Direction – individuele-, team- en organisatieontwikkeling

Ja ik wil!…denk ik! Vision-Engagement-Action

Om mijn passie en nieuwsgierigheid naar diversiteit– en leiderschapvraagstukken internationaal verder te verkennen en te verdiepen, heb ik in mijn vorige blogs stilgestaan bij mijn reis naar Benin Afrika. Ik heb uitgebreid geschreven over ondernemerschap en het omgaan met de macht en politieke spelletjes. Ook heb ik geschetst hoe de bevolking daar ondersteund wordt door The Hunger Project (THP) om zo op eigen kracht een einde te maken aan de honger. Samen met THP bezocht ik verschillende projecten en programma’s waar telkens weer Vision – Engagement – Action (VEA) centraal staan.

Ik weet zeker dat een groot deel van de Nederlandse organisaties nog veel kunnen leren van de ondernemende en daadkrachtige instelling van de mensen uit Benin! Omdat het grote indruk op mij heeft gemaakt, heb ik de essentie van wat ik daar heb opgestoken ook in beeld gebracht. Enigszins overvallen door de vraag ‘een woordje’ te doen voor honderden Afrikaanse vrouwen (bedankt Evelijne), ga ik in op de VEA-workshop die de aanwezige Afrikanen rond het dorp Dasa gevolgd hebben. Graag wil ik deze video met jullie delen.

 Vision-Engagement-Action in Nederland

Het gaat dus steeds om Vision-Engagement-Action. Niet alleen tijdens de workshops in Benin maar ook in Nederland krijgen deze drie aspecten tijdens leiderschap- verbetertrajecten van Direction veel aandacht. Focus houden blijkt daarin het meest belangrijk! ‘Ja ik wil…denk ik!’ slaat niet alleen op mijn initiële reactie toen mij gevraagd werd te spreken voor de honderden Afrikanen. ‘Ja ik wil…denk ik!’ kom ik ook regelmatig tegen bij organisaties waar ik voor werk. Daar valt dus nog veel winst te halen…Hoe vaak hoor jij deze reactie wel niet binnen je organisatie? En hoe vaak zeg jij het zelf?

Zoals ik al in het begin van dit blog schreef, heb ik deze reis gemaakt om mijn passie voor leiderschap en diversiteit te verdiepen. Over leiderschap in termen van ondernemerschap heb ik geschreven. Daarom wil ik in mijn volgende blogs meer over mijn ervaringen met diversiteit en leiderschap met jullie delen. Dus blijf lezen!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema.

Mobiele versie afsluiten