(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Leiderschap = Ondernemerschap: Lessen uit Benin (1)

“Ze zijn niet zielig”

Vanuit onze foundation Finding Your Voice heb ik vorig jaar met The Hunger Project (THP) een bezoek gebracht aan de vrouwelijke Panchajat-leaders in India. Afgelopen week heb ik een vergelijkbare en onvergetelijke reis gemaakt met hen naar Benin in Afrika. Dit om mijn passie en nieuwsgierigheid naar diversiteit– en leiderschapvraagstukken internationaal verder te verkennen en te verdiepen.

Reis van Muriel Schrikkema met The Hunger Project naar Benin in AfrikaWaarom?

In Benin heerst veel honger. Maar een wereld zonder chronische honger is volgens The Hunger Project te realiseren. Hoe? Door te investeren in mensen, door ze weerbaar te maken en ze te stimuleren om zelf hun eigen toekomst op te bouwen. Zij zien de mensen met honger niet als slachtoffers, maar als volwaardige individuen die in principe uitstekend in staat zijn hun eigen honger te beëindigen. Sterker nog, zij zijn er van overtuigd dat een duurzame beëindiging van de honger alleen gerealiseerd kan worden door de mensen zelf. Maar de voorwaarde is wel dat ze de benodigde capaciteiten ontwikkelen en kansen herkennen en grijpen.
Na een aantal dagen door Benin gereisd te hebben, bekroop me toch de vraag; waarom is er eigenlijk honger in Benin? De omgeving is groen, je ziet veel fruit en groente hangen in de bomen. De uitleg die ik kreeg sprak boekdelen: een van de factoren vormt dat de bevolking te weinig divers eet, namelijk alleen datgene wat ze zelf verbouwen. Dit doen ze voor de korte termijn en er is dus te weinig in de wintermaanden. Ook mist het MKB, dat vaak de motor vormt voor de economie.

Leiderschap = ondernemerschap

Door hen zelf epicentra te laten bouwen, met daarin een gezondheidscentrum, een microkredietbank, een apotheek en een voorraadkamer, ondersteunt THP hen in hun eigenaarschap hiervoor. Ook het MKB in de directe omgeving van en in het dorp wordt middels ondernemerschap en leiderschap gestimuleerd. Inzicht krijgen in de spelregels van de eigen context en rond besluitvorming is hierin essentieel. En vrouwen worden hierbij vaak ingezet als change agents. Samen met de mannen en de jeugd wordt gebouwd aan een toekomst zonder honger. En met resultaat!

Reis van Muriel Schrikkema met The Hunger Project naar BeninHet is maar hoe je er naar kijkt!

Tijdens de verjaardag van Elsbeth, een van mijn reisgenoten, hebben een aantal kinderen uit een van de epicentra een liedje gezongen en dans uitgevoerd. Iedereen in ons gezelschap pinkte een traantje weg bij de heldere stemmetjes die vol overgave een verjaardagslied in het Afrikaans zongen voor haar. Ik werd echter nog meer geraakt toen de kinderen zich in hun dans omdraaiden naar ons en ik op hun ruggetjes het woord ‘honger’ zag staan. Het leek wel een label cq. brandmerk in eerste instantie…
Ik begreep later dat ook de kinderen trots zijn op wat zij hebben bijgedragen aan de bouw van het epicentrum en dit associëren met The Hunger Project. Vandaar het woord Honger.

Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om je eigen perspectief even naast je neer te zetten in de context van de ander! Dan ben je pas echt in staat om je open te stellen, je te verplaatsen en te leren.

En nu?

Ik kan je vertellen over hoe geraakt ik ben door wat ik heb gezien – over het dubbele gevoel van genieten en ongemak, over de kracht van de vrouwen, de inventiviteit, de gedegen gebouwen, het enthousiasme en de toewijding van het THP team in Benin – en over de vooruitgang en de resultaten. In Nederland denken we best vaak dat we het beter weten en wanneer er iets mis gaat is het meestal de schuld van de ander. Ik wil je dan ook vooral vertellen wat ik heb geleerd van deze prachtige mensen. Mensen die vooral niet zielig zijn, maar in de gelegenheid zijn gesteld hun enorme kracht te tonen, waardoor niet alleen het eigen gezin of dorp profiteert, maar ook de dorpen daar omheen! In mijn volgende blogs vertel ik over hoe de opbouw van Visie, Committment en Actie werkt, over het belang van het kennen van de spelregels van jouw context, over het betrekken van de jeugd en het inzetten van vrouwelijk talent. Want dat we veel van hen kunnen leren is een feit! Deze vraagstukken zijn universeel en de vraag is of wij inderdaad beter weten hoe hiermee om te gaan. Ik denk het niet…

 Wil je alvast meer weten, neem gerust contact met mij op via 035 306 7979 of Muriel Schrikkema.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Voordelen Feed Forward AnalyseLeiderschapsreis naar de essentie van jouw Leiderschap
Cases