(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Esther Mollema, Mrs. Mindbugs

Ik heb ruim tien jaar gestudeerd, gewoond en gewerkt op verschillende plaatsen en regio’s in de wereld. Toen ik terugkwam in Nederland, viel het me op dat we in een land waarin gelijkheid van alle burgers een belangrijk goed is, toch ook een zeer grote stereotypering in taken en rollen kennen. Dat zag ik ook terug in organisaties. Als ik in Nederland een opdracht kreeg als leiderschapstrainer dan werkte ik bijna alleen met mannen, die ook nog eens bijna allemaal blank en van dezelfde leeftijd waren. Zelfs bij organisaties die heel internationaal werkten. Ik vroeg me af: ‘Waar zijn al die ándere talenten toch gebleven?’

Ik ging op onderzoek uit en richtte me in eerste instantie vooral op vrouwen in leiderschap. Dat bleek een goede keus, Esther Mollema Diversity & Inclusion expertwant meer diversiteit & inclusie in de breedste zin van het woord begint bij het bevorderen van de doorstroom van vrouwen. In mijn nieuwste boek leg ik je uit waarom. Langzaam maar zeker kreeg ik meer inzicht en groeide er een visie over vrouwen en ambitie, over de manier waarop mannen en vrouwen daar tegenaan kijken en over hoe loopbanen vorm krijgen. Organisaties vroegen me mijn inzichten met hen te delen. Samen met mijn collega’s van Direction ontwierp ik een training voor vrouwen om hen de inzichten te geven om hun ambities niet kwijt te raken, maar ze juist waar te maken. Vrouwelijke deelnemers van deze training introduceerden ons bij hun organisaties, en zo gingen we ook steeds meer werken met managers. Zij vroegen ons mee te denken over andere diversiteitsuitdagingen als leeftijd, cultuurverschillen en persoonlijkheid. Iedere opdracht en samenwerking bracht me weer meer inzicht en ervaring. Het viel me op dat de kennis over diversiteit & inclusie binnen organisaties steeds maar bij een heel klein clubje mensen zat, en dat juist dit moest veranderen.

In 2009 schreef ik het boek 50% meer talent: zo scoor je met vrouwen. Het kwam op de longlist van managementboek van het jaar en werd een heuse bestseller. De grote drijfveer achter het boek was dat als we écht beter willen gaan presteren, mensen in alle geledingen van de organisatie meer moesten weten over diversiteit & inclusie en waarom het niet zomaar lukt. We wisten bij de publicatie van het eerste boek al dat een deel van de oplossing lag in het begrijpen van hoe je brein andere mensen labelt en beoordeelt. Niet omdat je brein wil discrimineren, maar omdat je brein wel moet generaliseren om de miljoenen beslissingen per dag überhaupt te kunnen maken. Ik noem dat mindbugs, naar voorbeeld van Mahzarin Banaji, de Harvard hoogleraar die mij hierop wees. Mindbugs verklaren waarom je dénkt dat je de beste kiest of beoordeelt maar dat niet dóet. Je brein gaat namelijk heel anders te werk. Bij Direction hebben we onze kennis over het brein in de afgelopen tijd uitgebreid en verdiept door veel wetenschappelijk onderzoek te volgen en met neurowetenschappers te spreken. We ontwikkelden eigen testen en deden ook zelf onderzoek. Op deze manier ontdekten we allerlei puzzelstukjes die samengevoegd tot geheel uitleggen hoe het bevorderen van diversiteit & inclusie juist ook in Nederland werkt. Iedere dag weer gaan we de dialoog aan over het doeltreffend bevorderen van diversiteit met managers die in hun dagelijkse praktijk de beste, en dus diverse, teams willen bouwen. Ik spreek er zo vaak over dat toen ik laatst door de gangen liep bij een organisatie een voorbijganger lachend riep: “He, daar heb je Mrs. Mindbugs”.

Tijdens mijn programma’s binnen veel profit, non-profit en overheidsorganisaties deel ik alle kennis en ervaringen die we de afgelopen tijd hebben opgedaan. En we delen een beproefde aanpak voor écht resultaat met diversiteit en inclusie. Ik deel veel praktijkvoorbeelden van een aanpak die werkt bij echte teams, in echte organisaties (en van hoe het niet werkt…).

Ik wil die managers helpen die niet weer een beleidsnotitie of een diversiteit-KPI in hun organisatie willen afwachten, maar die intrinsiek het beste willen voor hun teams en hun organisatie. Managers die gewoon zelf aan de slag willen en Succes in Veelvoudconcrete handvatten kunnen gebruiken om nu meters op het gebied van diversiteit & inclusie te gaan maken. We willen ze helpen echt de beste mensen in hun teams te kiezen en ze een werkwijze laten zien om samen met hun medewerkers op een High Performance Organisatie (HPO) manier te gaan werken en te presteren.

Diversiteit & inclusie in teams, hoog en laag in de organisatie, is een belangrijke sleutel voor HPO-teams. HPO-teams maken organisaties beter. Betere organisaties zijn het fundament van een nog beter Nederland. En dat is mijn drijfveer als Mrs. Mindbugs!

Neem voor meer informatie over Esther Mollema contact op met Robert Smit,  035 603 7979.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
 diversiteit en inclusie programma2-daagse Female Leadership (Vrouwelijk Leiderschap) training met Esther Mollema
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Cases