(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Jouw leiderschap is de doorslaggevende factor!

Jouw leiderschap

Direction, begeleid en adviseer ik veel profit- en non profit-organisaties. In mijn ervaring blijkt telkens weer dat de leiders van een organisatie een doorslaggevende rol spelen bij het bevorderen van diversiteit. Veel organisaties zijn al bezig met het aanpassen van arbeidsomstandigheden, zoals flexibele werktijden of het bieden van bepaalde faciliteiten rond kinderopvang. Maar een te eenzijdige focus op het helpen organiseren van de ‘privé/werkstress’ zet te weinig zoden aan de dijk. Kiezen voor een focus om vrouwen beter te laten functioneren in de organisatie, heeft in mijn ervaring wél grote impact op de doorstroom en het succes van vrouwen. En het is jouw vrouwelijk leiderschap dat hier een grote rol in speelt.

Dit heeft echt impact

In onze praktijk zijn de volgende factoren bij het coachen en begeleiden van vrouwelijk talent zeer succesvol:

 • Besef dat vrouwen een ander carrièreverloop hebben dan mannen; en zorg dat zij op de juiste momenten op de juiste manier door je worden gecoacht;
 • Zorg dat vrouwen ‘het spel’ leren doorzien en leren spelen;
 • Zorg dat ze een goed, ‘verticaal’ netwerk opbouwen;
 • Zorg dat ze een mentor hebben.

Om organisaties een goed instrument te geven voor het coachen van vrouwen, ontwikkelden wij de Barometertest. Deze test geeft zowel managers als hun vrouwelijke medewerkers inzicht in de mate waarin vrouwen hun valkuilen kennen. Met de Barometertest krijgen vrouwen inzicht in hun mogelijke valkuilen. Dat biedt jou vervolgens een prima handvat om met deze vrouwen in gesprek te gaan.

Barometertest

Geef jezelf op de volgende onderdelen een rapportcijfer (1 t/m 10)

 1. Ik ben gefocust op wat ik wil bereiken (geef jezelf een hoog cijfer als je je ambities goed kent en je er alles aan doet om ze waar te maken)
 2. Ik ken het ‘spel’ van mijn organisatie en hanteer de spelregels goed (geef jezelf een hoog cijfers als je de spelregels van de organisatie zo hanteert dat je wordt gezien als een actieve speler van het spel)
 3. Ik heb geen ‘glazen plafond’ thuis (geef jezelf een hoog cijfer als je over de taakverdeling thuis heldere afspraken hebt en als de taken eerlijk verdeeld of uitbesteed zijn. Onverwachte omstandigheden thuis hoeven niet alleen door jou te worden opgevangen)
 4. Omtrent kinderen is alles naar wens (geef jezelf een hoog cijfer als je een goed idee/werkbaar plan hebt over hoe je je kinder(wens) en carrièrewens kunt integreren)
 5. Ik onderhoud mijn netwerk met beslissers (geef jezelf een hoog cijfer indien je ten minste evenveel ‘verticale’ netwerkcontacten hebt als je andere collega’s, die je actief kunt gebruiken om je ambities waar te maken)
 6. Mijn carrière en bijbehorend salaris gaan gelijk op met de ‘benchmark’ (geef jezelf een hoog cijfer als je salaris gelijk opgaat met andere goed presterende collega’s)
 7. Mijn leidinggevende gaat me helpen naar de volgende stap in mijn carrière (geef jezelf een hoog cijfer als je een leidinggevende hebt die je actief helpt om je loopbaan verder vorm te geven)
 8. In mijn team vervul ik de juiste rol (geef jezelf een hoog cijfer als je naast een inhoudelijke rol ook een goede, door iedereen gewaardeerde rol in je team vervult)
 9. Ik verwerk tegenslag goed (geef jezelf een hoog cijfer als je kritiek en tegenslag op je werk niet persoonlijk neemt)

Aanwijzing voor het invullen van de Barometertest: Wees je ervan bewust dat wanneer je jezelf op drie of meer onderdelen onvoldoendes hebt toegekend, je op weg bent je ambities los te laten. Neem tijd om te reflecteren en ga daarna handelen om deze onbalans te corrigeren.

Kunnen wij je ondersteunen? Wil je meer informatie over de leiderschap-, teamontwikkeling- en coachingsprogramma’s van Direction? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
De meest gewilde leiderschapskwaliteitenGezocht vrouwelijk talent
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases