nlNederlands

Artikel

Waarom diversiteit ons niet komt aanwaaien

Lees verder
Waarom diversiteit ons niet komt aanwaaien

Maatwerk training

1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat

Lees verder
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat

Case

Philips Lighting: Diversity and Inclusion – Meer diversiteit, meer kracht

Lees verder
Philips Lighting

Artikelen

Deel je met mij het geheim om als organisatie 70% meer rendement te halen?

70% meer rendementHet geheim om als organisatie 70% meer rendement te halen.

Uit het onderzoek van universitair docente Mijntje Lückerath-Rovers (erasmus universiteit) blijkt dat bedrijven met een vrouw in het bestuur 70% meer rendement op het eigen vermogen behalen dan bedrijven zonder vrouwen in het bestuur. Nog meer reden om serieus werk te maken van diversiteit. Alle initiatieven van de diverse organisaties om meer vrouwen naar de top te krijgen hebben helaas nog weinig resultaat geboekt. En dat terwijl dit zo hard nodig is.

Meer diversiteit in teams, wat een bestuur feitelijk is, zorgt voor meer meningen en meer gezichtspunten. Besluiten die dit soort teams nemen hebben een hogere kwaliteit en leveren de organisatie aanzienlijk meer op. Maar hoe krijgen we meer vrouwen in de top van organisaties? Met enkel initiatieven van buitenaf lukt dit niet, ook vrouwen zelf hebben hier een duidelijke taak in; zij moeten hiervoor hun ambities nog beter kennen en zichtbaar maken. En dat vinden veel vrouwen lastig.

Onze programma’s gericht op Vrouwelijk Leiderschap geven inzicht in waarom vrouwen dat lastig vinden en wat ze daaraan kunnen doen, zodat ook zij hun ambities gaan realiseren. Een recent voorbeeld dat deze inspanningen lonen is de e-mail die wij vorige week ontvingen van een oud deelneemster, waarin zij haar bevordering tot Associate Professor aan de Universiteit Utrecht aan ons liet weten.

Neem voor vragen over Direction in Diversity & Inclusion, over Esther Mollema of een andere vraag, contact op met Sanne van Doorn (T. 035-6037979).