeling. We richten ons daarbij op de continue ontwikkeling van kwaliteiten, gecombineerd met het helder krijgen van jouw ambities.

Loopbaanontwikkeling: de test

loopbaanontwikkeling

jouw kwaliteiten nu zijn. Wat laat je in de praktijk al aan kwaliteiten zien? Waar kun jij het verschil maken? En wat levert dit jou aan energie en persoonlijke groei op? En zijn dit ook de kwaliteiten waar je jouw team of organisatie mee helpt de ambities waar te maken? En rond welke kwaliteiten wil jij je verder ontwikkelen? Of kun je je kwaliteiten beter vanuit een andere rol of plek inzetten en benutten?

 

De feedforward analyse™ is een 360° assessment tool dat je niet alleen inzicht geeft in hoe jij jezelf ziet. Het laat ook zien welke kwaliteiten jouw collega’s (op alle niveaus) en relaties bij jou zien. Dat is de basis om verder te groeien. Om zo jouw loopbaanontwikkeling op een positieve manier, gericht op groei, die past bij jou en je organisatie, steeds verder vorm te geven.

Het aanbod

Veel van de coaching en trainingsprogramma’s van Direction zijn gericht op de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Een greep uit ons aanbod staat hieronder kort beschreven. Of het nu gaat om coaching, trainingen of leiderschapstrajecten, we kijken altijd naar de ontwikkeling op de korte- en lange termijn.

Er is veel mogelijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jezelf of collega’s te bespreken (T. 035-6037979 / schreurs@dir.nl). 

Pas op een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) geen POPpenkast wordt

In de praktijk zien we dat veel organisaties een loopbaanontwikkeling vastleggen in een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Collega’s van het HPO Center noemen dit vaak een poppenkast. Een persoonlijk ontwikkelplan vastleggen geeft organisaties vaak het excuus om loopbaanontwikkeling te zien als een project. Waarbij je twee keer per jaar met elkaar kijkt naar de ontwikkeling die je maakt en wat je eventueel nog meer nodig hebt.

Loopbaanontwikkeling is er echter continu en komt niet met horten en stoten. Dat wil zeggen dat excellente organisaties medewerkers continu de ruimte geven om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Ook geven ze feedback (of beter feedforward) direct tijdens het werk. Niet uitstellen tot een functioneringsgesprek of POP-gesprek. Dagelijks de persoonlijke ontwikkeling koppelen aan de team- en organisatiedoelstellingen zorgt voor meer werkplezier en betere financiële en strategische resultaten.

We helpen je graag (vrijgesteld van btw) bij jouw loopbaanontwikkeling.  Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs (info@dir.nl / T. 035-6037979). 

Verder ontwikkelen...

Trainingen
1-daagse training: 7 carrière boosters voor vrouwen1-daagse training: 7 carrière boosters voor vrouwen
Effectieve gezonde feedbackcultuur1-daagse training: Benut alle kwaliteiten beter in een effectieve aanspreekcultuur
3-daagse Training: Macht en Politiek handelen in Organisaties3-daagse Training: Macht en Politiek handelen in Organisaties
Maatwerk trainingen
Open- en Actiegerichte AanspreekcultuurOpen- en Actiegerichte Aanspreekcultuur
Muriel Schrikkema - Effectief omgaan met niet- en hoog presteerdersPersoonlijke coaching
LeiderschapskwaliteitenVerbeter je leiderschapskwaliteiten
Cases
Muriel Schrikkema

Feedforward tijdens persoonlijke- en teamontwikkeling

We passen feedforward in veel situaties toe. Denk hierbij o.a. aan organisaties met een High Performance ambitie, leidinggevenden die zich verder willen ontwikkelen, teams en directies die beter willen samenwerken, leiderschapstrajecten met impact en beoordelingsgesprekken die groei en ontwikkeling stimuleren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met Muriel Schrikkema