(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Tijd voor onsite en online leren en ontwikkelen

Ineens was daar de COVID-19 pandemie. Organisaties hebben sinds die tijd verschillende ‘corona-strategieën’ gehanteerd wanneer het ging om leren en ontwikkelen:

Ontwikkeldoelen en opleidingsbudgetten werden tot nader order on hold gezet. De pandemie en het verplichte thuiswerken maakte dat velen in een overlevingsstand terecht kwamen en met name aandacht gaven aan; hoe doe je dat op afstand digitaal samenwerken met elkaar? Of: hoe gaan we onze bijdrage (aan de oplossing van deze pandemie) leveren met dezelfde of misschien wel minder capaciteit? Daarnaast moesten bij velen ook nog de eigen kinderen ondersteund worden met thuisonderwijs. Al met al best pittig om dat allemaal naast elkaar goed aandacht te geven met elkaar. Overleven dus.

Andere organisaties bleven onverstoorbaar investeren in leren en ontwikkelen. Zij namen in plaats van onsite nu online deel aan de door of voor hun ontwikkelde digitale leer- en ontwikkelprogramma’s. Ze hielden koers op de door hun eerder gestelde doelen, om zo leren en ontwikkelen vooral niet on hold te zetten. Medewerkers en leidinggevenden die deelnamen aan deze programma’s hebben dat wisselend ervaren merken wij. Sommigen hebben hun deelname aan deze programma’s als extra pittig ervaren en soms zelfs als ‘niet te doen’. Aangezien hetzelfde van hen verwacht werd in een veranderende werkomgeving wat ook andere aandacht van hen vroeg. Anderen floreerden er wel bij, aangezien de online programma’s vaak compacter werden aangeboden en waar je vanuit eigen huis en haard aan kon deelnemen.

En ongetwijfeld zijn er nog vele andere strategieën die organisaties (on)bewust hebben gevolgd om leren en ontwikkelen plek te geven in Online-en-Onsite-leren-en-ontwikkelendeze veranderende tijden.

De verschillende strategieën hebben allemaal voor- en nadelen.
Graag benadrukken wij dat ‘leren en ontwikkelen’ veel te maken heeft met medewerkersbetrokkenheid en met organisatiesucces. Gallup heeft honderden organisaties bestudeerd en vele van hen zijn aanzienlijk succesvoller geworden, mede dankzij een verhoging in medewerkersbetrokkenheid. Bij sommigen steeg betrokkenheid zelfs van minder dan 20% naar meer dan 70%! Wat was de overeenkomst tussen de betreffende organisaties? Zij richtten zich op het creëren van een ontwikkelcultuur. Een bedrijfscultuur waarin medewerkers zien hoe hun werk impact heeft op de organisatie en klanten, en waarin ze kansen hebben om hun talenten door te ontwikkelen tot een succesvolle bijdrage en carrière. Investeren in een ontwikkelcultuur is dus wel slim, zeker nu je alle capaciteit kunt gebruiken.

We hebben daarnaast ervaren dat leer-en ontwikkelprogramma’s prima online te verzorgen en begeleiden zijn, met dezelfde resultaten als onsite programma’s. De vraag is echter of je dezelfde verwachtingen mag hebben wat betreft de leer- en ontwikkelresultaten, als voor de pandemie. Meer dan ooit wordt er aanspraak gedaan op onze veerkracht en flexibiliteit. Dit vraagt reflectie, aanpassen van ontwikkeldoelen en wel actie blijven ondernemen.

Thuiswerken is voor velen van ons normaal/normaler geworden en er zijn vele voordelen van online leer- en ontwikkelprogramma’s. Dus je leren en ontwikkeling nog langer on hold zetten lijkt ons niet raadzaam. Wij wensen je toe dat je bewuste keuzes maakt voor meer blended en afgestemde vormen van leer- en ontwikkelprogramma’s voor jou en je medewerkers. Programma’s tijdens welke doelen kunnen worden bijgesteld, programmaonderdelen waar zowel onsite als online aan kan worden deelgenomen en liefst zo compact en gefocust mogelijk. Het verhoogt de betrokkenheid, zeker wanneer afgestemd op wat er wél mogelijk is in deze veranderlijke tijden.

Welke leer- en ontwikkeldoelen stel jij jezelf? En hoe kun je die afgestemd vormgeven, zodat je de door jou gestelde doelen ook daadwerkelijk weet te realiseren? Graag denken wij met je mee! Laat het ons weten.

Verder ontwikkelen...

Trainingen
Macht en politiek handelen in organisaties - Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen3-daagse Training: Het politieke spel in je organisatie effectiever spelen
Positief leidinggeven op afstandPositief leidinggeven op afstand
Maatwerk trainingen
positionering van een afdelingMaatwerktraining: Effectief omgaan met laag en hoog presteerders
Samen ambities waarmakenSamen ambities waarmaken en doelen écht realiseren
Alles Inclusief – samen doelen optimaal realiseren door alle kwaliteiten beter te benuttenSamen doelen optimaal realiseren door alle kwaliteiten beter te benutten
Cases