(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Ja ik wil!…denk ik! Vision-Engagement-Action

Muriel Schrikkema van Direction in Benin AfrikaOm mijn passie en nieuwsgierigheid naar diversiteit– en leiderschapvraagstukken internationaal verder te verkennen en te verdiepen, heb ik in mijn vorige blogs stilgestaan bij mijn reis naar Benin Afrika. Ik heb uitgebreid geschreven over ondernemerschap en het omgaan met de macht en politieke spelletjes. Ook heb ik geschetst hoe de bevolking daar ondersteund wordt door The Hunger Project (THP) om zo op eigen kracht een einde te maken aan de honger. Samen met THP bezocht ik verschillende projecten en programma’s waar telkens weer Vision – Engagement – Action (VEA) centraal staan.

Ik weet zeker dat een groot deel van de Nederlandse organisaties nog veel kunnen leren van de ondernemende en daadkrachtige instelling van de mensen uit Benin! Omdat het grote indruk op mij heeft gemaakt, heb ik de essentie van wat ik daar heb opgestoken ook in beeld gebracht. Enigszins overvallen door de vraag ‘een woordje’ te doen voor honderden Afrikaanse vrouwen (bedankt Evelijne), ga ik in op de VEA-workshop die de aanwezige Afrikanen rond het dorp Dasa gevolgd hebben. Graag wil ik deze video met jullie delen.

 Vision-Engagement-Action in Nederland

Het gaat dus steeds om Vision-Engagement-Action. Niet alleen tijdens de workshops in Benin maar ook in Nederland krijgen deze drie aspecten tijdens Vision-Engagement-Actionleiderschap- verbetertrajecten van Direction veel aandacht. Focus houden blijkt daarin het meest belangrijk! ‘Ja ik wil…denk ik!’ slaat niet alleen op mijn initiële reactie toen mij gevraagd werd te spreken voor de honderden Afrikanen. ‘Ja ik wil…denk ik!’ kom ik ook regelmatig tegen bij organisaties waar ik voor werk. Daar valt dus nog veel winst te halen…Hoe vaak hoor jij deze reactie wel niet binnen je organisatie? En hoe vaak zeg jij het zelf?

Zoals ik al in het begin van dit blog schreef, heb ik deze reis gemaakt om mijn passie voor leiderschap en diversiteit te verdiepen. Over leiderschap in termen van ondernemerschap heb ik geschreven. Daarom wil ik in mijn volgende blogs meer over mijn ervaringen met diversiteit en leiderschap met jullie delen. Dus blijf lezen!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
3-daagse Training: Macht en Politiek handelen in Organisaties3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Drijfveren programma's voor u zelf, uw team, afdeling of organisatieDrijfveren programma's voor uw team, afdeling of organisatie
LeiderschapskwaliteitenVerbeter je leiderschapskwaliteiten
Cases