(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling, diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen profit-, non-profit- en overheidsorganisaties (klassikaal en/of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Hoe zorgen we nou dat we elkaar echt gaan aanspreken?

Een vaak gestelde vraag door klanten is: ‘hoe zorgen we nou dat we elkaar echt gaan aanspreken?’, dat we een echt effectieve feedbackcultuur met elkaar bouwen? Dat velen dat nog niet optimaal doen, maakt dat teamdoelen (nog) niet altijd succesvol worden behaald.

Elkaar echt aanspreken en feedback geven is belangrijk

We hebben wel feedback nodig van elkaar en toch krijgen we dat niet altijd.
Uit onderzoek van Gallup is gebleken dat ongeveer 87 procent van de werknemers in hun functie verder willen ontwikkelen, maar slechts een derde daadwerkelijk de feedback ontvangt die ze nodig hebben om te verbeteren.

In ander onderzoek hebben onderzoekers gegevens van 234 organisaties onderzocht om beter te begrijpen welke prestatiemanagement toepassingen de impact van het bedrijf beïnvloeden. Ze vergeleken bijna een dozijn technieken, zoals trapsgewijze prestatiedoelen, 360-feedback, kalibratievergaderingen, enzovoort, en ontdekten uiteindelijk dat het creëren van een feedbackcultuur de belangrijkste factor was voor positieve organisatorische en financiële resultaten.

Veel leidinggevenden zijn niet goed in feedback geven

Meer dan 11.000 respondenten hebben de 48 kwaliteiten geselecteerd die 870 Nederlandse leidinggevenden en medewerkers in meer en feedforward case Liandonmindere mate laten zien. Dit is gedaan met behulp van de 360° feedforward analyse™ software. We kunnen eigenlijk heel kort zijn. Kwaliteiten die rechtstreeks te maken hebben met elkaar aanspreken komen bij zowel medewerkers als leidinggevenden gemiddeld onderaan in de lijst met 48 kwaliteiten terug.

  • Monitort (Brengt in kaart (evalueert) of de juiste koers gevolgd wordt.): staat bij leidinggevenden op plaats 45.
  • Geeft feedback (Geeft regelmatig een directe terugkoppeling op de ander zijn/haar gedrag.): staat op plaats 42 bij leidinggevenden.
  • Ontvangt feedback (Staat open voor een terugkoppeling op zijn/haar gedrag en zoekt actief naar (h)erkenning van de feedback): staat op plaats 33 bij leidinggevenden.

Cursussen rond ‘Feedback geven en ontvangen’ zijn niet aan te slepen. Ieder team is waarschijnlijk wel op elkaar-echt-aansprekeneen ‘tips & tops’ training geweest. Of gaat binnenkort nog. En niet voor niks! We willen een einde maken aan dat geroddel bij het koffiezetapparaat. Laten we ‘mét elkaar praten in plaats van óver elkaar’. Ook kom ik teams tegen die zichzelf kenmerken als een ‘familiecultuur’: ‘we zijn heel lief voor elkaar en vinden het echt lastig elkaar kritiek te geven’. Daarnaast geven leidinggevenden aan ‘en áls we elkaar al aanspreken, dan zie ik eerder verwijdering ontstaan dan toenadering’. Allemaal signalen die maken dat we naarstig op zoek zijn naar de heilige feedbackformule die wel werkt.

Die feedbackformule die is er wel. Die is echter alleen succesvol, wanneer je daarnaast ook met elkaar aandacht besteed aan de andere belangrijke factoren die de aanspreekcultuur in jouw team mede bepalen.

Hoe kunnen we elkaar dan wel echt gaan aanspreken?

Het kan écht anders. Er zijn organisaties (of teams binnen organisaties) waarin mensen echt met elkaar succesvol samenwerken en elkaar echt aanspreken. Waarin ieder vanuit zijn/haar eigen kwaliteiten bijdraagt aan het succes. En waar feedback (feedforward) bijdraagt aan leren en ontwikkeling. Deze leidinggevenden zien we, naast effectief feedback geven, ook de nodige aandacht besteden aan de andere factoren die van invloed zijn.

Onder andere tijdens de reguliere- en maatwerktraining Benut alle kwaliteiten beter in een effectieve aanspreekcultuur ondersteunen wij leidinggevenden met concrete handvatten om zelf invloed uit te oefenen op de feedbackcultuur in teams en/of de organisatie. Je kijkt als deelnemer naar jezelf, het eigen team en organisatie en krijgt inzicht in welke kwaliteiten je al effectief inzet voor een effectieve aanspreekcultuur. Want je doet ook al veel goed! Daarnaast maak je concrete plannen om elkaar nog effectiever aan te spreken binnen jouw team/ organisatie.

Tijdens deze trainingen maken we gebruik van de feedforward analyse™: hoe ziet jouw omgeving jou nu al invloed uitoefenen op de huidige aanspreekcultuur? Welke kwaliteiten voeg je toe en waar kun jij zelf nog in verbeteren?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Muriel Schrikkema of Marco Schreurs (T. 035-6037979).

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur1-daagse training: Van een feedback naar een feedforward aanspreekcultuur
van functionerings- naar feedforward-gesprekVan functioneringsgesprek naar feedforward-ontwikkelgesprek
Maatwerk trainingen
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen
Kwalitatief goede ontwikkelgesprekken voerenKwalitatief goede ontwikkelgesprekken voeren
(Nieuwe) positionering van een afdelingBouwen aan een blijvende positieve en effectieve aanspreekcultuur
Cases
Muriel Schrikkema

https://www.leiderschapontwikkelen.nl/direction-in-leadership/high-performance-leiderschapFeedforward tijdens persoonlijke- en teamontwikkeling

Dit praktische werkboek geeft je inzicht in hoe jij als leidinggevende de kwaliteiten in jezelf en je team nog beter kunt benutten om de doelen effectiever te realiseren. Daarvoor moet je in de spiegel kijken en reflecteren: Wat doe ik goed als leidinggevende? Wat kan nog beter? En hoe dan?

Dit werkboek geeft je geen kritische feedback op wat je niet goed doet. Het geeft je feedforward. Dé brandstof om jouw leiderschap te verbeteren en jullie doelen nog succesvoller te realiseren.

Neem contact op met Muriel Schrikkema