(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward, inclusie, ambities waarmaken, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – Mr. HPO Insight™

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor het HPO Insight™ verbetertool en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

wetenschappelijk en in de praktijk bewezen:

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, positieve feedback / feedforward, teamontwikkeling, diversiteit & inclusie en ambities waarmaken. De doelstellingen van jouw organisatie(-onderdeel) vormen de basis. We helpen jou en je team of organisatie (klassikaal of online) bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Diversiteit doe-het-zelf boek Succes in Veelvoud alleen voor resultaatgerichte managers

Je brein wil niet discrimineren, maar doet het wel

Op 1 oktober 2015 verschijnt het nieuwste boek van Esther Mollema: Succes in Veelvoud. Het boek is specifiek gericht op managers, en laat zien hoe zij direct concrete Succes in Veelvoudactie kunnen ondernemen om hun organisatie beter te laten presteren. Succes in Veelvoud is de springplank naar meer diversiteit en echt betere bedrijfsresultaten. Diversiteit. Sterke teams. Iedereen wil het, lukken wil het nog niet altijd. Esther Mollema laat zien waar de verborgen valkuilen zijn, en vooral hoe het wél succesvol kan.

Over ‘diversiteit’ en ‘meer vrouwen naar de top’ worden bijna per strekkende meter boeken, rapporten, notities en beleidsplannen geschreven. Maar in veel gevallen met te weinig resultaat. In 2008 begon in Nederland het initiatief Talent naar de Top. De deelnemende organisaties, die in 2008 gemiddeld 16,8 procent vrouwen aan de top hadden, gingen vrijwillig de uitdaging aan. Ze ondertekenden de doelstelling om binnen vijf jaar naar 24,8 procent vrouwen in de top te groeien. Zeven jaar later, staat de teller op 20,9 procent. Dat is slechts 4,1 procent beter.

Bestel direct bij Managementboek.nl via deze link.

“Daar kan toch niemand tevreden mee zijn? Ik heb ruim tien jaar gestudeerd, gewoond en gewerkt op verschillende plaatsen en regio’s in de wereld. Toen ik terugkwam in Nederland, viel het me op dat we in een land waarin gelijkheid van alle burgers een belangrijk goed is, we toch ook zeer grote stereotypering in taken en rollen kennen. Dat zag ik ook terug in organisaties. Als ik in Nederland een opdracht, dan werkte ik bijna alleen met mannen. Die ook nog eens bijna allemaal blank, Nederlands en van dezelfde leeftijd waren. Zelfs bij organisaties die heel internationaal werkten.”, aldus Esther Mollema.

Het tweede boek van Esther Mollema is gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek, een test onder ruim vijfduizend Nederlandse managers en op meer dan tien jaar ervaring bij de vele profit en non-profit organisaties waarmee Esther heeft gewerkt.

“Zij vroegen mij mee te denken over andere diversiteitsuitdagingen als leeftijd, cultuurverschillen en persoonlijkheid. Iedere opdracht en samenwerking bracht me weer meer inzicht en ervaring. Het viel me op dat de kennis over diversiteit binnen organisaties steeds maar bij een heel klein clubje mensen zat, en dat juist dit moest veranderen. Een deel van de oplossing ligt in het begrijpen van hoe je brein andere mensen labelt en beoordeelt. Niet omdat je brein wil discrimineren, maar omdat je brein wel moet labelen en generaliseren om de miljoenen beslissingen per dag überhaupt te kunnen maken. Ik noem dat mindbugs.”

In haar boek beschrijft Esther enkele mindbugs die veel voorkomen, zoals:

• Mannen zijn betere leiders
• Vrouwen die kinderen hebben, zijn niet meer zo ambitieus
• Mensen met een typisch niet-westerse naam zijn niet hoog opgeleid
• Vrouwen met hoofddoeken stellen zich traditioneler op en zijn dus minder geschikt als leiders
• Medewerkers ouder dan 55 jaar zijn uitgeblust, inflexibel en willen eigenlijk niet meer
• Iemand die niet perfect Nederlands spreekt kan nooit echt expert zijn op een onderwerp

“Dit boek heb ik echt voor managers geschreven die gewoon zelf aan de slag willen en concrete handvatten kunnen gebruiken om nu meters op het gebied van diversiteit te gaan maken. Ik wil ze helpen echt de beste mensen in hun teams te kiezen en ze een werkwijze laten zien om samen met hun medewerkers op een High Performance Organisatie (HPO) manier te gaan werken en te presteren. En als je nu denkt: ‘Alles goed en wel, maar we gaan toch nog steeds wel de beste kiezen?’ Dan raad ik je zeker aan dit boek te lezen. Want de beste kiezen is precies wat ik wil, maar dan ook écht de beste.”

Dit is wat leiders over Succes in Veelvoud zeggen:

‘Innoveren en diversiteit gaan hand in hand. Een gezonde organisatie wil beide. Dit boek helpt iedere manager op weg. Praktisch, to-the-point en met lef geschreven boek. Expert Esther Mollema raakt de kern.’
Bert van der Els, CEO/voorzitter Raad van Bestuur Heijmans N.V.

‘Een overtuigend verhaal waar geen leider – man of vrouw – omheen kan. En dan met z’n allen aan de slag, want Nederland loopt al veel te lang achter op dit vlak. Esther Mollema vat briljant samen hoe onze eigen mindbugs deze verandering structureel blijven tegenhouden en met welke praktische handvaten we wél kunnen komen tot een veel sterker inclusief leiderschap.’
Sonya Richardson, President Professional Women’s Network (PWN) Global

‘Esther Mollema maakt het onbespreekbare bespreekbaar rondom diversiteit en high performance bij Schiphol Group. Dit boek is leuk, luchtig, je hoort Esther het je (op haar “eigenwijze” manier) bijna vertellen en zet managers aan tot acties om hun teams echt beter te maken, op een hoger niveau te brengen’.
Jos Nijhuis, President en CEO Schiphol Group

‘Met haar no-nonsense mentaliteit, diepgaande kennis over diversiteit in relatie tot high performance organisations laat Esther zowel mannen als vrouwen de kracht van diversiteit zien én voelen. Esther ráákt je, of dat nu 1-op-1, in een groep of met een boek is. Ik ben telkens weer onder de indruk van haar impact.’
Nicolette Loonen, voorzitter WIFS Women in Financial Services

Bestel direct bij Managementboek.nl via deze link.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
GenderdiversiteitGenderdiversiteit in organisaties
Voorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond genderVoorbeeld ondersteuning van uw diversiteitsplan rond gender
Cases