(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Het maakt mij niet uit of een man of vrouw de leider is!

man of vrouwDeze stelling is een poll die het radioprogramma High Tea op 4 maart jl. heeft gehouden onder haar luisteraars. 72 procent was het met deze stelling eens en 28 procent oneens. En aan mij de eer om hier tijdens de uitzending op te reageren.

Het item begon met een citaat van één van de deelnemers aan de poll: “Ooit kreeg ik eens een functie als teamleider aangeboden. Maar omdat ik dat nog nooit had gedaan, twijfelde ik eraan. Niet vanwege het feit dat ik een vrouw ben maar in een mannenwereld werk en in het verleden weerstand had ondervonden vanwege mijn vrouw zijn. Ik vroeg toen aan een mannelijke collega of hij er moeite mee zou hebben om van een vrouw leiding te krijgen. Waarop hij antwoordde dat hij graag leiding heeft van een vrouw. Want als ze die positie hebben bereikt, zijn ze over het algemeen twee keer zo goed als mannen.”

Ik ben blij met de uitslag van 72 procent. Het laat zien dat we heel snel gaan wennen aan het feit dat het geslacht er niet meer toe doet of je iets wel of niet kan of dat je wel of geen leider bent. Het zou dus geen issue meer moeten zijn anno 2012. Maar toch zien we nog steeds dat er een verschil is in wat mensen zeggen en wat mensen doen. En daar hebben we nog wel een hele wereld te winnen. Mensen zeggen bijvoorbeeld heel vaak dat het geen verschil mag maken. Maar als ze dan toch voor de keuze staan, kiezen ze vaak voor de persoon die het meest lijkt op de vorige leider. Daarom blijven we toch telkens weer voor blanke mannen kiezen als onze leiders.

Ik kreeg tijdens het programma voorgelegd dat het soms wel jammer is voor een blank persoon als er in een vacaturetekst staat, dat bij gelijke kansen gekozen gaat worden voor een allochtone persoon. En dus dat de blanke man of vrouw geen kans maakt. Dit zou eigenlijk geen kwestie moeten zijn want we hebben iedereen nodig. Steeds weer dezelfde mensen kiezen of klonen werkt niet meer. Het draait namelijk steeds meer over teams en steeds minder over individueel leiderschap.

Als vrouwen graag in organisaties willen doorgroeien, is het belangrijk dat ze leren hun ambities uit te spreken. Heel vaak hopen vrouwen dat ze ergens voor gevraagd worden. Maar wil je echt gaan voor vrouwelijk leiderschap in hogere posities wilt gaan, zul je jezelf moeten aanmelden. Dus gewoon roepen dat je het wilt. Maar over het algemeen zijn mannen hier beter in dan vrouwen. Vandaar dat we in onze Vrouwelijk Leiderschap / Female Leadership trainingen hier uitgebreid bij stil staan.

De poll was een reactie op de uitzending van Pauw & Witteman waarin ze Nebahat Albayrak interviewden omdat ze zich beschikbaar had gesteld voor het leiderschap in de PvdA. Door de presentatoren werd steeds weer haar vrouw-zijn en haar Turkse achtergrond erbij gehaald, waardoor de inhoud geheel ondersneeuwde. Deze stereotyperingen hebben Albayrak geen goed gedaan. Hoewel je Albayrak wat meer flair zou toewensen om met dit soort slechte interviewers om te gaan, is dit incident ook een bewijs dat veel ‘heren-presentatoren’ in Hilversum hun houdbaarheidsdatum ras naderen. Voor beter leiderschap in Nederland hebben we ook betere journalisten nodig.

Neem voor meer informatie over Esther Mollema en de Direction programma’s rond Diversity & Inclusion, contact op met Sanne van Doorn (T. 035-60379797).

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
De meest gewilde leiderschapskwaliteitenGezocht vrouwelijk talent
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVrouwelijk Leiderschap Workshops
Cases