(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Het gaat eindelijk goed in Nederland

De crisis die ons land raakt treft heel veel organisaties. Geen enkele organisatie ontkomt eraan om te overdenken wat ze doen en om het anders aan te pakken. Bij dat echt aanpakken zitten ook pijnpunten die we soms al jaren uit de weg zijn gegaan. Vooral zaken die personen aangaan zijn we te vaak ontlopen. Dan gaat het over managers die macht hebben, maar geen inzicht (meer). Vaak hebben deze mensen de eerste reorganisaties overleefd omdat ze veel macht hadden, hun vertrek onrust zou kunnen veroorzaken, afkopen heel duur zou zijn of hun vertrek/overplaatsing op korte termijn financiële consequenties zou hebben. Herkenning?

We hebben ze allemaal in onze organisaties:

  • Managers die in het verleden meer dan uitstekend werk hebben verricht, maar die geen oog hebben voor veranderingen in de omgeving die om een andere aanpak en leiderschapsstijl vragen.
  • Managers die niet goed genoeg aan de snelle veranderingen leiding kunnen geven en die de beste mensen in hun team daarmee verlammen en frustreren.
  • Managers die de robuuste dialoog over wat er nu wel en niet goed gaat half aangaan en daar collega’s ook niet op aanspreken.

Als wij naar de gemiddelde High Performance Organisatie (HPO) score van Nederlandse organisaties kijken is dat een 6-je. Daar staan we al jaren. Als we die score analyseren dan zien we dat we vooral niet doorpakken op zaken waar afstemming, vereenvoudiging en samenwerking nodig is. We laten dat gewoon te veel lopen. Het vraagt telkens weer de vinger op de zere plek te leggen, bespreekbaar en beter te maken. En daar zagen we de laatste jaren dat organisaties wel een poging deden om dat meer te proberen, maar er niet 100% voor gingen…

Veel organisaties gaan dat punt nu eindelijk voorbij. In de laatste maanden zijn we bij veel organisaties geweest waar de echte pijn op tafel werd gelegd en er niet langer om heen werd gedraaid. Waar nu eindelijk besproken werd wat al jaren onbespreekbaar was. Het blijkt ook uit het enorme succes van de training ‘Wat moet ik nou met jou? – Hoe maak ik van afhakers weer aanhakers.’.

En het vreemde is: al die organisaties zijn opgelucht. Blij dat het op tafel ligt. Alle partijen zijn dankbaar dat onbespreekbare zaken nu eindelijk besproken kunnen worden en dat er samen naar een oplossing kan worden gezocht.

Het gezegde ‘De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’, is waar. Het is opmerkelijk hoe lang mensen erover doen om het onvermijdelijke bespreekbaar te maken en dan te ontdekken dat de oplossing bespreekbaar is en relatief eenvoudig is en makkelijk gaat.

Op dat punt zijn nu veel organisaties aangeland. En dat betekent goed nieuws als we sterke organisaties willen bouwen die daadwerkelijk stappen gaan maken. Het gaat eindelijk goed in Nederland!

En jouw organisaties? Zijn jullie er al of is er nog meer crisis nodig om samen bespreekbaar te maken wat echt de heikele punten zijn binnen de organisatie? Ik ben benieuwd.

Esther Mollema
Algemeen Directeur Direction Europe BV & HPO Center BV

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Iedereen mee in verandering!Succesvol omgaan met de ‘positieve’ en ‘negatieve’ uitschieters in je team
Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Feedback geven en ontvangenFeedback Geven en Ontvangen
Cases