(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Een zeer geslaagde slotmodule van de Wageningen UR Leiderschapsexpeditie

Leiderschapsexpeditie met Wageningen UR i.s.m. DirectionVorig jaar heb ik samen met Wageningen UR (University Research) een Young Talent programma ontwikkeld: De Wageningen UR Leiderschapsexpeditie 2011-2012. Deze maand vond na een periode van zeven maanden, i.s.m. ons HPO Center, de slotmodule plaats. Als ik er op terugkijk, kan ik alleen maar zeggen dat de talenten uit de verschillende onderdelen van Wageningen UR met bijzonder veel aandacht en enthousiasme dit traject hebben doorlopen.

De rode draad van de expeditie bestond uit het verbinden van mensen en processen, met als ‘kapstok’ ons HPO-gedachtegoed. Welke afwegingen maakt een high performance leider en hoe kan Wageningen UR vanuit die gedachte haar leiderschap en sturing verder invullen. We zochten de verdieping in vier hoofdthema’s afgelopen maanden: bedrijfsvoering, business development, organisatieontwikkeling en teamontwikkeling. Zeer relevante onderwerpen voor deze leiders van morgen!

En vorige week was het dan zo ver; de afsluitende module. Het was een speciale module en niet alleen omdat het de laatste module was. De talenten presenteerden hun eigen leeropbrengsten en projectplannen aan elkaar en een aantal zelfs aan een panel van succesvolle wetenschappers en Wageningen UR autoriteiten. Het waren stuk voor stuk zeer inspirerende presentaties, waarin de talenten hun initiële individuele leerdoelen tegen hun leeropbrengsten aanlegden. Ook toonden zij de stappen die ze namen afgelopen maanden om de eigen praktijkopdracht te realiseren en dus hoe zij de vertaalslag maakten naar HPO leiderschap.

Een paar reacties van Wageningen UR deelnemers wil ik graag delen

“Ik ben er redelijk blanco ingestapt en heb de kans om mee te doen met beide handen aangegrepen. Ik heb enorm veel geleerd en er een aantal punten uitgehaald die ik zeker zal toepassen in mijn verdere loopbaan. En ik denk absoluut dat hier voor mij de winst in zit.”

“Ik heb uit deze expeditie heel veel inspiratie opgedaan met heel veel tools die ik zeker toe ga passen. Zoals een business model, een onderhandelingsmodel en vooral intervisie. Intervisie is voor mij een belangrijk stokje wat ik graag door wil geven bij het verder professionaliseren van het projectmanagement binnen onze afdeling. Samen met een kleine groep mensen van tijd tot tijd sparren om elkaar scherp te houden en een cultuur te creëren om effectief te zijn.”

Voordat ik als vaste begeleidster van de Leiderschapsexpeditie bij Wageningen UR, overging tot de feestelijke uitreiking van de certificaten aan de deelnemers, had ik beroeps avonturier Wilco van Rooijen gevraagd ons over zijn ervaringen tijdens zijn expedities naar de Noord- en Zuidpool, de Mount Everest en de K2 te vertellen. In zijn presentatie, ondersteund door prachtig beeld en geluid, kwamen alle facetten samen die we ook tijdens deze expeditie tegenkwamen. Het belang van de combinatie van denken, durven, doen; doorzettingsvermogen; de balans vinden tussen individualiteit en collectiviteit en sturen op basis van vertrouwen. Allemaal kwaliteiten die essentieel zijn in het bereiken van de top.

Wat een mooie beeldende afsluiting van een zeer succesvolle reis met deze talenten van Wageningen UR. Grote stappen in ontwikkeling zijn gezet en het interne netwerk uitgebreid en verstevigd, mooi! Ik weet zeker dat de talenten, met deze kennis en ervaring op zak, hun nu al succesvolle loopbaan, zullen vervolgen. Momenteel wordt een nieuwe leiderschapsexpeditie voorbereidt voor het Young Talent programma 2012-2013.

Ben je ook geïnteresseerd in een Leiderschapsexpeditie, neem dan contact met mij op via: schrikkema@dir.nl of T. 035-6037979.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
bewust leiderschapBewust leiderschap in veranderlijke tijden
Loopbaantraject voor professionals en managersLoopbaantraject voor professionals en managers
LeiderschapskwaliteitenVerbeter je leiderschapskwaliteiten
Cases